InfoNu.nl > Muziek en Film > Muziek > Marco Borsato, Gelredome Arnhem, 7, 10 en 11 en 13 mei 2011
recensie

Marco Borsato, Gelredome Arnhem, 7, 10 en 11 en 13 mei 2011

Marco Borsato, Gelredome Arnhem, 7, 10 en 11 en 13 mei 2011 Marco Borsato kwam in mei 2011 opnieuw naar het Gelredome in Arnhem en stond op 17, 18, 20, 21 en 22 mei in het Sportpaleis in Antwerpen, België. Marco startte in Arnhem in 2006 zijn Symphonica In Rosso reeks met 10 uitverkochte concerten. Na het financiële debacle met zijn TEG-groep in 2009 en het daaropvolgende faillissement was Marco heel wat mensenkennis rijker geworden. Hij kwam in 2010 terug met nummer 1 hit Schouder aan Schouder, samen met Guus Meeuwis.

Dromen Durven Delen – 3Dimensies

Op 19 november 2010 verscheen het eerste studioalbum na een periode vol negatief nieuws rond zijn persoon. In de zomer van 2010 had hij al bewezen sterker uit de strijd te zijn gekomen met de single Schouder aan Schouder, samen met Guus Meeuwis, opnieuw een nummer 1 hit. Het was zijn 15e nummer 1 notering in Nederland.
Marco's nieuwe cd heet Dromen Durven Delen - 3Dimensies en wordt gekoppeld aan de concertreeks met de titel 3Dimensies. Marco verklaarde in een interview over dit nieuwe plaatwerk: ''Er is de afgelopen periode veel gebeurd, maar iedere hobbel in de weg leidt tot verdieping. Al deze indrukken hebben hun weg gevonden in de muziek. Dat maakt deze plaat tot één van mijn meest persoonlijke albums ooit.''

De cd bleek evenals de single Waterkant zeer succesvol: binnen op nr. 1 op de lijst van best verkopende en gedownloade cd's. De afgelopen periode heeft Marco samen met John Ewbank intensief samengewerkt aan deze nieuwe cd. Het is zijn eerste cd sinds het verschijnen van Wit Licht in 2008, de soundtrack van de gelijknamige film, waarin Borsato de hoofdrol speelde.Het nieuwe album van Marco Borsato is ook verkrijgbaar in een limited edition met spectaculaire albumhoes in 3D.

Recensie 3Dimensies concerten

De recensies over de concerten waren zeer lovend. Marco was uitstekend bij stem, veel nummers klonken frisser en steviger dan voorheen. Men vond hem zeer ontspannen op het podium staan in het GelreDome, als een vis in het water, gedurende de 2,5 uur durende show. Een van de hoogtepunten was zijn nummer Dochters, dat hij ditmaal als een duet bracht, samen met Ben Saunders. De grote hit waarmee Marco in Nederland doorbrak, Dromen Zijn Bedrog werd gebracht in een Cubaanse versie, waarop ook de climax in het stadion volgde: het plafond van het GelreDome kwam in beweging en golfde als een zee van kleurrijk licht boven de hoofden van het publiek. Één recensent noemde hem nog altijd heer en meester, fenomenaal en vooral iemand die zijn plek in het Arnhemse stadion definitief heeft gevonden.

Nieuwe single: Waterkant

Op vrijdag 22 oktober 2010 kwam de nieuwe single van Marco Borsato uit, getiteld Waterkant. Een ballad, opnieuw van de hand van John Ewbank. Vanaf 13 oktober 2010 was het nummer al op de diverse radiozenders te horen zijn.
Waterkant werd die ochtend voor het eerst ten gehore gebracht in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM, waar Marco ook te gast vast en vertelde over de achterliggende periode en de totstandkoming van het nieuwe materiaal.
Op de single voeren piano en strijkers de boventoon, die de kracht van de tekst moeten onderstrepen.
Marco vertelde dat de singlekeuze normaal pas wordt gemaakt als hij een cd in zijn geheel opgenomen heeft. Deze keer was het anders, dit was één van de eerste nieuwe nummers en hij had gelijk het gevoel dat dit nummer precies de periode verwoord die hij gehad heeft, maar ook het moment waar hij nu staat. De single bleek weer een schot in de roos, hij kwam op nr. 1 binnen in de hitlijst.

Marco Borsato's kerstsingle: Kerstmis

Op het Nederlandstalig grondgebied wierp ook Marco Borsato zich in de strijd om de meest populaire kersthits 2010: van hem verscheen op 28 november het nummer Kerstmis. Een vrolijk, uptempo kerstnummer, titeltrack van de kerstfilm voor de hele familie Het Geheim, met in de hoofdrollen Daan Schuurmans, Chantal Janzen en Theo Maassen.
Het is het eerste nummer dat Marco in zijn hele actieve carrière heeft opgenomen t.g.v. kerst.

Aanvankelijk twee concerten in Gelredome Arnhem

Op 10 en 11 mei 2011 zou Marco Borsato met zijn band twee avonden in het Gelredome in Arnhem staan. De voorverkoop van tickets startte op 27 november 2010. Marco stond al eerder in het thuishonk van het Arnhemse Vitesse in 2006, tijdens zijn Symphonica In Rosso reeks.

Extra concerten op 7 en 13 mei 2010 in Gelredome Arnhem

Vrijdag 26 november werd bekendgemaakt dat Marco een derde concert zou geven in het Gelredome en wel op vrijdag 13 mei 2010. Concertorganisator Mojo maakte dat bekend.
Op woensdag 15 december 2010 werd een vierde concert aangekondigd, op zaterdag 7 mei. De overige drie concerten waren op dat moment al uitverkocht.

Gastoptreden Laura Jansen 3Dimensies concerten afgezegd

De Nederlands-Amerikaanse zangeres Laura Jansen (33) zou een gastoptreden verzorgen tijdens de concertreeks in het Gelredome. Op maandag 17 januari 2011 ontving Laura uit handen van Marco Borsato een platina plaat voor de verkoop met vijftigduizend stuks van haar cd Bells. Ze geldt als een ontdekking van Marco's producer John Ewbank. Ze werd in Nederland pas echt bekend door haar cover van Use Somebody, oorspronkelijk van de Kings Of Leon.
Begin mei, kort voor de concerten maakte Laura echter bekend op advies van haar kno-arts drie weken stemrust te moeten nemen en gastoptredens bij Marco daarom af te zeggen. Op haar website meldde ze daarover: “Het was een grote schok dit nieuws te vernemen en ik baal er enorm van dat ik niet met één van mijn grote helden kan zingen. Hij begrijpt de situatie gelukkig volledig.”

Ook gastoptredens van Ben Saunders en Lange Frans en Krystle

Op maandag 24 januari werd bekend gemaakt dat ook de winnaar van The Voice of Holland, Ben Saunders en Lange Frans gastoptredens zullen verzorgen tijdens de concerten in het GelreDome. Lange Frans zong samen met Marco op Dromen Durven Delen het duet Vrij. In later stadium is ook de Nederlandse zangeres Krystle toegevoegd aan de line-up.

Kaartverkoop GelreDome startte 27 november 2010

De officiële kaartverkoop voor de beide concerten in het Gelredome ging 27 november 2010 van start.
Fans die lid zijn van Marco's fanclub, of die zich hebben ingeschreven op zijn nieuwsbrief, of mensen die de cd Dromen Durven Delen hebben besteld bij Bol.com konden al op woensdag 24 november kaarten bestellen via de presale.

Concerten in Sportpaleis Antwerpen

Op 8 oktober 2010 gaf Marco in Antwerpen een persconferentie en beantwoordde er vragen van de Vlaamse pers. Hij gaf aan enorm blij te zijn weer terug in Vlaanderen. Hij kondigde er zijn 3Dimensions project aan: de nieuwe single, cd en de Belgische concerten in Antwerpen. Deze vinden plaats op 17, 18, 20, 21 en 22 mei 2011 in het Sportpaleis in Antwerpen.
De voorverkoop van de Belgische optredens startte op 15 oktober 2010. Alle concerten begonnen 's avonds om 20.30 uur en eindigden om 23.00 uur.

Extra concert Antwerpen zondag 22 mei 2011

Zondag 22 mei 2011 gaf Marco Borsato een vijfde optreden in het Sportpaleis in Antwerpen. I.v.m. de goede ticketverkoop van de andere concerten. (bekend gemaakt in een persbericht op 16 februari 2011)

Meer over 3Dimensies concerten

De nieuwe nummers van de Dromen Durven Delen zullen centraal staan tijdens de concerten, aangevuld met de grote Borsato-hits. Hoe het 3D concept vertaald zal worden naar deze show is volgens Marco nog een verrassing.
© 2010 - 2019 Kroezenier, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Marco Borsato: Wit LichtMarco Borsato: Wit LichtMarco Borsato komt dit jaar weer met een nieuw album. Hieraan gekoppeld zijn een bioscoopfilm en een concertreeks, allen…
Marco Borsato alle albums op een rijMarco Borsato alle albums op een rijInmiddels zit Marco Borsato al 25 jaar in het vak, maar blijft een terugkerende hit. In dit artikel zult u alle Nederlan…
Bed & breakfast Arnhem, goedkope overnachting GelreDomeBed & breakfast Arnhem, goedkope overnachting GelreDomeBed & breakfast Arnhem GelreDome, goedkope overnachting nabij het GelreDome stadion te Arnhem. Wil je goedkoop overnacht…
GelreDome Arnhem: adres, route en parkerenHet GelreDome is een multifunctionele evenementenhal en staat vooral bekend vanwege de voetbalwedstrijden van Vitesse en…
Rihanna, GelreDome Arnhem, The Loud Tour, 9 november 2011Rihanna, GelreDome Arnhem, The Loud Tour, 9 november 2011Rihanna, geeft op 8 juni 2011 een eenmalig concert in het GelreDome in Arnhem, in het kader van The Loud Tour, een optre…
Bronnen en referenties
  • www.borsato.nl
  • www.bol.com
  • www.wikipedia.nl
  • De Gelderlander

Reageer op het artikel "Marco Borsato, Gelredome Arnhem, 7, 10 en 11 en 13 mei 2011"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kroezenier
Laatste update: 26-05-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Special: GelreDome Evenementen
Bronnen en referenties: 4
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!