InfoNu.nl > Muziek en Film > Muziek > Cd-recensie: You Thought You Knew Me By Now - Ben Saunders
recensie

Cd-recensie: You Thought You Knew Me By Now - Ben Saunders

Cd-recensie: You Thought You Knew Me By Now - Ben Saunders Drie maanden nadat Ben Saunders met grote overmacht de Voice of Holland 2011 wist te winnen verschijnt zijn debuut album. Binnen een week na het verschijnen van het debuut album van Ben Saunders op vrijdag 22 april 2011 heeft het album de gouden status weten te behalen. Het album You Thougt You Knew Me By Now bevat tien splinternieuwe nummers en drie nummer 1 hits van Ben Saunders die hij nog tijdens zijn deelname aan de Voice of Holland 2011 wist te behalen

Ben Saunders de biografie

Ben Saunders wordt op 8 juli 1983 geboren in Londen als zoon van Dean en Lesley Saunders en jongere broer van Dean Saunders. Als twee jarige jongen verhuis hij met zijn ouders naar Nederland en komt hij vervolgens terrecht in het Noord-Hollandse Hoorn. Het gezin wordt vervolgens compleet door de komst van de jongste Saunders, zoon en broer Jamie.

In de jaren negentig probeerd hij tal van keren om samen met zijn broer Dean Saunders door te breken in de muziek wereld.
Na deelname aan een televisieshow word uiteindelijk de band Follow that Dream opgericht waar beide broers deel van uitmaken. Ben Saunders weet met deze band zelf een top 25 notering in de top 40 te behalen. Echter wordt in 2001, een half jaar na oprichting besloten dat de band uit elkaar zou gaan.

In 2003 probeert Ben Saunders samen met zijn broer Dean nogmaals door te breken. Het duo probeert met als het duo "Brothers" uitzending naar het Eurovisie Songfestival te verwerven. Echter weten zij tijdens het Nationaal Songfestival zowel d de kijkers als de vakjury niet te overtuigen en eindigt het duo in de achterhoede.

In tussentijd gaat Ben Saunders, bijgenaamd Tattoo Ben zijn andere droom achterna en opent hij in Januar 2010 een tattoo shop in Hoorn, genaamd Lucky 6 Tattoo.

Wanneer in het najaar van 2010 de audities van de nieuwe talentenjacht de Voice of Holland beginnen is de zanger uit Hoorn wederom van de partij. De jury is is geweldig enhousiast en verrast over de kwaliteiten van de zanger en Ben wordt dan ook gelijk als favoriet voor de overwinning gezien. Met zijn coach Roel van Velzen gaat hij de strijd aan om tijdens de liveshows de verwachtingen waar te maken en met succes. Ben Saunders weet in Januari 2011 de eerste editie van de Voice of Holland te winnen ten koste van de nummer twee Pearl Jozefszoon.

In April 2011 enkele dagen voor het verschijnen van zijn debuut album wordt bekend dat Ben Saunders genomineerd is voor maar liefst 3 TMF awards en behoort de zanger opeens tot de grooste artiesten van Nederland.

Debuut album - You Thought You Knew Me By Now

Met het debuut album, You Thougt You Knew Me By Now die sinds goede vrijdag 2011 in de winkels ligt, komt er een jongensdroom uit. Het album wat voornamelijk heerlijke soul nummer bevat is opgenomen in de State of Ark Studio's in Londen. Eerder namen internationale artiesten zoals James Blunt en James Morisson hun album op. Het debuut album van Ben Saunders, bevat tien nieuwe nummers en drie geweldige bonustracks. Deze bonustracks zijn de drie nummer 1 hits die de zanger uit Hoorn wist te behalen.
 • If You Don't Know Me By Now
 • When A Man Loves A Woman
 • Kill For A Broken Heart

Titel - You Thought You Knew Me By Now

De titel is van de debuut album van Ben Saunders is een knipoog naar een van de singles die de zanger uit Hoorn tijdens zijn deelname aan de populaire tv-show The Voice of Holland 2011 uitbracht. In de 3e live show bracht hij zijn cover van het liedje If you don't know me by now ten gehore. De cover van het nummer dat oorspronkelijk werd gezongen door dat werd de band Harold Melvin and the Blue Notes werd een geweldige hit in Nederland. Inn week 48 van 2010, wist hij met deze cover zelfs de nummer 1 positie in de Single Top 100 te behalen.

Tracklist

 1. Next Fool
 2. Baby Come Home
 3. Dry Your Eyes
 4. So Long
 5. Heartstrings
 6. Smoking Gun
 7. All Over
 8. 23rd of Loneliness
 9. Two Hearts
 10. 1Untouchable
 11. Kill For A Broken Heart (Bonustrack)
 12. When A Man Loves A Woman (Bonustrack)
 13. If You Don't Know Me By Now (Bonustrack)
© 2011 - 2019 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
24: De serie, seizoen 3 en 424: De serie, seizoen 3 en 4Seizoen 3 en 4 van 24. De makers hebben er alles aangedaan om ze net zo spannend, zo niet spannender te maken dan seizoe…
De naderende dood - een palliatieve zorgDe naderende dood - een palliatieve zorgDe dood is onvermijdelijk en iedereen wordt er in zijn leven vroeg of laat mee geconfronteerd. Voor sommigen staat de do…
Bronnen en referenties
 • Het Algemeen dagblad van donderdag 21 april 2011
 • www.bol.com

Reageer op het artikel "Cd-recensie: You Thought You Knew Me By Now - Ben Saunders"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 01-05-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Bronnen en referenties: 2
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!