InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Nieuwe seizoenen voor grote Amerikaanse tv-series

Nieuwe seizoenen voor grote Amerikaanse tv-series

Nieuwe seizoenen voor grote Amerikaanse tv-series Liefhebbers van spannende series kunnen het najaar van 2012 met plezier tegemoet zijn. Een aantal spannende en grote Amerikaanse tv-series krijgen een vervolg. 'Breaking bad', 'Sons of Anarchy', 'Dexter', 'Homeland' en 'The walking dead' gaan verder met een nieuw seizoen. Al deze series scoren in de 'Internet Movie Database' (IMDB) hoger dan een 8,5. Het duurt meestal even voor de series ook op de Nederlandse televisie te zien zijn, maar er zijn altijd mogelijkheden om direct te kijken naar nieuwe afleveringen. Veel mensen vinden het leuk om series te kijken. Grote Nederlandse tv-series worden niet veel gemaakt, maar in Amerika worden er met regelmaat grote series uitgebracht. Veel van deze series komen uiteindelijk ook op de Nederlandse zenders terecht, maar de echte liefhebbers zoeken naar mogelijkheden om direct nieuwe afleveringen te kijken. In de tweede helft van 2012 starten maar liefst vijf grote Amerikaanse tv-series met een nieuw seizoen.

'Breaking bad' is aan het vijfde seizoen begonnen

De serie 'Breaking Bad' is sinds half juli 2012 in Amerika gestart met het vijfde seizoen. In 'Breaking Bad' staat de scheikundeleraar Walter White met zijn vrouw en gehandicapte zoon centraal. Hij krijgt op middelbare leeftijd te horen dat hij een terminale vorm van longkanker heeft, terwijl hij nooit heeft gerookt. Hij wil zijn gezin financieel veilig stellen na zijn dood en besluit Crystal Meth te gaan produceren samen met een oud-leerling. Hierdoor komt hij in de meest gekke en gevaarlijke situaties terecht. De serie heeft zes Emmy Awards gewonnen. 'Breaking bad' wordt op IMDB gewaardeerd met een 9,4 en uitgezonden door de zender AMC. In Nederland wordt de serie uitgezonden op Nederland 3. Inmiddels zijn seizoen 1 en 2 uitgezonden.

Het vijfde seizoen van 'Sons of Anarchy'

'Sons of anarchy' begint in september 2012 in Amerika aan het vijfde seizoen. De serie gaat over motorbende SAMCRO (Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original) in het stadje Charming in Californië. In de serie staat de strijd tussen motorbendes centraal en ook het persoonlijke leven van de clubleden. Hoofdpersoon is Jax Teller, zoon van de leider van SAMCRO. 'Sons of Anarchy' wordt op IMDB gewaardeerd met een 8,7 en uitgezonden door Fox. In Nederland zijn de eerste seizoenen van de serie te zien geweest op RTL 7.

'Dexter' gaat het zevende seizoen in

Eind september 2012 start in Amerika het zevende seizoen van 'Dexter'. 'Dexter' gaat over het leven van forensisch onderzoeker Dexter Morgan die werkt op de afdeling moordzaken in Miami. Dexter leidt een dubbelleven en is ook een seriemoordenaar. Hij vermoordt alleen personen die het 'verdienen' om te sterven. De drang naar het moorden maakt een normaal leven erg lastig en ingewikkeld en hij komt daardoor vaak in rare situaties terecht. Het zesde seizoen eindigt met het moment dat zijn zus, die ook zijn collega is, op het punt staat zijn dubbelleven te ontmaskeren. 'Dexter' zal na seizoen 8 nog verder gaan en in ieder geval ook nog een achtste seizoen krijgen. 'Dexter' wordt op IMDB gewaardeerd met een 9,1 en uitgezonden door de zender Showtime. In Nederland wordt de serie uitgezonden op Nederland 3. Het is nog niet bekend wanneer het zevende seizoen zal starten.

Het tweede seizoen van 'Homeland'

'Homeland' is een serie die gestart is in 2011 en direct hoge kijkcijfers en waarderingen kreeg. Het tweede seizoen begint eind september 2012 in Amerika. 'Homeland' gaat over de CIA agente Carrie Mathison die ervan overtuigd is dat de oorlogsgevangene Amerikaanse marinier Nicholas Brody, die jarenlang krijgsgevangene is geweest van Al-Qaida, in contact staat met Al-Qaida om een aanslag op Amerikaans grondgebied uit te voeren. De serie volgt de jacht van de CIA op de ex-gevangene. 'Homeland' wordt op IMDB gewaardeerd met een 8,6 en uitgezonden door de zender Showtime. In Nederland wordt de serie uitgezonden via BNN. Waarschijnlijk zal in januari 2013 daar het nieuwe seizoen van 'Homeland' starten.

'The walking dead' start met seizoen drie

'The walking dead' start half oktober 2012 in Amerika met een derde seizoen. De serie gaat over een groep mensen die proberen in leven te blijven in een wereld waarin alleen nog zombies leven. Het verhaal speelt zich af in Atlanta en is een serie vol spanning en drama waarin het leven in de groep centraal staat. Het derde seizoen met zestien afleveringen belooft volgens de aankondigingen de beste maar ook het meest heftig te worden. 'The walking dead' wordt op IMDB gewaardeerd met een 8,9 en uitgezonden door de zender AMC. In Nederland wordt de serie uitgezonden via FOXlife waar het derde seizoen eind oktober zal starten.

Met de nieuwe seizoenen van deze grote series is er in de laatste maanden van 2012 voor de serie-liefhebbers weer voldoende materiaal om heel wat avonden mee te vullen. Voor wie direct gratis wil genieten van de nieuwe afleveringen en geen Nederlandse ondertiteling nodig heeft, zijn er volop mogelijkheden:
  • Online streamen van afleveringen: direct vanuit je browser naar een aflevering kijken(er zijn verschillende websites te vinden die dit mogelijk maken);
  • Downloaden van afleveringen: via diverse download-programma's of nieuwsgroepen zijn afleveringen, of hele seizoenen van tv-series te downloaden.
Deze mogelijkheden zijn natuurlijk niet legaal, maar worden wel veel gebruikt. Wachten kan ook. Bijna alle series worden uiteindelijk op de Nederlandse televisie vertoond. Dit loopt soms wel één of meerdere seizoenen achter en in het beste geval start een seizoen als een seizoen in Amerika helemaal is afgerond.
© 2012 - 2019 Susuus, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Zweedse TV Series - de beste televisie uit ZwedenZweedse TV Series - de beste televisie uit ZwedenDe beste Zweedse Series op een rij. Zweedse tv-series zijn erg populair. Voornamelijk de misdaad en politie series doen…
Gratis online tv series kijken - Nederlandse ondertitelingGratis online tv series kijken - Nederlandse ondertitelingHet gratis online kijken van tv series op het internet is in opkomst. Maar hoe en waar kun je online gratis tv series ki…
Uitzending gemist? Kijk het terug op internet!Uitzending gemist? Kijk het terug op internet!Had je graag iets willen zien, maar had je er geen tijd voor om er na te kijken. Of wil je gewoon een aflevering van tel…
Netflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderenNetflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderenGebruik je Netflix via je PC, laptop of tv-menu dan ben je waarschijnlijk bekend met de lijst 'Verder kijken'. Deze toon…
Duitse top series - beste televisie uit DuitslandDe beste Duitse top series in een overzicht. Drie prachtige series van de Duitse televisie zijn hier geselecteerd. Het z…
Bronnen en referenties
  • http://www.imdb.com

Reageer op het artikel "Nieuwe seizoenen voor grote Amerikaanse tv-series"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Susuus
Gepubliceerd: 17-08-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!