InfoNu.nl > Muziek en Film > Filmsterren > Hoeveel verdienen Amerikaanse beroemdheden?

Hoeveel verdienen Amerikaanse beroemdheden?

Hoeveel verdienen Amerikaanse beroemdheden? De grootverdieners onder de celebraties wonen voornamelijk in de Verenigde Staten. Hier gaan de grootste bedragen om in medialand. In dit artikel treft u het inkomen aan van een aantal acteurs, producers en muzikanten. Het inkomen van de grote acteurs, muzikanten en producers lopen in de miljoenen euro’s of dollars per jaar. De gevestigde acteurs strijken eenvoudig tientallen miljoenen dollars op voor een hoofdrol in een film. De bekende en populaire muzikanten verdienen vergelijkbare bedragen met tournees en andere inkomsten uit hun muziek.

Verdiensten van acteurs

Zodra je het gemaakt hebt als acteur ben je binnen. Eén rol in een succesvolle film kan een begin zijn van een glansrijke carrière en een flink gevulde bankrekening. De meeste mensen die professioneel acteur willen worden zullen er niet van kunnen leven. Diegene die het echt gemaakt heeft kan van de ene fors betaalde filmrol, zo doorrollen naar de volgende.

In dit artikel treft u het inkomen aan van enkele bekende Amerikanen. Het zijn slechts indicatiebedragen die gevonden zijn op het internet. In het artikel wordt uitgegaan van het inkomen over het jaar 2009.

Best verdienende Amerikaanse acteurs en filmproducenten
De grootverdieners in medialand, verdienen hun geld op de filmset in de Verenigde Staten. De verdiensten van bekende acteurs kunnen van jaar tot jaar verschillen. Zeker na een paar mislukte filmrollen, kan hun marktwaarde behoorlijk zakken. De acteurs en producenten in onderstaand lijstje hebben geen reden tot klagen. Zij hebben namelijk het hoogste inkomen als acteur of filmproducent weten binnen te slepen:

Naam acteur, producent Inkomen in 2009?
Inkomen van Michael Bay125 miljoen dollar
Inkomen van Steven Spielberg85 miljoen dollar
Inkomen van Todd Phillips 44 miljoen dollar
Inkomen van Ben Stiller 40 miljoen dollar
Inkomen van Tom Hanks 36 miljoen dollar
Inkomen van J. J. Abrams 36 miljoen dollar
Inkomen van Jerry Bruckheimer 35,5 miljoen dollar

Inkomen van andere bekende Amerikaanse acteurs:

Onderstaande acteurs hebben niet het meeste verdient gerekend over 2009, maar het inkomen is zeer riant te noemen. Op Loonwijzer.nl treft u de inkomens aan van deze bekende acteurs. In onderstaand lijstje treft u een aantal aan:

Naam acteur Inkomen in 2009? (ongeveer)
Inkomen van Cameron Diaz18 miljoen euro
Inkomen van Jennifer Aniston13,5 miljoen euro
Inkomen van Angelina Jolie14 miljoen euro
Inkomen van Meryl Streep16 miljoen euro
Inkomen van Sandra Bullock13,5 miljoen euro
Inkomen van George Clooney15 miljoen euro
Inkomen van Matt Damon15 miljoen euro
Inkomen van Johnny Depp17 miljoen euro
Inkomen van Brad Pitt9 miljoen euro
Inkomen van Nicolas Cage19 miljoen euro

Miljonairs uit de muziek

De muziekindustrie heeft ook vele miljonairs voortgebracht. Muzikanten verliezen tegenwoordig veel inkomsten door het illegaal downloaden van muziek, maar de absolute toppers verdienen nog steeds tientallen miljoenen euro’s per jaar.

Naam artiest Inkomen in 2009? (ongeveer)
Inkomen van Jennifer Lopez (J.Lo)7 miljoen euro
Inkomen van Bruce Springsteen48 miljoen euro
Inkomen van 50 Cent (Curtis James Jackson III)14 miljoen euro
Inkomen van Madonna75 miljoen euro
Inkomen van Kanye West17 miljoen euro
Inkomen van Britney Spears24 miljoen euro

Zie ook:
Wat verdient een..?
Meest verdienende sporters
© 2010 - 2017 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Inkomen van beroemdhedenInkomen van beroemdhedenDe jaarlijkse inkomens van topfunctionarissen uit het bedrijfsleven lopen in de miljoenen per jaar. Vergeleken met de in…
Wat verdienen de bekendste acteurs?Wat verdienen de bekendste acteurs?De populairste Amerikaanse acteurs verdienen tientallen miljoenen per jaar. Ze zijn in de positie om zeer hoge bedragen…
Hoeveel verdienen de internationale artiesten?Hoeveel verdienen de internationale artiesten?Sommige artiesten die internationaal zijn doorgebroken, verdienen tientallen miljoenen per jaar. Ze weten niet hoe lang…
Mooiste mannen ter wereld: top-10 van de grootste hunksMooiste mannen ter wereld: top-10 van de grootste hunksMannen zijn niet weg te denken uit ons leven. Om ons heen leven veel normale mannen, maar waar wij geïnteresseerd in zij…
De lengte van beroemde mannenDe lengte van beroemde mannenActeurs, zangers en sporters zijn vaak de droom van elke vrouw. Hoe lang zijn deze sterren eigenlijk? In dit artikel kan…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Hoeveel verdienen Amerikaanse beroemdheden?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Juul
Gepubliceerd: 07-03-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!