Onbekende bekende acteur Barry Bostwick

Onbekende bekende acteur Barry Bostwick Er zijn van die acteurs en actrices die je zo niet direct bij naam kent, maar wel met enige regelmaat in allerlei rollen terug ziet komen. Barry Bostwich is zo’n acteur.

Persoonlijk

Barry Knapp Bostwick wordt op 24 februari 1945 gebouwen in San Mateo (Californie). Hij is de zoon van Betty en Henry Bostwick. Er was een tweelingbroer, maar deze is op jonge leeftijd overleden. Zijn vader was naast gemeenteambtenaar ook acteur.

Barry ging naar de United States International University in San Diego en studeerde daar dramatiek.

Midden jaren negentig werd er prostaatkanker bij hem geconstateerd en enkele dagen na constatering werd zijn prostaat verwijderd. Hij stond vervolgens weer snel op de planken.

Relatie

Tussen 1987 en 1991 was hij getrouwd met actrice Stacey Nelkin en vanaf 1994 tot heden is hij getrouwd met Sherri Jensen. Hij heeft 2 kinderen Brian en Chelsea.

Carrière

Hij begon in 1970 met kleine rolletjes zijn professionele carrière, om in 1972 in de theaterversie van Grease Danny Zuko neer te zetten. De filmversie werd door John Travolta gedaan. Voor deze rol kreeg Barry lovende kritieken en een nominatie voor de Tony Award. Om vervolgens landelijke bekendheid te krijgen (in 1975) met de Rocky Horror Picture Show. Hij speelde hier samen met acteur Tim Curry en de bekende actrice Susan Sarandon. Voor zijn rol in de Rocky Horror Picture Show mocht hij een Tony Award in ontvangst nemen.

Spin city

In 1977 stond hij opnieuw in het theater met The Robber Bridgeroom. Daarna verhuisde hij naar de televisie om van 1996 tot 2002 Randall Winston te spelen in de mateloos populaire sitcom Spin City. Ook andere bekende acteurs speelde hierin mee, zoals Michael J. Fox en Charlie Sheen.

Hij zou de televisie nog even trouw blijven door in 2006 in de sitcom Star Vehicle te spelen. Deze serie haalde het bij lange na niet als “vervanger” van Spin City.

Veel gastrollen

Hij is in al die jaren veel gastrollen blijven spelen, zoals:
 • met enige regelmaar als rechter in Law & Order, SVU
 • Grace under Firte
 • Charlie’s Angels
 • Scrubs
 • Cold Case
 • Las Vegas
 • Cougar

En speelde hoofdrollen op televisie in o.a.:
 • Scruples
 • War and Remembrance
 • Till We Meet Again
 • A Woman of Substance

Ook verscheen hij in menig speelfilm, zoals:
 • One Hot Summer Night
 • 101 Dalmatians II
 • Spy Hard
 • The Secret Agent club

Verder is hij ook actief als zanger, maar zijn bekendheid dankt hij aan de vele rollen op toneel, televisie en het grote witte doek van de bioscoop.

Inmiddels op leeftijd, blijft hij gewoon doorspelen.

Lees verder

© 2010 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
The Rocky Horror Picture Show: een cultklassiekerThe Rocky Horror Picture Show: een cultklassiekerEen geflopte film die later zo’n grote cultklassieker werd dat het publiek verkleed naar de bioscoop komt om mee te dans…
Filmrecensie: 800 Leagues down the AmazonrecensieFilmrecensie: 800 Leagues down the AmazonJules Verne heeft nogal wat op zijn naam staan, een daarvan is bovenstaande titel. Luis Llosa regisseerde de versie van…
De Oscar AwardsElk jaar weer worden de Oscars uitgereikt. De Oscars worden in februari, in dertig categorieën, uitgereikt. Dit gebeurt…
De kracht van Aziatische horrorfilmsLang niet iedereen houdt van horror. Wanneer je er wel van houdt, is het een aanrader je eens te verdiepen in Aziatische…

Mary-Kate en Ashley Olsen, een biografieMary-Kate en Ashley Olsen, een biografieMary-Kate en Ashley Olsen zijn twee Amerikaanse actrices die bekend zijn geworden door hun rol in de Amerikaanse komedie…
Veelzijdige George ClooneyVeelzijdige George ClooneyGeorge Clooney kennen we eigenlijk allemaal wel als de aantrekkelijke bekende acteur uit menig actiefilm. Maar Clooney d…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Onbekende bekende acteur Barry Bostwick"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 10-04-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Special: Filmmakers
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!