InfoNu.nl > Muziek en Film > Muziek > Cd-recensie Brazilian Lounge: Putumayo World Music
recensie

Cd-recensie Brazilian Lounge: Putumayo World Music

Cd-recensie Brazilian Lounge: Putumayo World Music Met de cd 'Brazilian Lounge' van Putumayo waant u zich voor een tijdje in het mooie Brazilië. De exotische muziek is heerlijk om naar te luisteren tijdens de vakantie of een middagje op de bank. Laat u verrassen door de 12 nummers op deze vrolijke lounge-cd van Putumayo.

Muziek: mix van traditioneel en modern

In het boekje van de cd staat het al: als u deze muziek opzet heeft u echt het gevoel dat u met een cocktail in de hand aan het strand van Rio de Janeiro zit. De muziek is een combinatie van de traditionele Braziliaanse stijl gemixt met moderne invloeden. Er zitten ook wat electronische beats door de muziek en dat maakt de cd geheel eigentijds. De muzikanten zijn zowel internationale sterren zoals Seu Jorge als lokale beroemdheden. Denk hierbij aan Paula Morelenbaum. Ook aanstormende talenten uit Brazilië hebben hun bijdrage geleverd aan deze cd.

De tracks

1. Paula Morelenbaum * Brigas Nunca Mais (3:24)
2. Mundo Livre S/A * Meu Esquema (4:19)
3. Luca Mundaca * Ha Dias (3:50)
4. BossaCucaNova featuring Adriana Calcanhotto * Previsao (3:00)
5. Marcos Valle * Agua de Coco (4:46)
6. Bia * Mariana (3:12)
7. Katia B * Parece Mentira (3:36)
8. BiD featuring Seu Jorge * E Depois... (3:48)
9. Bebel Gilberto * August Day Song (remixing door King Britt) (4: 06)
10. Dois Irmaos featuring Mariana De Moraes * Como Vou Fazer (4:40)
11. Marcela * Os Grilos (3: 05)
12. Marissa * Saudade Fez Um Samba (2:25)

De muziek

De muziek op de cd Brazilian Lounge is mooi en goed gecomponeerd. De tracks brengen je absoluut in vakantiesferen of in een zomerse stemming. De cd is echter iets minder 'lounge' van karakter dan andere lounge cd's van Putumayo zoals Latin Lounge. Dit komt onder andere door de beats en het afwisselend tempo in de nummers van Brazilian Lounge. Sommige nummers zijn wel 'slowdown'. Al met al is Brazilian Lounge met recht een Braziliaanse cd te noemen. Liefhebbers van hedendaagse Braziliaanse muziek kunnen dan ook hun hart ophalen bij deze cd.

Boekje bij Brazilian Lounge

Bij de cd Brazilian Lounge zit een mooi cd-boekje. Op de voorkant van het hoesje zijn Braziliaanse jongeren afgebeeld. Zij genieten van een tropische cocktail, het ultieme Braziliaanse loungegevoel. De tekening is gemaakt door Nicola Heindl. In het boekje staan de achtergronden van de muzikanten. Ook staat er een uitgebreide introductie over de hedendaagse Braziliaanse loungemuziek. De teksten zijn opgesteld in het Engels, Frans, Spaans en Portugees.

Brazilian Lounge: verkooppunten en prijs

De cd Brazilian Lounge van Putumayo World Music is te koop bij de wereldwinkel. Ook andere zaakjes met wereldse spulletjes bieden deze cd aan. De cd is ook verkrijgbaar bij sommige boekhandels en/of dierentuinen. Uiteraard is de cd via internet te bestellen, bijvoorbeeld via bol.com of ECI. De gangbare winkelprijs voor de cd is 15,95. Sommige internetbedrijven bieden de cd iets goedkoper aan. Hou hierbij wel rekening met de verzendkosten.

Putumayo steunt goed doel

Platenlabel Putumayo World Music steunt vele goede doelen, zowel op lokaal als op internationaal niveau. De lijst van alle goede doelen is te zien op de website van Putumayo. Een gedeelte van de opbrengst van de cd Brazilian Lounge gaat naar Rukha. Dit is een organisatie die veel inspanningen pleegt om de toestand van straatkinderen in Brazilië te verbeteren.
© 2010 - 2018 Schoontje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Cd-recensie Latin Lounge: Putumayo World MusicrecensieCd-recensie Latin Lounge: Putumayo World MusicWie de cd Latin Lounge van Putumayo World Music beluistert heeft beslist het gevoel in een Zuid-Amerikaans land op vakan…
Putumayo World Music: wereldmuziek in je eigen huisDe cd's van Putumayo World Music zijn niet alleen heerlijk om naar te luisteren, ze zien er ook nog eens bijzonder leuk…
Putumayo Kids: wereldmuziek voor kinderenPutumayo Kids: wereldmuziek voor kinderenPutumayo Kids is een sublabel van het grote platenlabel Putumayo World Music. Deze cd's met wereldmuziek zijn speciaal v…
Yoga van Putumayo World Music: cd-recensierecensieYoga van Putumayo World Music: cd-recensiePutumayo heeft er met de lancering van de eerste yoga cd weer een nieuw genre bij. De cd 'Yoga' is sinds november 2010 o…
CD recensie Acoustic Brasil van PutumayorecensieCD recensie Acoustic Brasil van PutumayoMet deze Acoustic Brasil compilatie brengt Putumayo een mooie verzameling songs met de zachte ritmes van samba en bossa…
Bronnen en referenties
  • www.putumayomusic.com www.bol.com

Reageer op het artikel "Cd-recensie Brazilian Lounge: Putumayo World Music"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Schoontje
Gepubliceerd: 28-12-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!