InfoNu.nl > Muziek en Film > Muziek > U2 live at The Rose Bowl 360 degrees (recensie)
recensie

U2 live at The Rose Bowl 360 degrees (recensie)

U2 live at The Rose Bowl 360 degrees (recensie) Op 25 oktober 2009 speelde U2 in Pasadena, Californië. Een immens groot podium voor misschien wel de beste en grootste rockband ter wereld: U2. De Europese tour was al een groot succes en in het najaar ging de Ierse band richting Noord-Amerika om daar de tour voort te zetten. In het Amerikaanse Pasadena werden de opnames gemaakt voor dit concert, dat enkele maanden later op DVD en Blu-Ray werd uitgebracht.

Succesvol

Dat deze vier heren uit Dublin succes hebben kan niemand ontkennen, maar dat ze al ruim 30 jaar samen zijn zonder ook maar één wijziging in hun samenstelling komt toch niet vaak voor in de muziekwereld. Toegegeven, ze nemen vaak ruim de tijd voor een nieuw album, maar die zijn dan ook vaak van hoge kwaliteit met vele hits tot gevolg.

Tour

Ook deze tour werd voorafgegaan door een nieuwe CD. No line on the Horizon was de titel en werd voorafgegaand door de single Get on your boots. Alhoewel de single en de CD wisselend werd ontvangen was de tour op de meeste plaatsen stijf uitverkocht. Niet gek ook, U2 zorgt nou eenmaal altijd voor een fantastisch live spektakel. En dit schouwspel moest dan ook op DVD en Blu-Ray komen.

Blu-Ray

In dit geval is de Blu-Ray bekenen, en het is eerlijk gezegd geen straf. Een prachtig schouwspel van licht en geluid, een typisch U2 geluid natuurlijk. Het podium is ongekend groot en imposant als ware het een ruimteschip! Edge knalt er weer ouderwets op los, zowel op gitaar als op piano. Bono is niet helemaal 100% bij stem, maar kan het hebben. Of kunnen wij het gewoon van hem hebben? Adam Clayton en Larry Mullen Junior zijn sowieso rasartiesten. Het jammere (als je bij een Blu-Ray van U2 al van jammer kunt spreken) is dat het concert op de disc begint met Get on Your Boots terwijl de tour in werkelijkheid steevast begon met Breathe. Klein smetje voor diegenen die bij één van de concerten aanwezig was. Dit geeft een ietwat vertekend beeld van het concert en de avond. Je kunt Breathe wel downloaden via je Blu-Ray speler met internetverbinding. Troost je dus.

Niet verkeerd

Het algemene beeld van het concert is dat het meer dan de moeite waard is om aan te zien (en misschien wel vaker dan eens), maar dat eerdere DVD met concertregistraties beter overkwamen. Denk hierbij aan Elevation Tour 2001, Dublin en Boston. Maar ook de Vertigo Tour van 2005 in Chicago. Of dit komt door de te grote locatie (capaciteit Rose Bowl: 97.000) is niet helemaal duidelijk. Misschien toch een stukje intimiteit die ontbreekt? Het is desalnietemin meer dan de moeite. Het bonus materiaal is zoals wel vaker discutabel. Wat moet je ermee en wat kun je ermee? Het is als een leuk extra-tje, niet meer of minder.

Inhoud Blu Ray Disc

 1. Get on your Boots
 2. Magnificent
 3. Mysterious Ways
 4. Beautiful Day
 5. I Still haven't Found what I'm looking for
 6. Stuck in a moment you can't get out of
 7. No line on the Horizon
 8. Elevation
 9. In a Little while
 10. Unknown Caller
 11. Until the End of The World
 12. The Unforgettable Fire
 13. City of Blinding lights
 14. Vertigo
 15. I'll go crazy if I don't go crazy tonight
 16. Sunday bloody Sunday
 17. MLK
 18. Walk on
 19. One
 20. Where the Streets have no name
 21. Ultra Violet (Light my way)
 22. With or Without you
 23. Moment of Surrender

Bonus Material

 1. Squaring the circle: creating U2360degrees A documentary
 2. U2360 Tourclips
 3. Bonus Tracks - Breathe live at The Rose Bowl
 4. Berlin Time-Lapse Video
 5. European Tour Opening Barcelona
 6. North American Tour Opening Chicago
 7. Videos: Get on your Boots / Magnificent / I'll go crazy if I don't go crazy tonight / I'll go crazy if I don't go crazy tonight (live at Barcelona)
 8. The making of Get on your Boots video
 9. The making of Magnificent video
 10. ROM Content: Edge's tour photo gallery, screensavers, desktop wallpapers, weblinks, BD-Live

Speelduur: 4 uur en 11 minuten (circa)
© 2011 - 2018 Leukezeur, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tour de France 2014: live op tv, tv-programma's en tijdenTour de France 2014: live op tv, tv-programma's en tijdenDe Tour de France 2014 is op tv goed te volgen. De etappes zijn zowel in Nederland als België iedere dag live op tv. Daa…
De Tour de France 2014 en de live uitzendingen op tvDe Tour de France 2014 en de live uitzendingen op tv101ste editie van de Ronde van Frankrijk, of ook wel de Tour de France genoemd, zal van start gaan op zaterdag 5 juli 20…
BinckBank Tour 2018 - live op tv en livestreamBinckBank Tour 2018 - live op tv en livestreamOp maandag 13 augustus 2018 gaat de BinckBanck Tour van start. De slotrit van deze wielerkoers is op zondag 19 augustus.…
U2 concert tours door de jaren heenDe immens populaire Ierse rockband U2 is al meer dan 30 jaar actief in het vak. In deze uitzonderlijk lange periode heef…
Optredens van U2 in NederlandDe tientallen bezoekers van de eerste concerten van U2 in Nederland betaalden omgerekend ongeveer 5,- voor hun kaartje…
Bronnen en referenties
 • U2 Blu Ray live at the Rose Bowl 360 degrees Tour

Reageer op het artikel "U2 live at The Rose Bowl 360 degrees (recensie)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Leukezeur
Laatste update: 18-03-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!