InfoNu.nl > Muziek en Film > Muziek > Recensie album ‘Unbreakable’ van the Backstreet Boys
recensie

Recensie album ‘Unbreakable’ van the Backstreet Boys

Dit is inmiddels het zevende album van de Amerikaanse popgroep the Backstreet Boys. Na ruim twee jaar is dan het vervolg verschenen op het album ‘Never Gone’. Op dit album moeten ze het wel met eentje minder doen omdat Kevin Richardson in 2006 heeft besloten de band te verlaten.

De band

De Amerikaanse groep is opgericht in 1993 in Orlando, Florida en bestaat nu nog uit Nick Carter, Brian Littrell, AJ McLean en Howie Dorough. In 1995 brak de band door in Europa en bracht achtereenvolgens de volgende albums uit: Backstreet Boys (1996), Backstreet’s Back (1997), Millennium (1999), Black & Blue (2000), Greatest Hits: Chapter One (2001) en Never Gone (2005). En nu dus in 2007 vult het zevende album Unbreakable de rij aan.

De cd

Hoewel het cd doosje een ‘limited edition deluxe package’ wordt genoemd, is het naar mijn mening een goedkoop, lastig doosje. De cd is er maar moeilijk uit te krijgen en het karton wordt snel lelijk. Verder staan er mooie foto’s op en krijg je als bonus ook nog een poster, mits je deze heel uit het vakje weet te krijgen!

De muziek

De liedjes behouden de herkenbare Backstreet Boys klanken, ze worden afgewisseld van ballads naar up-tempo liedjes. De cd bevat maar liefst zestien nummers, wat tegenwoordig toch best veel is voor een album, de meeste artiesten nemen tegenwoordig namelijk genoegen met ongeveer tien tracks. De nummers zijn aanstekelijk en blijven lekker hangen. Mijn persoonlijke favoriet is nummer vier, Something that I already know. Ik had ook liever gezien dat dit de tweede single zou zijn geworden in plaats van het nummer Helpless when she smiles, dat overigens ook geen slecht nummer is. Het minste liedje op de cd is naar mijn mening het nummer Treat me right. Er is iets aan dit nummer wat ik absoluut niet bij het oeuvre van de groep vindt passen, persoonlijk vond ik het iets irritants Justin Timberlake-achtigs hebben, dit kan overigens goed kloppen want het nummer is afkomstig van een ander ex-’n sync groepslid, JC Chasez. Drie nummers op de cd zijn van de bandleden zelf, namelijk het laid-back One in a Million, het up-tempo nummer Panic en het bijna Beatlle-achtige Unsuspecting Sunday Afternoon.

Het album Unbreakable is een goede toevoeging aan de zes al bestaande albums en we kijken uit naar het volgende album. Op zondag zes april zijn deze liedjes live te besluister in de Ahoy in Rotterdam, want dan treed de groep daar op.

Tracklist

 1. Intro
 2. Everything but mine
 3. Inconsolable
 4. Something that I already know
 5. Helpless when she smiles
 6. Any other way
 7. One in a million
 8. Panic
 9. You can let go
 10. Trouble is
 11. Treat me right
 12. Love will keep you up all night
 13. Unmistakable
 14. Unsuspecting sunday afternoon
 15. Downpour
 16. In pieces
© 2008 - 2018 Lisa2008, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Biografie: Beach BoysBiografie: Beach BoysDe Beach Boys zijn ontstaan in 1961 en opgericht door Brian Wilson, Dennis Wilson, Carl Wilson, Mike Love en Al Jardine.…
Hits jaren 90: 1996Wie kent nou niet het dansje dat bij de macarena hoort? En dat was slechts één van de vele hits die gescoord werd in 199…
Hits jaren 90: 1997In 1997 kregen we voor het eerst iets te horen van Jantje Smit. Ook werden er grote hits gescoord door artiesten zoals N…
Queen - A Day At The RacesQueen - A Day At The RacesIn December 1976 werd de plaat: ''A Day At The Races'' uitgebracht. Het was het vijfde album van de groep Queen en de op…
Speelschema Topklasse zaterdag 2012-2013Speelschema Topklasse zaterdag 2012-2013Speelschema Topklasse zaterdag 2012-2013. De Topklasse bestaat uit een competitie voor clubs die op zondag voetballen en…
Bronnen en referenties
 • Backstreet Boys - Unbreakable

Reageer op het artikel "Recensie album ‘Unbreakable’ van the Backstreet Boys"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lisa2008
Gepubliceerd: 02-03-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!