InfoNu.nl > Muziek en Film > Muziek > Yoga van Putumayo World Music: cd-recensie
recensie

Yoga van Putumayo World Music: cd-recensie

Yoga van Putumayo World Music: cd-recensie Putumayo heeft er met de lancering van de eerste yoga-cd weer een nieuw genre bij. De cd 'Yoga' is sinds november 2010 op de markt. Voor deze cd zijn 14 speciale yogasongs geselecteerd. De cd bevat ruim 70 minuten aan muziek om te mediteren, yoga-oefeningen op te doen of gewoon lekker te relaxen.

De cd 'Yoga': Nieuw genre

Putumayo produceert cd's met wereldmuziek uit alle landen in genres zoals 'Latin', 'Groove' of 'African'. Het nieuwe genre 'Yoga' belooft veel goeds: de recensies van de eerste yoga-cd zijn heel positief. Veel yogaliefhebbers hopen dat Putumayo meerdere cd's met muziek in deze categorie zal uitbrengen. Niet zo gek als je bedenkt dat er miljoenen yogabeoefenaars ter wereld zijn. Op deze yoga-cd staan 14 songs met een ontspannende soundtrack.

De muzikanten

Putumayo werkte voor de cd nauw samen met Sean Johnson, eigenaar van een yogastudio in New Orleans. De muziek wordt gebruikt in zijn yogaklasjes. Putumayo heeft dit gecombineerd met muziek uit de hele wereld. Er staat dan ook zowel een Keniaanse zanger op (Ayub Ogada), een muziekgroep uit Costa Rica (Amounsulu) als Krishna Das, een muzikant uit de VS die vooral Indiase muziek maakt.

De yogamuziek: mix van traditioneel en modern

In alle muziekfragmenten op de cd 'Yoga' hoor je traditionele klanken die yogi zo bekend in de oren klinken. Toch is de cd ook vernieuwend met verfrissende klanken en het gebruik van mooie muziekinstrumenten. Putumayo wil met de cd de kennis over yoga en de bijbehorende muzikale stroming vergroten. Het is echt een melodieuze cd die ook gebruikt kan worden om te ontspannen tijdens andere lichte activiteiten.

De tracks op de cd 'Yoga'

 1. Lucknow Project * Ghungate Ke
 2. Sean Johnson & The Wild Lotus Band * Om Hari Om/Sharanam Ganesha (Refuge)
 3. Shantala * Purnamadah
 4. Wah! * Bolo Ram
 5. Ben Leinbach & Geoffrey Gordon * Cerulean
 6. Karnamrita Dasi * Devaki
 7. Niraj Chag * Bangles
 8. Amounsulu * El Bosque Eterno de los Ninos
 9. Gaura Vani & As Kindred Spirits * Moods of Kirtan
 10. Susheela Raman * O Rama
 11. Krishna Das* Hanuman Baba
 12. Ablaye Cissoko & Volker Goetze * Sira
 13. Lama Gyurme & Jean-Philippe Rykiel * Offering Chant
 14. Yogini * Bliss

De cd 'Yoga': prijs en verkooppunten

Internet en winkels

De cd is niet breed verspreid in de Nederlandse winkelschappen. De cd 'Yoga' is onder andere te koop en te beluisteren bij de Wereldwinkel. De geluidsfragmenten zijn ook te beluisteren op de site van Putumayo World Music.
Ook is de cd onder meer te koop bij:
 • Free Recordshop
 • Bol.com
 • Wehkamp.nl
 • Mediamarkt

Prijs cd 'Yoga'

De gemiddelde verkoopprijs van de cd is 15,95. Bij de cd wordt een mooi boekje geleverd met uitleg over de yogamuziek. Op de voorkant van de cd staat een tekening van een yogadame. De tekening is gemaakt door Nicola Heindl. Putumayo schenkt ook met de verkoop van deze cd een gedeelte aan een goed doel.

Over Putumayo World Music

Wereldmuziek

In 1993 richtte Dan Storper, destijds eigenaar van een modeketen, Putumayo World Music op. Hij wist de wereldmuziek over de hele wereld te verspreiden. Inmiddels zijn er ruim 15 miljoen cd's in allerlei genres verkocht. Storper hoopt dat mensen door de cd's makkelijker in contact komen met muziek van andere culturen.

Gedeelte opbrengst naar goede doelen

Putumayo wil met de muziek de diversiteit in de wereld vieren. Van alle verkochte cd's gaat circa 1% naar het goede doel. Putumayo steunt onder andere de wereldwijde organisaties Oxfam Novib, Terre des Hommes en ook diverse lokale projecten om mensen weer kansrijk te maken.
© 2010 - 2019 Schoontje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Putumayo Kids: wereldmuziek voor kinderenPutumayo Kids: wereldmuziek voor kinderenPutumayo Kids is een sublabel van het grote platenlabel Putumayo World Music. Deze cd's met wereldmuziek zijn speciaal v…
Cd-recensie Latin Lounge: Putumayo World MusicrecensieCd-recensie Latin Lounge: Putumayo World MusicWie de cd Latin Lounge van Putumayo World Music beluistert heeft beslist het gevoel in een Zuid-Amerikaans land op vakan…
Cd-recensie 'Paris' van PutumayorecensieCd-recensie 'Paris' van Putumayo'Paris' is een heerlijke cd voor iedereen die van moderne Franse chansons houdt. Als je de cd draait heb je echt het gev…
Putumayo World Music: wereldmuziek in je eigen huisDe cd's van Putumayo World Music zijn niet alleen heerlijk om naar te luisteren, ze zien er ook nog eens bijzonder leuk…
Cd-recensie Brazilian Lounge: Putumayo World MusicrecensieCd-recensie Brazilian Lounge: Putumayo World MusicMet de cd 'Brazilian Lounge' van Putumayo waant u zich voor een tijdje in het mooie Brazilië. De exotische muziek is hee…
Bronnen en referenties
 • www.putumayomusic.com

Reageer op het artikel "Yoga van Putumayo World Music: cd-recensie"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Schoontje
Laatste update: 06-02-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!