InfoNu.nl > Muziek en Film > Filmsterren > Acterende schoonheid: Liv Tyler

Acterende schoonheid: Liv Tyler

Acterende schoonheid: Liv Tyler De wereldberoemde actrice die dankzij haar bijzonder goede genen ook het gezicht mocht worden van Givenchy, is sinds haar doorbraak in de film Armageddon niet meer weg te denken uit de filmwereld. Echter is de roem haar niet naar het hoofd gestegen: Liv zul je zelden tot nooit aantreffen in de roddelbladen.

Biografie

Op 1 juli 1977 werd uit een kortstondige relatie tussen Steven Tyler, zanger van de bekende band Aerosmith, en model en zangeres Bebe Buell een dochter geboren: Liv. Liv groeide op met de gedachte dat niet Steven, maar haar moeders partner Todd Rundgren haar vader was. Ze noemde zich daarom Liv Rundgren. Op haar negende echter kwam Liv achter de waarheid toen ze opmerkte tijdens een concert van vader Steven dat ze wel erg veel leek op diens dochter Mia. In 1991 veranderde ze daarom haar naam naar Tyler, terwijl ze Rundgren als haar tweede naam adopteerde.

Had ze via haar moeder geen enkele broer of zus, via haar vader kreeg ze ineens een handvol halfbroers en zussen. Mia , de dochter van vader Steven met zijn eerste vrouw Cyrinda Foxe, en Chelsea en Taj, de kinderen van Steven uit zijn huwelijk met Theresa Barrick.

Op haar veertiende werd Liv model en verscheen ze in tv commercials, maar dit verveelde haar al na een jaar. Daarom besloot ze zich te storten op acteren. Dat is waar ze zich sindsdien mee bezig gehouden heeft. Echt bekend werd ze met de film Armageddon, waarna de Lord of the Rings trilogie haar naam alleen maar bekender maakte.
Echt bekend werd ze met de film Armageddon, waarna de Lord of the Rings trilogie haar naam alleen maar bekender maakte.

In 2003 werd Liv gevraagd als gezicht voor de Irestible lijn van Givenchy. Dit aanbod nam Liv aan voor alsnog is Liv tot in het jaar 2011 het gezicht van de lijn.

Relaties

Van 1995 tot november 1998 was Liv een stel met mede acteur Joaquin Phoenix die ze ontmoet had tijdens het filmen van de film Inventing the Abbotts. Vrij snel nadat de relatie tussen Liv en Phoenix verbroken werd kwam er een nieuwe liefde in haar leven: muzikant Royston Langdon. In 2003 trouwden de twee op Barbados waarna Liv in december 2004 het leven schonk aan een zoon: Milo William Langdon. In mei 2008 werd via een bericht aan de media gemeld dat Liv en haar man uit elkaar waren gegaan, maar in vriendschap zouden blijven om voor hun zoon te kunnen zorgen.

Filmografie

Liv Tyler heeft heel wat films op haar naam staan. De lijst hieronder geeft de films weer van nieuw naar oud die ze tot op heden gemaakt heeft.

 1. The Incredible Hulk
 2. The Strangers
 3. Smother
 4. Reign over me
 5. Lonesome Jim
 6. Jersey Girl
 7. The Lord of the Rings, the Return of the King
 8. The Lord of the Rings, the Two Towers
 9. The Lord of the Rings, the Fellowship of the Ring
 10. One Night at McCool’s
 11. Dr T and the Women
 12. Onegin
 13. Cookie’s Fortune
 14. Plunkett & Macleane
 15. Armageddon
 16. Can’t Hardly Wait
 17. U Turn
 18. Inventing the Abbotts
 19. That Thing you Do!
 20. Stealing Beauty
 21. Empire Records
 22. Heavy
 23. Silent Fall
© 2009 - 2017 Niamh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Remember me, een film van Allen CoulterDe film ‘Remember me’ is een aangrijpende Amerikaanse film. Met acteurs als Robert Pattinson, Emelie de Ravin en Ruby Je…
De Oscarwinnaars 2001De Oscarwinnaars 2001De Academy Awards van het jaar 2001. De beste films van dit jaar waren A beautiful mind, Monster's ball, Iris, Gosford p…
De Oscarwinnaars 2003De Oscarwinnaars 2003De Academy Awards van het jaar 2003. De beste films van dit jaar waren The lord of the rings; return of the king, Mystic…
President van Amerika, John Tyler 1841-1845President van Amerika, John Tyler 1841-1845Door het plotselinge overlijden van zijn voorganger, werd John Tyler al vrij snel president van Amerika. Hij wist niet e…
Filmrecensie “Point Break”Filmrecensie “Point Break”Point Break dateert uit 1991 en liet twee niet voor de handliggende Hollywood mannen samen spelen en samen met regisseur…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Acterende schoonheid: Liv Tyler"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Niamh
Gepubliceerd: 04-08-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!