InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Turkse presentatrice: Esra Erol

Turkse presentatrice: Esra Erol

Esra Erol is één van de populairste presentatrices van Turkije. Ze heeft een sprankelende persoonlijkheid waardoor ze vele fans heeft. In dit artikel kan je meer over deze mooie dame lezen.

Jeugd

Esra Erol werd op 12 mei 1982 in Istanbul geboren, maar groeide op in Kütahya. Erol komt uit een gezin van 5 dochters. Ze heeft twee oudere zussen en twee jongere zussen. Haar vader is gepensioneerd hoofdinspecteur van politie en haar moeder is huisvrouw.

Als tiener was Esra Erol erg sportief. Ze wilde dan ook graag gymlerares worden.

Carrière

Esra Erol volgde een radio- en tv-opleiding aan de Universiteit van Marmara. Haar stage liep ze bij de lokale televisie van Kütahya. Na afgestudeerd te zijn, ging ze naar Istanbul. Om een goede presentatrice te kunnen worden, volgde ze hier een dictie cursus.

Het eerste tv-programma dat ze presenteerde was een lifestyleprograma dat Turkuaz heette. Haar tweede tv-programma was Siemens Mobile Kuşak Sunucu, een programma over technologie.

Esra Erol begon pas naam te maken toen ze het programma Dest-I Izdivaç presenteerde. Het concept van het programma had Erol zelf verzonnen. In het programma worden vrijgezellen aan elkaar gekoppeld. Het doel is dat de vrijgezellen uiteindelijk allemaal trouwen. Al gauw werd het programma naar de presentatrice vernoemd: Esra Erolíla Izdivaç. Sinds 2010 heet het programma Esra Erolída Evlen Benimle.

Esra Erol begon een ware hype in Turkije met haar trouwprograma. Maar niet alleen het concept van het programma wordt door de Turken geliefd, ook Esra Erol zelf wordt geliefd. Waarom is ze zoín populaire presentatrice? Dat komt doordat Esra Erol een ware girl next door is. Ze is spontaan en haar opmerkingen zijn alles behalve politiek correct.

Naast haar carrière als presentatrice acteert Erol ook. Zo heeft ze bijvoorbeeld een bijrol gehad in de film Kanal-i-zasyon.
Tevens heeft de beroemde presentatrice een boek geschreven: Kara Duvak. Dit boek gaat over de levensverhalen van vrouwen die op jonge leeftijd zijn getrouwd.

Werk

Televisieprogramma's

 • Esra Erolída Evlen Benimle (2010 - heden)
 • Esra Erolíla Izdivaç (2008 - 2010)
 • Dest-I Izdivaç (2007 - 2008)
 • Siemens Mobile Kuşak Sunucu (2007)
 • Turkuaz (2007)

Films

 • Kamerayla Izdivaç (2010) - Zichzelf
 • Kanal-i-zasyon (2009) - Zichzelf
 • Otel Istanbul (2005) - Bijrol
 • Başkan (2005) - Banu

Tv-series

 • Tuzak (2005) - Banu
 • Kalp Gözü (2004) - Fatma
 • Cennet Mahallesi (2004) - Prostituee

Reclames

 • Knorr Çorba (2007)

Boeken

 • Kara Duvak (2011)

Privéleven

Sinds juni 2010 is Esra Erol getrouwd met Ali Özbir. Ze trouwden live op tv. De vader van Ali Özbir, Kürt Idris, was een maffiabaas. Naar eigen zeggen heeft Ali Özbir niks met de maffia te maken en is hij gewoon een zakenman.

Op 23 juli 2011 kregen Esra Erol en Ali Özbir een zoon die ze Idris Ali noemden.
© 2012 - 2019 Dezy, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Populairste Turkse meisjesnamen in NederlandPopulairste Turkse meisjesnamen in NederlandWil je weten wat de meest voorkomende Turkse meisjesnamen zijn in Nederland? Wil jij weten wat deze namen betekenen? Lee…
Turkse popmuziek: jaren '60Turkse popmuziek: jaren '60Popmuziek is tegenwoordig een heel breed muziekgenre in Turkije. Dit is echter niet altijd zo geweest. In de jaren '60 b…
Turks: tellen, data en tijdHoe legt u op vakantie uit hoeveel u van iets wilt? Of hoe lang u ergens blijft? Cijfers kunnen erg handig zijn om te we…
Turks: autopech en ziekHet kan altijd gebeuren dat je pech krijgt tijdens je vakantie in het buitenland. Wat moet je beginnen als je naar de do…
Typisch Turks: Souvenirs uit TurkijeTypisch Turks: Souvenirs uit TurkijeStel je bent in Turkije en wilt graag een souvenir mee naar Nederland brengen die symbool staat voor Turkije, wat neem j…
Bronnen en referenties
 • Wikipedia

Reageer op het artikel "Turkse presentatrice: Esra Erol"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dezy
Laatste update: 14-08-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!