InfoNu.nl > Muziek en Film > Instrumenten > Fulltone Full Drive 2 - Mosfet

Fulltone Full Drive 2 - Mosfet

Met deze Full Drive 2, heeft Fulltone wederom een functioneel overdrive pedaal in zijn collectie toegevoegd. De Full Drive heeft meerdere functionaliteiten en ook een boost knop. Ook heeft Fulltone de MOSFET-technologie toegevoegd in deze versie. De Full Drive mag je terecht tot de betere in deze categorie rekenen.

Fulltone

Fulltone is opgericht in 1991 door Michael Fuller, sessie gitarist, componist en artiest. Fulltone is geboren uit zijn liefde voor muziek. Michael Fuller had een zwak voor vintage effect pedalen en omdat de toen bestaande pedalen redelijk breekbaar waren, heeft hij besloten zelf pedalen te gaan ontwikkelen. Zijn voorkeur ging uit naar effectpedalen met een rijke, vette en warme klank, maar daarnaast ook een degelijke kwaliteit hardware. Alle Fulltone effecten hebben een garantie periode van maar liefst 5 jaar! Fulltone pedalen worden gebouwd door en voor muzikanten.

Fulltone pedalen zijn hand gemaakt en getest in de Fulltone winkel in California. Er worden alleen maar hoogwaardige componenten gebruikt en er wordt zeker gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid om uiteindelijk tot een geweldige tool te komen voor de muzikant. Fulltone heeft een breed scala aan diverse gitaareffecten binnen een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Naast de traditionele overdrive- en distortionpedalen heeft Fulltone ook wah wah pedalen, tape echo's en accessoires, gitaarkabels en uiteraard de niet te missen adapters. Fulltone heeft zich de laatste jaren bewezen en heeft menigeen prijs en award in de wacht gesleept omwille van de kwaliteit van het geluid en hardware.

Full Drive 2

Dit gitaareffect is behuisd in een stalen kastje welke is gepoedercoat in een opvallende blauwe kleur. Er zijn twee kanalen beschikbaar:
 1. Overdrive mode
 2. Boost mode

De overdrive is in te stellen en heeft daardoor diverse geluidsmogelijkheden. Van een clean-boost overdrive tot een non-compressed overdrive, deze behoudt de originele klankkleur van je elektrische gitaar. Met behulp van de toon knop kan je een duidelijke aanwezigheid van de sound instellen. Er is ook een schakelaar aanwezig welke je mogelijkheden geeft om te schakelen tussen het soort overdrive je wil gebruiken, bijvoorbeeld vintage sound.

Het Boost kanaal is om het geluid wat meer power te geven en de zogenaamde gain of drive te verhogen naar een distortion-achtige sound. Zo krijg je een meer zingende overdrive.
Dit populair pedaal is reeds eerder op de markt gebracht en in 2007 besloot Fulltone om een heruitgave te doen van deze kampioen, met name door het toevoegen van de Mosfet technologie.

Mosfet

MOSFET of Metal-Oxide-Semiconductor Field-Effect Transistor geeft dit pedaal een karakter wat kan worden vergeleken met een buizenversterker. Het geeft wat meer compressie aan de vervorming. Deze functionaliteit kan je op deze krachtpatser ook uitzetten.

Leds

Zoals gebruikelijk bij Fulltone wordt er gebruik gemaakt van superfelle ledlampjes om het activeren weer te geven van het effect.

Andere Fulltone pedalen

 • Secret Freq
 • Plimsoul
 • 70-BC Fuzz
 • 69 MkII
 • SoulBender
 • Octafuzz OF-2
 • Catalyst
 • Fat-Boost FB-3
 • Mini DejáVibe
 • Robin Trower Overdrive
 • GT500
 • OCD
 • ...

Andere Fulltone pedalen: GT 500

Kort uitgelicht is de Fulltone GT 500 een vergelijkbaar product. Hier gaat het echter om een meer High Gain Distortion pedaal voorzien van een Overdrive Booster. Deze kan je echter, in tegenstelling tot de Full Drive 2, wel apart gebruiken. Verder is de GT 500 voorzien van een driebands equalizer: high, mid, low wat de mogelijkheden vergroot voor het instellen van je eigen sounds. Ook speciaal is de keuze welke van de twee pedalen je als eerste in de 'rij' zet, OD/Drive-Distortion of Distortion-OD/Drive. Kortom ook dit pedaal biedt veel mogelijkheden en is zijn geld meer dan waard.
© 2013 - 2019 Kirjoittaja, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het Wah-pedaal, een vet geluidHet wah-pedaal is een voetpedaal waar geen gitarist meer zonder kan. Ook andere muziekinstrumenten kunnen erop aangeslot…
Drive-in bioscoop – Motor uit, film aanVaak wordt de drive-in bioscoop als ‘knuffelbioscoop’ beschreven. Het draagt een absolute cultuurstatus met zich mee. Oo…
Drive-in woning, de voordelen en de nadelenEen drive-in woning is een huis van twee of drie woonlagen met op de begane grond een inpandige garage in het huis. Het…
Google Drive: Hoe werkt het en wat kan ik er mee?Google Drive: Hoe werkt het en wat kan ik er mee?Cloudopslag. Een aantal jaren terug leverde deze term nog vreemde reacties op. Tegenwoordig maakt bijna iedereen en iede…
Drive door interne en externe motivatieDrive door interne en externe motivatieEen drive hebben is een uiting van motivatie, dit kan zowel door interne als externe motivatie veroorzaakt zijn. Het is…
Bronnen en referenties
 • http://www.fulltone.com

Reageer op het artikel "Fulltone Full Drive 2 - Mosfet"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kirjoittaja
Gepubliceerd: 15-01-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Instrumenten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!