InfoNu.nl > Muziek en Film > Muziek > Cd-recensie Latin Lounge: Putumayo World Music
recensie

Cd-recensie Latin Lounge: Putumayo World Music

Cd-recensie Latin Lounge: Putumayo World Music Wie de cd Latin Lounge van Putumayo World Music beluistert heeft beslist het gevoel in een Zuid-Amerikaans land op vakantie te zijn. Diverse 'Latino' muziekstijlen zijn gemixt en in een modern jasje gestoken. Luister naar de cd en krijg ook het ultieme chill-out gevoel van deze mooie muziek.

Mix van traditionele en moderne muziek

De cd Latin Lounge is al sinds 2005 op de markt maar blijft ongekend populair. De muziek spreekt veel mensen aan vanwege de optimale mix tussen traditionele ritmes van de Latijns-Amerikaanse muziek en de moderne beats. Op de cd staan diverse muziekstijlen: de Argentijnse Tango, de Afro-Cubaanse Son, de Braziliaanse Bossa Nova en de Colombiaanse Cumbia in combinatie met moderne muzikale trends.

Chill-out vibe

De muziek op de cd is bedoeld als loungemuziek en is dan ook heerlijk om te draaien tijdens een rustig etentje of wanneer u lekker met een boek op de bank zit. In het bijbehorende boekje van de cd staat dat de muziek een 'slowdown-tempo' heeft en een 'chill-out vibe' heeft. De makers van de cd maken dit helemaal waar. De klanken zijn zowel rustgevend als zeer muzikaal en dat maakt deze cd tot een juweeltje voor iedereen die van Latijns-Amerikaanse loungemuziek houdt.

De tracks

 • Alacran- Reflejo de Luna * Italië/Argentinië (4:14)
 • Roberto Poveda- Sueno Mama *Cuba (3:19)
 • Bebe- Siempre Me Quedra *Spanje (3:48)
 • Sidestepper- Dame Tu Querer- *UK/Colombia (4:17)
 • SiSe-Mariposa *USA/Dominicaanse Republiek (4:36)
 • Luiz de Aquino-Caminhos de Cuba*Brazilië (3:11)
 • Amparanoia-Don't leave me now *Spanje (3:39)
 • Wagner Pa & Brazuca- Matraca-Folia *Brazilië/Spanje (3:37)
 • Charanga Cakewalk- Carmela *USA (2:50)
 • Federico Aubele-Esta Noche *Argentinië (4:08)
 • Deepak Chopra featuring Adriana Castelazo-in Love with you *India/Mexico (2:56)
 • Andres Linetzky & Ernesto Romeo-Sentimientos *Argentinië (4:31)

Boekje bij Cd

Ook de cd Latin Lounge heeft een kleurrijk cd-hoesje. Op de voorkant staat mooie afbeelding van een vrouw met een bloem in haar haar. De tekening is gemaakt door Nicola Heindl. Bij de cd zit een boekje met de tracks. Ook staan er diverse verhalen in van de muzikanten en muziekstijlen die op de cd te beluisteren zijn. De teksten zijn opgesteld in het Engels, Spaans en Frans.

Goed doel

Putumayo World Music steunt diverse goede doelen, zowel op lokaal als op internationaal niveau. Van de cd Latin Lounge gaat een deel van de opbrengst naar Oxfam America. Deze organisatie heeft diverse programma's in Latijns Amerika. Oxfam heeft onder andere als doel de armoede en honger te bestrijden en rechtvaardigheid te bevorderen. Oxfam America maakt onderdeel uit van het wereldwijde netwerk van Oxfam organisaties.

Latin Lounge: Waar te koop?

De cd is te koop bij de wereldwinkel en bij sommige buitenlandse winkeltjes en/of boekhandels. De cd Latin Lounge is ook te bestellen via internet. De cd's van Putumayo World Music kosten 15,95 euro.

Over Putumayo World Music

Putumayo World Music is een platenlabel dat sinds 1993 bestaat. Dit platenlabel heeft anno 2010 zo'n 15 miljoen cd's met wereldmuziek uitgebracht. De collectie cd's heeft een groot aantal genres, van Latijns-Amerikaanse muziek tot Arabische groove. Ook heeft het muziek speciaal voor kinderen op de markt gebracht, Putumayo Kids. Putumayo wil door middel van de cd's culturen dichter bij elkaar brengen. Met een deel van de opbrengst worden goede doelen gesteund.
© 2010 - 2018 Schoontje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Cd-recensie Brazilian Lounge: Putumayo World MusicrecensieCd-recensie Brazilian Lounge: Putumayo World MusicMet de cd 'Brazilian Lounge' van Putumayo waant u zich voor een tijdje in het mooie Brazilië. De exotische muziek is hee…
Putumayo World Music: wereldmuziek in je eigen huisDe cd's van Putumayo World Music zijn niet alleen heerlijk om naar te luisteren, ze zien er ook nog eens bijzonder leuk…
Yoga van Putumayo World Music: cd-recensierecensieYoga van Putumayo World Music: cd-recensiePutumayo heeft er met de lancering van de eerste yoga-cd weer een nieuw genre bij. De cd 'Yoga' is sinds november 2010 o…
Putumayo Kids: wereldmuziek voor kinderenPutumayo Kids: wereldmuziek voor kinderenPutumayo Kids is een sublabel van het grote platenlabel Putumayo World Music. Deze cd's met wereldmuziek zijn speciaal v…
Cd-recensie 'Paris' van PutumayorecensieCd-recensie 'Paris' van Putumayo'Paris' is een heerlijke cd voor iedereen die van moderne Franse chansons houdt. Als je de cd draait heb je echt het gev…
Bronnen en referenties
 • www.putumayomusic.com www.oxfamamerica.org www.oxfam.org

Reageer op het artikel "Cd-recensie Latin Lounge: Putumayo World Music"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Schoontje
Gepubliceerd: 25-12-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!