InfoNu.nl > Muziek en Film > Muziek > Anouk Live at Gelredome (dubbel CD)
recensie

Anouk Live at Gelredome (dubbel CD)

Anouk Live at Gelredome (dubbel CD) Op 28 en 29 maart van dit jaar gaf Anouk twee uitverkochte concerten in het Gelredome. Gewapend met een nieuwe band, backing vocals en een blazerssectie ging ze het podium op om er twee en een half uur (!) en 26 nummers later weer af te komen. Een overtuigend concert dat nu als dubbel cd verkrijgbaar is.

Stemgeluid

Op haar nieuwe studio-album Who's Your Momma heeft Anouk al aangetoond dat ze ten opzichte van haar vorige cd's vocaal nog weer gegroeid is. De vraag was of ze dat live ook waar kon maken. Ja dus! De eerste paar nummers van Live at Gelredome laten nog wat zenuwen horen maar daarna is het genieten geblazen. Rock, blues, soul en ballads: ze zingt alles met overtuiging. Met name de ballads (Lost en If you were Mine) zorgen voor kippevel momenten.

Nieuwe band

Angelo de Rijke (gitaar), Memru Renjaan (gitaar), Thijs Boontjes (toetsen), Boaz Kroon (basgitaar) en Oscar Kraal (drums) speelden in het Gelredome alsof ze het al jaren deden. Het was zodanig goed dat ik alleen bij vlagen (RU Kiddin'Me en Nobody's Wife) naar de oude band verlangde. Een knappe prestatie want die oude band stond als een huis en deze jongens spelen nog maar sinds een paar maanden samen. De drumsolo op More Than You Deserve is een leuke uitsmijter!

Whatever you say

Backing vocals worden nog wel eens gebruikt om te verhullen dat de hoofdartiest niet (goed) kan zingen. Bij Anouk is dat niet nodig en vormen ze eerder een mooie aanvulling op haar volle stem. Met name Whatever you say en Ball and Chain komen hierdoor extra uit de verf.

Good God

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit nummer in de album versie niet zo geslaagd vind omdat het een wat overgeproduceerd geluid heeft. Live daarentegen swingt het de pan uit en is het een fantastische afsluiter van dit concert. De blazerssectie maakt het helemaal af.

Setlist

Anouk speelde op één nummer na het hele nieuwe album (Who's your Momma) en opvallend veel nummers van Hotel New York (6). Daarnaast ontbraken de klassiekers (Nobody's Wife, Girl, Sacrifice, Lost) natuurlijk niet. Waar bij Anouk is Alive in nog veel gerocked werd was er nu meer plaats voor de wat rustiger nummers.

Volledige tracklist:

 1. Intro (junkie XL)
 2. The Dark
 3. Make it Rain
 4. Modern World
 5. Michel
 6. Whatever you Say
 7. The Difference
 8. Girl
 9. R U Kiddin' Me
 10. Alright
 11. Our Own Love
 12. I Don't Wanna Hurt
 13. Graduated Fool
 14. It's So Hard
 15. More Than You Deserve
 16. Lost
 17. Sacrifice
 18. Ball and Chain
 19. Might As Well
 20. Everything
 21. If You Were Mine
 22. One Word
 23. Jerusalem
 24. If I Go
 25. Nobody's Wife
 26. Good God
© 2008 - 2018 Mickey14, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Anouk Update en Close up (recensie cd en dvd)recensieAnouk Update en Close up (recensie cd en dvd)Anouk Teeuwe heeft een aantal albums uitgebracht dat geen studioalbums zijn. In 2004 komt ze met twee releases tegelijke…
Anouk - Graduated Fool (recensie cd met Everything)recensieAnouk - Graduated Fool (recensie cd met Everything)Het derde studio-album van Anouk is Graduated Fool. Deze cd uit 2002 heeft in vergelijking met haar andere albums het mi…
Iron Maiden, GelreDome Arnhem, Final Frontier, 8 juni 2011Iron Maiden, GelreDome Arnhem, Final Frontier, 8 juni 2011Iron Maiden, de Britse heavy metal band geeft op 8 juni 2011 een eenmalig concert in het GelreDome in Arnhem, in het kad…
Anouk - Lost Tracks (recensie dvd en cd)recensieAnouk - Lost Tracks (recensie dvd en cd)Anouk brengt in 2002 haar eerste dvd uit getiteld Lost Tracks Clips. Deze dvd bevat haar video clips tot die tijd. De dv…
Ilse DeLange, Gelredome II Arnhem, 14 september 2012recensieIlse DeLange, Gelredome II Arnhem, 14 september 201214 september 2012 staat Ilse DeLange opnieuw in het Gelredome in Arnhem. Aanvankelijk stond dit optreden gepland voor ma…

Reageer op het artikel "Anouk Live at Gelredome (dubbel CD)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mickey14
Laatste update: 11-07-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!