InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > The Voice of Holland seizoen 3 in 2012

The Voice of Holland seizoen 3 in 2012

The Voice of Holland seizoen 3 in 2012 Op vrijdag 24 augustus 2012 is bij de tv zender RTL 4, het derde seizoen van de populaire talentenjacht The Voice of Holland begonnen. The Voice of Holland vaak afgekort als TVOH is bedacht door John de Mol en kwam voor het eerst op de televisie op 17 september 2010. Door het grote succes werd het format zelfs wereldwijd verkocht. Het derde seizoen van The Voice of Holland zal beginnen op 24 augustus 2012 met de blind audities en eindigen op 14 december 2012 met de finale. Alle deelnemers van de The Voice of Holland 3 en de actuele gebeurtenissen rondom The Voice of Holland 2012 zullen in dit artikel wekelijks worden bijgewerkt.

TVOH 3

The Voice of Holland 3 (TVOH 3) zal van 24 augustus 2012 tot en met 14 december 2012 te zien zijn bij de commerciële televisiezender RTL 4. Het programma zal gepresenteerd worden door Wendy van Dijk, Martijn Krabbé en Winston Gerschtanowitz. De laatste genoemde zal backstage aanwezig zijn en napraten met de kandidaten.

Deelnemers The Voice of Holland 3

Van de in totaal onbekend geauditeerde kandidaten mogen uiteindelijk 170 kandidaten deelnemen aan de "Blind Audition". Tijdens deze blind auditons wordt bekend gemaakt welke deelnemers door mogen naar de Battles. De deelnemers die doorgaan worden onderverdeeld in teams.

Coaches

Evenals in TVOH 1 en TVOH 2 zullen de kandidaten gecoacht worden. De kandidaten kunnen, als de kandidaat door de blind auditions komt, zelf een coach kiezen. De kandidaat heeft dan de keuze uit één van de vier coaches. Tijdens The Voice of Holland 3 zullen de teams gecoacht worden door:
  • Marco Borsato,
  • Nick en Simon,
  • Trijntje Oosterhuis
  • Roel van Velzen.

Programma opzet

Evenals in TVOH 1 en TVOH 2 wordt het programma weer verdeeld in drie onderdelen. Zo kan het programma The Voice of Holland worden ingedeeld in:
  1. Blind auditions.
  2. Battles.
  3. Liveshows.

De blind auditions

De deelnemers starten in de "blinde" auditie of te wel de blind auditions. Tijdens deze audities zitten de coaches (Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Roel van Velzen en het coaches duo Nick & Simon) met hun rug naar het podium. Hierdoor kunnen de coaches de deelnemende kandidaten niet zien. Daardoor worden de coaches gedwongen om de deelnemers "blind" te beoordelen. De coaches beoordelen de kandidaten dus puur op de klank van de stem. Hiermee onderscheidt het programma zich van diverse andere talentenshows. Wanneer een coach enthousiast is geworden over het optreden van een deelnemer, dan drukt de coach op een knop, waardoor de stoel zich naar de desbetreffende kandidaat omdraait. Wanneer er meerdere coaches zijn die op de knop hebben gedrukt, dan mag de kandidaat dus zelf bepalen met welke coach hij of zij in de TVOH verder wil gaan.

The Battles

Alle deelnemers die door de blind auditions heen gekomen zijn, gaan in duo's strijden in de zogenaamde Battles. De deelnemers worden door hun coach ingedeeld in duo's en krijgen een nummer toegewezen. Na afloop van The Battle kiest de coach één van de deelnemers uit om naar de volgende ronde te gaan. Deze deelnemer maakt dus nog kans op deelname aan de Live Shows. Na afloop van The Battle bepaalt de coach met welke winnende deelnemers hij verder gaat naar de Live Shows.

Onderstaande tabel geeft aan per uitzending voor welke coach de deelnemer heeft gekozen.

Vrijdag 24 augustus 2012

Team Marco BorsatoTeam Nick en SimonTeam Trijntje OosterhuisTeam Roel van Velzen
Niña van Dijk
(Vertegenwoordigde Nederland met de band Treble tijdens het Eurovisie Songfestival 2006)
Maame Joses Leona Phillippo (Speelde in 2001 de hoofdrol Aïda in de gelijknamige musical )Katty Heath
Pip Whien
Sandra van Nieuwland
Laurrhie Brouns

Vrijdag 31 augustus 2012

Team Marco BorsatoTeam Nick en SimonTeam Trijntje OosterhuisTeam Roel van Velzen
Barbara Straathof Barbara werkt achter de schermen bij het RTL-progragramma Obese Johannes Rijpma Ron Link Ron Link speelde o.a de hoofdrol Tarzan in de gelijknamige musical Eyelar Mirzazadeh
Ivar Oosterloo*Ivar deed mee aan Idols 4 en behaalde toen de theaterrondes Nicola Ebbink Velorisa Yorks
Jean-Louis Finta

* Op zaterdag 8 september 2012 werd bekend gemaakt dat Ivar Oosterloo een ernstig ongeluk heeft gehad tijdens zijn werk in een metaalverwerkingsfabriek. Bij dit ongeluk zijn vier van Ivars vingers verbrijzeld. Het is nog onduidelijk of Ivar ooit nog weer gitaar kan spelen. Ook zijn verdere deelname aan de Voice of Holland 2012 is nog onzeker. Ivar zal in ieder geval nog te zien zijn tijdens de Battles die al voor het ongeluk waren opgenomen.

Vrijdag 7 september 2012

Team Marco BorsatoTeam Nick en SimonTeam Trijntje OosterhuisTeam Roel van Velzen
Omri Tindal Natascha Vergeer Paula Pielanen Marjet van den Brand
Jayms Charlotte Fisser
Floortje Smit (Floortje was de verliezend finalist van de talentenshow Idols III in 2006. Later vervulde de ze rol van "Ozzy" in de rockmusical We Will Rock You.)

Vrijdag 14 september 2012

Team Marco BorsatoTeam Nick en SimonTeam Trijntje OosterhuisTeam Roel van Velzen
Petra Kreutzberg Marco Oostra Tessa Belinfante Randy Soewarno
Koert Witteman Patt Riley Ginger Kleinee
Gerry van Dijk - Dantuma

Vrijdag 21 september 2012

Op vrijdag 21 september 2012 deed een bijzondere kandidaat mee aan The Voice of Holland. Het was de rapper Stay-C. In de jaren '90 vormde rapper Stay-C een duo met Nance en samen waren ze het succesduo Twenty4Seven.
Team Marco BorsatoTeam Nick en SimonTeam Trijntje OosterhuisTeam Roel van Velzen
Mindy Broeren-Martosoedjono Salóme Pieris Loes van de Mars Anneloes Wigboldus
Pomme van de Ven Natalja Majoor Sotiri Antonakoudis David Gonçalves
David heeft op 16 februari 2003 meegedaan aan de liveshows van Idols 1
Babette van Vugt Marx Margono Paul van Commenee
Inge McGee

Vrijdag 28 september 2012

Team Marco BorsatoTeam Nick en SimonTeam Trijntje OosterhuisTeam Roel van Velzen
Jared Hiwat Janine Heines Hagar Daoudi Sam Holden
Kelita Gallant Claire Melchiot Marco Gerits Desi van Doeveren
Maaike Hagar Claudia de Graaf Sebastiano Zafarana
Kristel Roulaux

Vrijdag 5 oktober 2012

Team Marco BorsatoTeam Nick en SimonTeam Trijntje OosterhuisTeam Roel van Velzen
Anja Dalhuisen Mathijs Rumping Denzel Dongen Vernice Marques
Linda Smeets Liza Vermeer Hilde Vos Sifra Geessink
Claudia van den Akker Bart Reinders

Na de zevende blind audition wordt er op vrijdag 12 oktober 2012 gestart met eerste Battle. Tijdens de zeven blind auditions werden door de coaches 142 keer een positieve keuze gemaakt. Van de 84 kandidaten die op tv te zien waren, werden 20 kandidaten door geen enkele coach gekozen. Op vallend was dat van de 84 kandidaten er negentien kandidaten waren gekozen door alle vier de coaches. De coaches wilden graag alle vier met de kandidaat aan de slag. De negentien kandidaten kozen echter zeven keer voor Trijntje, vijf keer voor Marco, vier keer voor Roel en drie keer voor Nick & Simon. In de laatste blind auditions werden nog tien kandidaten gekozen. Vanaf 12 oktober 2012 gaan daardoor 64 kandidaten met elkaar de strijd aan in The Battle.

Live Shows

De Live Shows van The Voice of Holland 3 worden gehouden in studio 22 en kunnen worden bijgewoond door het publiek. Studio 22 is te vinden op het mediapark in Hilversum. Verder bepalen iedere week de kijkers thuis ook mee welke deelnemers naar huis gezonden moeten worden. De coach zelf heeft uiteindelijk daardoor niet meer het laatste woord. Alle informatie over de liveshows van The Voice of Holland 2012 kun je hier lezen. Hier wordt ook wekelijks bijgehouden welke kandidaten door zijn naar de volgende ronde en welke scores de deelnemende kandidaten hebben behaald.

Deelnemers Live Shows

Onderstaande tabel geeft inzicht met welke deelnemers de coaches doorgaan naar de Live Shows

Team Marco BorsatoTeam Nick en SimonTeam Trijntje OosterhuisTeam Roel van Velzen
Babette van VugtJanine Heines Leona Philipo Eyelar Mirzazadeh
Omri Tindal Nicola EbbinkRon Link Marjet van den Brand
Nina van DijkMarx Margono Tessa Belinfante Katty Heath
Barbara Straathof Maarne JosesSandra van Nieuwland Floortje Smit
Pomme van de Ven Mathijs RumpingDenzel Dongen Sifra Geessink
Ivar OosterlooJohannes Rijpma Laurrhie Brouns Sam Holden
Anja Dalhuisen Claudia de Graaf Patt RileyRandy Soewarno
Jared Hiwat Salóme Pieris Velorisa YorksDavid Gonçalves

Finale The Voice of Holland 3

Op 14 december 2012 zal de finale van The Voice of Holland 3 worden gehouden. Ieder team mag met 1 kandidaat deelnemen aan deze finale. De winnaar van de The Voice of Holland wint een fel begeerd platencontract en een auto. In het onderstaande overzicht staat met welke kandidaat de coaches van de vier teams deelnemen aan de finale van The Voice of Holland 3.

Team Marco BorsatoTeam Nick en SimonTeam Trijntje OosterhuisTeam Roel van Velzen
Ivar OosterlooJohannes RypmaLeona PhillippoFloortje Smit

De winnaar van The Voice of Holland 3 wint een auto en wordt de opvolger van Iris Kroes die The Voice of Holland 2 wist te winnen.

Winnaars The Voice of Holland

EditieWinnaarcoach
The Voice of Holland 1Ben SaundersRoel van Velzen
The Voice of Holland 2Iris KroesMarco Borsato
The Voice of Holland 3Leona PhillippoTrijntje Oosterhuis

Kijkcijfers The Voice of Holland 3

De TVOH wordt veel bekeken en is een erg populair programma. Daarom wordt er in het onderstaande overzicht bijgehouden hoeveel kijkers er per uitzending naar The Voice of Holland hebben gekeken.
Datum afleveringkijkcijferspositie op de dagranglijst kijkcijfers
24 augustus 20121e blind auditions 20122.738.0001
31 augustus 20122e blind auditions 20122.894.0001
7 september 20123e blind auditions 2012 2.350.0001
14 september 20124e blind auditions 20122.946.0001
21 september 20125e blind auditions 2012 3.091.000 1
28 september 20126e blind auditions 2012 3.060.000 1
5 oktober 2012 7e blind auditions 2012 3.257.000 1
12 oktober 20121e Battle 2.446.000 1
19 oktober 20122e Battle 2.488.0001
26 oktober 20123e Battle 2.526.000 1
2 november 20124e Battle2.964.000 1
9 november 2012liveshow 1 2.937.000 1
16 november 2012liveshow 2 2.724.000 1

Lees verder

© 2012 - 2019 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Jennie Lena: deelneemster The Voice of Holland (TVOH) 2015Jennie Lena: deelneemster The Voice of Holland (TVOH) 2015Vrijdag 25 september 2015 werd de eerste aflevering van The Voice of Holland 2015 uitgezonden. In de eerste aflevering v…
Brace: R&B zanger en deelnemer aan The Voice of Holland 2015Brace: R&B zanger en deelnemer aan The Voice of Holland 2015Vrijdagavond 2 oktober 2015 werd de tweede aflevering van The Voice of Holland uitgezonden op RTL4. Bij deze tweede afle…
Paul Turner, The Voice of Holland, over Valerie & Mercury!Paul Turner was een van de sensaties in The Voice Of Holland 2012 van John De Mol. Vrijdagavond 7 oktober 2011 stemden m…
Sandra van Nieuwland: de sensatie van The Voice of Holland 3Sandra van Nieuwland: de sensatie van The Voice of Holland 3In de zomer van 2012 deed Sandra van Nieuwland auditie bij The Voice of Holland. De 35-jarige Sandra liet een fantastisc…
The voice of Holland, the blind auditionsHet tweede seizoen van The Voice Of Holland (TVOH) is weer van start gegaan. Vanaf 23 september 2011 zit Nederland weer…
Bronnen en referenties
  • www.telegraaf.nl
  • www.thevoiceofholland.com
  • www.ad.nl

Reageer op het artikel "The Voice of Holland seizoen 3 in 2012"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 17-12-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!