Mark Wahlberg, zijn hits en flops

Mark Wahlberg, zijn hits en flops De carrière van acteur Mark Wahlberg wordt gekenmerkt door de afwisseling van grote hits en enorme flops. Dat de acteur heeft laten zien dat hij zijn vak verstaat, staat wel vast. Dit is echter geen garantie voor alleen maar succesvolle films.

Persoonlijk

Mark Robert Michael Wahlberg, zoals hij officieel heet, werd op 5 juni 1971 geboren in Dorchester, onder de rook van Boston. Hij is de jongste van maar liefst 9 kinderen en heeft Zweedse roots. In 1982 scheidde zijn ouders en zijn opleiding genoot hij aan de Copley Square High School. Hij studeerde echter niet af.

In de jeugd leefde hij deels aan de zelfkant van het leven, hij stal ouders, gebruikte drugs en vechten was aan de orde van de dag. In zijn puberteit bestal hij een drogisterij en belandde zelfs anderhalve maand in de cel.

Wahlberg had verschillende relaties, o.a. met de actrices Jordana Brewster en China Chow. Vervolgens kreeg hij een relatie met het fotomodel Rhea Durham. Samen kregen ze op 2 september 2003 een dochter (2006) en een zoon (2008). Ze trouwden op 1 augustus 2009 in Los Angeles.

Carrière

Muziek

Door het schrijven van rapteksten probeerde hij het van zich af te schrijven. In 1989 deed hij met zijn broer auditie voor New Kids on the Block en ze werden aangenomen. Mark verliet de groep echter voordat het grote succes kwam.

Hij ging muziek opnemen onder de naam Marky Mark and the Funky Bunch en hij scoorde enkele hitst (zijn broer produceerde de platen). Enkele nummers:
  • Wild side
  • Good Vibrations
  • I need Money
  • Happy People
  • Babylon
  • No Mercy

Films

Zijn filmcarrière begon in 1993 waar hij in een televisiefilm genaamd The Substituut, zijn debuut maakte. Een jaar later maakte hij met Danny DeVito de Renaissance Man en een jaar daarna The Basketball Diaries samen met Leonardo DiCaprio.

In 1996 maakte hij de thriller Fear, geregisseerd door James Foley met als tegenspelers Rees Witherspoon, William Petersen en Alyssa Milano. Een aantal successen volgde zoals:
  • Three Kings
  • the Perfect Storm
  • The Italian Job
Bekende tegenspelers als Charlize Theron, George Clooney. Donald Sutherland en Edward Norton maakte ook deel uit van deze succesvolle films.

In 2006 maakte hij de succesvolle film (kosten 90 miljoen dollar, opbrengst 290 miljoen dollar) The Departed met bekende tegenspelers Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson en Martin Sheen. De film werd geregisseerd door niemand minder Martin Scorsese en een van de producers was Brat Pitt.

De film die hierop volgde waren echter minder succesvol, zoals Shooter, We Own the Night en The Happening. Hij is wel weer met verschillende nieuwe projecten bezig en mogelijk zit daar weer zo’n prachtige film tussen die hij eerder op zijn naam schreef.

Lees verder

© 2009 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
recensieFilmrecensie: The HappeningThe Happening is een drama uit 2008, geregisseerd door M. Night Shyamalan, met Mark Wahlberg en Zooey Deschanel in de ho…
Speelfilm 'The Happening'recensieSpeelfilm 'The Happening'Deze uit 2008 afkomstige speelfilm met Mark Wahlberg beloofde in de trailer heel veel, maar na het bekijken van de speel…
Recensie remake ‘The Italian Job’recensieRecensie remake ‘The Italian Job’Deze door F. Gary Gray gemaakte speelfilm uit 2003 kent een groot opgezette bezetting en heeft de juiste toon aangeslage…
Acteur Michael Clarke Duncan 1957 - 2012Op 3 september 2012 overleed acteur Michael Clarke Duncan in Cedars Sinai Medical Center in Los Angeles. De acteur had e…

Patrick Swayze: Getalenteerd danser en acteurPatrick Swayze is geboren op 18 augustus 1952 en stierf op 14 september 2009 na een lange strijd tegen alvleeskanker. Hi…
Colin Firth: tot driemaal toe Mr. DarcyColin Firth: tot driemaal toe Mr. DarcyZijn rol als Mr Darcy in de BBC serie 'Pride and Prejudice' uit 1995 maakte hem niet alleen direct bekend, het leverde h…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Mark Wahlberg, zijn hits en flops"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 12-10-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Special: Filmmakers
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!