Veelzijdige Will Smith

Veelzijdige Will Smith We kennen Will Smith allemaal van zijn films, films die hem voor de Hollywoodbazen de acteur die het meest opbrengt maakt. Maar Will Smith doet veel meer, hij is naast acteur ook film- en platenproducer en rapper.

Persoonlijk

Willard Christopher Smith Jr, zoals hij officieel heet, werd geboren op 25 september 1968 in Philadelphia. Zijn moeder Caroline werkte op de administratie van een school en zijn vader Willard Christopher Smith Sr. Was ingenieur. Zijn ouders gingen op zijn 13e al uit elkaar, maar de officiële scheiding kwam pas toen Will 32 jaar oud was. Will zat op de Overbrook High School in Philapelphia.

Tussen 1992 en 1995 had hij een relatie met Sheree Zampino en vanaf 1997 heeft hij een relatie met actrice Jada Pinkett Smith, die we o.a. kennen als de stoere Matrix-collega van Keanu “Neo” Reeves. Samen hebben ze twee kinderen, t.w. Jaden Christopher Syre uit 1998 en deze stond eind 2008 in de bioscoop naar Keanu Reeves in the Day the Earth stood Still en Willow Camille Reign uit 2000.

Carrière

Op school begon hij al met rappen en had daar de naam Fresh Prince al. Professioneel begon hij als onderdeel van hiphop duo Dj Jazzy & the Fresh Prince. Hij deed dit samen met zijn school maatje Jeffrey Townes.

Zijn eerste succes

Smith was zo ongeveer failliet begin jaren 90 en op dat moment kwam NBC met een te maken sitcom The Fresh Prince of Bel air. Speciaal voor hem en het was hem dan ook op het lijf geschreven. De serie sloeg in als een bom en liep tot 1996. Na deze serie ging hij door met zijn muziek en in 1996 maakt hij ook de succesvolle film Independence Day en een jaar later kwam de net zo succesvolle Men in Black uit. Hij speelde hier samen met Tommy Lee Jones. Deze rol had hij bijna teruggelegd, maar het was zijn vrouw Jada die hem overhaalde.

The Matrix

Met deze films op zak begon zijn ster te stijgen naar grote hoogte en in 1998 kwam Enemy of the State uit. De rol van Neo in the Matrix zag hij niet zitten, achteraf niet erg handig want de film zou een aparte status in zijn soort in Hollywood krijgen en een mega kassucces. Deze rol ging naar Keanu Reeves. Hij nam de rol van Wild Wild West aan en dit werd een flop, maar hij had geen spijt van zijn beslissing. Hij gaf aan dat achteraf hij Neo niet beter neer had kunnen zetten dan Keanu Reeves dat gedaan heeft.

Zijn succes gingen vervolgens wel door met Men in Black II, Bad Boys II en Hitch waar hij op komische wijze zijn eigen ervaring gebruikt om verliefde mannen aan de vrouw te helpen. Zijn muziek ging ook door maar was vaak gekoppeld aan de films welke hij onder handen had.

De nieuwe eeuw

In 2001 kreeg hij een Oscar nominatie voor zijn rol als Muhammend Ali en ook kreeg hij een nominatie voor zijn rol in The Pursuit of Happyness. Zijn muziekalbum uit 2002 was helaas geen hit en hij ging met zijn vrouw verder. Ze realiseerde een nieuwe sitcom All of Us. Enigszins gebaseerd op hun eigen leven. De serie hield het drie seizoenen vol.

In 2005 was hij bijna gevraagd voor de rol in Mr. and Mrs. Smith, een rol die naar Brat Pitt zou gaan en waar deze zijn huidige vrouw tegen zou komen. Verder kwam ook een mogelijke rol als Willy Wonka in Charlie and the Chocolate Factory voorbij, deze rol ging naar Johhny Depp. Maar de film waarin hij wel te zien was, was I am Legend uit 2007, een rol die hem positieve kritiek opleverde en zeer succesvol in de bioscoop bleek. In 2008 produceerde hij Lakeview Terrace, the Secret Life of Bees en Seven Pounds.

En Will Smith is en blijft druk, er staan verschillende rollen in de planning. Daar zit zeker weer wat succesvols bij met o.a. een vervolg of I am Legend..

Lees verder

© 2009 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Will Smith strijdt tegen zijn kloon in actiefilm Gemini ManWill Smith strijdt tegen zijn kloon in actiefilm Gemini ManIn de actiefilm Gemini Man gaat scherpschutter Brogan, gespeeld door Will Smith, de strijd aan met zijn kloon. Hij staat…
recensieSeven Pounds van Will SmithNa Will Smiths samenwerking met Gabrielle Muccino in 'the persuit of happiness' besloten zij om nog maar een film samen…
Sam Smith: doorbraak in 2014 met album ‘In the lonely hour’Sam Smith: doorbraak in 2014 met album ‘In the lonely hour’Sam Smith is een Britse zanger die als Samuel Frederick Smith in Londen wordt geboren op 19 mei 1992. Nadat hij naamsbek…
Chips - De GeschiedenisChips, iedereen kent dit tussendoortje wel en is eigenlijk niet weg te denken uit de schappen van de supermarkt. Maar wa…

Actrice Uma ThurmanActrice Uma ThurmanEen bekend gezicht en toch kent niet iedereen haar bij naam. Deze dame speelt al de nodige jaren in allerlei topfilms me…
Acteur en producer Tom CruiseActeur en producer Tom CruiseTom Cruise draait al weer de nodige jaren mee in Hollywood en naast een aantal zeer succesvolle films, produceert hij in…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Veelzijdige Will Smith"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 15-08-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Special: Filmmakers
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!