InfoNu.nl > Muziek en Film > Muziek > Alain Clark droomt van deelname Eurovisie Songfestival 2015

Alain Clark droomt van deelname Eurovisie Songfestival 2015

Alain Clark droomt van deelname Eurovisie Songfestival 2015 Ieder jaar hopen veel Nederlanders op een finale plaats voor de Nederlandse deelnemer aan het Eurovisie Songfestival. De laatste jaren doen steeds vaker bekende artiesten mee aan het Eurovisie Songfestival. Na het succes van Anouk in 2013 en Ilse de Lange & Waylon in 2014, blijken steeds meer nationale artiesten te dromen van hun deelname aan het Eurovisie Songfestival. Eén van de nationale artiesten, die aangegeven heeft te willen deelnemen aan het Eurovisie Songfestival, is de Nederlandse popmuzikant en producer, Alain Clark. Alain Clark heeft de Nederlandse organisatoren (AVROTROS) laten weten dat hij openstaat voor deelname aan het Eurovisie Songfestival 2015. De kans dat de droom uitkomt voor Alain Clark lijkt heel erg groot. Zo heeft Daniel Dekker, namens de AVROTROS, toegegeven dat zij met Alain Clark in gesprek zijn. Deelname aan het Eurovisie Songfestival 2015, zou gezien de biografie van Alain Clark, een mooie en logische vervolg stap in zijn carrière zijn.

Alain Clark droomt van deelname Songfestival

Alain Clark is één van de Nederlandse artiesten die grote kans maakt om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Wenen. Clark liet op 19 augustus 2014 in een radio-uitzending van Radio 538 weten dat hij er van droomt om deel te nemen aan het Songfestival 2015. Alain Clark liet weten dat het hem geweldig lijkt om het hele traject van het Songfestival in te gaan. Volgens Alain Clark, zou het Eurovisie Songfestival een mooi hoofdstuk zijn in zijn carrière.

Biografie

De Nederlandse zanger en producer, Alain Clark, werd op 4 juni 1979, in de Noord-Hollandse stad Haarlem geboren. Al vanaf zijn negende jaar heeft Alain Clark een grote voorliefde voor de muziek. In zijn jonge jaren lonkte ook een mooie basketbal carrière. Na zeer moeilijke afwegingen besluit Alain Clark zich volledig te richten op de muziek, zowel als producent, maar ook als zanger.

Father & Friend

Alain Clark begon zijn zangcarrière met hoofdzakelijk Nederlandse nummers. In 2004 komt zijn single "Heerlijk" uit. Dit nummer behaalde destijds mooie noteringen in de Nederlandse hitlijsten. De echte doorbraak als zanger komt voor Alain Clark pas in 2007. Toen zong hij, samen met zijn vader Dane Clark, het Engels talige lied "Father & Friend”. Dane Clark had eerder al bekendheid geworven als voormalig soulzanger van de band Dane and the Dukes of Soul. Dit nummer stond maar liefst twintig weken in de Nederlandse top 40, met hoogtepunt een nummer twee notering. De single "Father & Friend" was onderdeel van het eerste debuutalbum van Alain Clark. Zijn eerste debuutalbum bracht Alain Clark in 2007 uit onder de naam: “Live it out”. Mede op basis van het grote succes van “Father and Friend” ontving Alain Clark eind 2007 de prestigieuze muziekprijs, de Mega Award. In 2008 mag Clark ook voor zijn album “Live it out” een belangrijke prijs in ontvangst nemen. Alain Clark wint met dit album namelijk de Originele Rembrandt. De Originele Rembrandt is een prijs die, door de Stichting Nederlandse Muziek, wordt toegekend aan albums van Nederlandse artiesten. Eén van de criteria is, dat de artiest zich moeten onderscheiden door zelfgeschreven teksten en composities.

Colorblind

Na het succes van zijn album Live it out wordt het enige tijd stiller rond Alain Clark. In april 2010 laat Alain Clark weer van zich horen. In april 2010 komt hij met de soulvolle single, “Love Is Everywhere”. Een maand later, in mei 2010, komt van de zanger zijn album “Colorblind” uit. Met dit album weet hij eveneens hoog te scoren en ontvangt voor Colorblind zelfs twee platina platen.

Gooische Vrouwen

In 2010 werd Clark benaderd om de titelsong voor de Gooische Vrouwen-film, die in maart 2011 in première zou gaan, te schrijven en te zingen. De destijds 31-jarige zanger schreef hiervoor het nummer 'Foxy Lady'.

Derde Album

In 2012 komt Alain Clark opnieuw met een nieuw album. Het gaat dit keer om het album met de titel: “Generation Love Revival”. Bekende singles die op dit album staan zijn onder andere “Back To My World” en “Lose Ourselves”.

Koningslied

In 2013 werkt Alain Clark mee aan het Koningslied. Het Koningslied werd op verzoek speciaal voor de inhuldiging van Koning Willem-Alexander geschreven. De zanger componist werd hiervoor door componist John Ewbank benaderd. Naast Alain Clark schreven onder meer Guus Meeuwis en Daphne Deckers mee aan het Koningslied. De tekst van het Koningslied werd uiteindelijk matig gewaardeerd door het Nederlandse volk en leverde van bekende critici veel kritische opmerkingen op en werd vermoedelijk mede daardoor geen tophit.

Alain Clark voor het eerst in het theater

2014 is voor Alain Clark wederom een succesvol en muzikaal jaar aan het worden. Zo verscheen in februari 2014 zijn nieuwe album "Walk With Me". Alain Clark heeft het album opgenomen in Londen, Warschau en Amsterdam. Het uitkomen van dit album bleek voor Alain Clark ook het moment om het theater in te gaan. Met zijn theaterprogramma, "Walk With Me", toert Alain Clark van oktober tot en met eind december 2014 langs ruim 30 Nederlandse theaters. In zijn theaterprogramma neemt Alain Clark de bezoekers mee op een muzikale wandeling door zijn leven.

Komt de droom van Alain Clark uit?

update januari 2015
De zestigste editie van het Eurovisie Songfestival, die gehouden wordt op 19, 21 en 23 mei 2015 in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, sluit daarmee mooi aan op de Nederlandse theatertour van Alain Clark die eindigt in december 2014. Alain Clark bleek lang over zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in gesprek te zijn, maar uiteindelijk werd bekend dat niet Alain Clark, maar Trijntje Oosterhuis Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2015.
© 2014 - 2018 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Alain Clark; zanger, songschrijver en producerAlain Clark is een Nederlands idool met een geheel eigen aanhang. Deze soul zanger is in 2007 doorgebroken met zijn Enge…
Trijntje Oosterhuis zingt op Eurovisie Songfestival 2015Trijntje Oosterhuis zingt op Eurovisie Songfestival 2015Zangeres Trijntje Oosterhuis vertegenwoordigde in 2015 Nederland op het Eurovisie Songfestival. Na Anouk en de Common Li…
Waarom gaat Australië naar het Eurovisie Songfestival 2015?Waarom gaat Australië naar het Eurovisie Songfestival 2015?Op 19, 21 en 23 mei 2015 wordt de 60ste editie van het Eurovisie Songfestival gehouden in de Oostenrijkse hoofdstad Wene…
Trijntje Oosterhuis en het Eurovisiesongfestival 2015Trijntje Oosterhuis en het Eurovisiesongfestival 2015Na het daverende succes van de The Common Linnets met het liedje ‘Calm after the storm’ op het Eurovisiesongfestival 201…
Picasso, Papiers Collés in 1912-1913Een vergelijkend literatuuronderzoek naar de politieke lading in Pablo Picasso's collages van 1912-1913. Literatuur van…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Alain_Clark
  • http://www.3fm.nl/nieuws/detail/359878/Alain-Clark-naar-Eurovisie-Songfestival-2015
  • http://www.538.nl/programma/16/evers-staat-op/nieuws/1120/alain-clark-naar-het-eurovisie-songfestival
  • http://www.3fm.nl/artiest/445/alain-clark/biografie
  • http://m-1ad-1nl-1ocw-2algemeen-2dagblad.hanhosting.vakliteratuur.info/ad/nl/5602/Muziek/article/detail/3422866/2013/04/09/Alain-Clark-in-Koningslied-Acda-en-De-Munnik-haken-af.dhtml
  • http://www.alainclark.nl/

Reageer op het artikel "Alain Clark droomt van deelname Eurovisie Songfestival 2015"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 27-01-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!