InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Boer zoekt Vrouw 2012: Seizoen 6

Boer zoekt Vrouw 2012: Seizoen 6

Boer zoekt Vrouw 2012: Seizoen 6 Het zesde seizoen van KRO Boer zoekt Vrouw is weer van start gegaan op 2 september 2012. Dit seizoen zijn er niet 10, maar 11 boeren uitgekozen om hun oproep in de eerste uitzending van Boer zoekt Vrouw te doen om een partner te vinden. Volg de liefdesreis van de boeren hier op de voet, van speeddates tot logeerweek.

Boer zoekt Vrouw

Boer zoekt Vrouw is een door de KRO uitgezonden populair televisieprogramma, wat gebaseerd is op de Engelse versie van het programma: Farmer Wants a Wife. Het programma is in het najaar van 2012 aan hun zesde seizoen begonnen en wordt gepresenteerd door Yvon Jaspers. De populariteit van het programma is te zien aan de kijkcijfers. Zo heeft er een aflevering uit seizoen 5 meer dan 5 miljoen mensen voor de televisie gehouden. Ook trokken de eerste vier aflevering van seizoen 6 meteen al ruim de 3.000.000 kijkers.

In deze serie zoekt een aantal boeren of boerinnen een geschikte partner om hun boerenleven mee te delen. In de eerste aflevering stellen de boeren zich voor aan wie een brief geschreven kan worden. In de tweede aflevering worden alle ontvangen brieven bij de boeren afgeleverd, waaruit ze hun top-10 mogen uitkiezen. De vijf boeren met de meeste brieven worden door de cameraploeg gevolgd en in de opvolgende afleveringen getoond. De boeren mogen vervolgens met alle 10 de partners op een korte date. Uiteindelijk mogen ze er hier maar vijf van meenemen om op een vervolgdate te gaan. Van deze vijf moeten er nog twee afvallen. De overige drie partners mogen gedurende een aantal dagen logeren op de boerderij. Na één of twee dagen valt er weer een partner af, waarna er nog twee overblijven. Tussen deze twee partners moet de boer uiteindelijk gaan kiezen, waarna hij met de gekozen partner een korte reis gaat maken om elkaar beter te leren kennen.

Heeft u een uitzending gemist van boer zoekt vrouw? Hieronder kunt u per aflevering zien wat er gedaan of besloten was.

Aflevering 1: de Boeren

Naam:Leeftijd:Wat zoekt hij of zij voor een partner?
Aad48Deze bloemenkweker uit Zuid-Holland zoekt een lieve en betrouwbare vrouw die het wel ziet zitten op een kwekerij. Verder moet ze eerlijk zijn en maakt het niet uit of ze al kinderen heeft.
Arthur41Boer Arthur de komkommerkweker is op zoek naar een lieve en gezellige vrouw, waar hij samen leuke dingen mee kan doen en die positief in het leven staat.
Doede33De 33-jarige melkveehouder is ook zoek naar een vrouw die samen met hem van het Friese landschap wil genieten en die ook nog wel kinderen wilt. Verder moet ze reislustig zijn en positief in het leven staan.
Hans40Deze melkveehouder zoekt een spontane, eerlijke en enthousiaste vrouw, die wel van het boerderijleven houdt en ook nog wel kinderen zou willen.
Henk25De Noord-Hollandse melkveehouder Henk is op zoek naar een vrolijk meisje met diepgang, die wel een beetje van het buitenleven houdt. Verder zou hij met haar wel kinderen willen in de toekomst en moet ze gezellig zijn en humor hebben.
Henrieke28De enige boerin dit jaar is op zoek naar een spontane vrolijke jongen, die het wel ziet zitten om met haar het bedrijf voor te zetten. Hij moet positief in het leven staan en zij zou het liefst ook kinderen willen.
Jan42Boer Jan is op zoek naar een vrouw met humor, die een maatje voor het leven kan zijn en ze moet eerlijk zijn.
Johan36De spruitjesboer uit Groningen zoekt een vrolijke en actieve vrouw, die er samen met hem en zijn kinderen iets moois van wilt maken.
Martin42Boer Martin is op zoek naar een leuke en gezellig vrouw, die samen het leven kunnen delen.
Martin49De Noord-Hollandse Martin is op zoek naar een lieve en zorgzame vrouw die het wel ziet zitten op een boerderij. Hij zoekt warmte en zorgzaamheid in een partner en ze moet iemand zijn waarmee je goed kunt praten.
Willem47Boer Willem zoekt een integere, enthousiaste, spontane en ondernemende man om samen iets leuks van het leven te gaan maken. Hij moet eerlijk en open zijn en een beetje van intimiteit houden.

Aflevering 2: de Brieven

In de uitzending van 2 september 2012 ging Yvon Jaspers alle boeren (en boerin) langs om de aan hun geadresseerde brieven te brengen. Zoals elk jaar volgt de cameraploeg alleen de vijf boeren die de meeste brieven hebben ontvangen. Hieronder ziet u wie u kunt terugzien op televisie en hoeveel brieven elke boer ontving.

De 5 boeren die gevolgd worden:

Boer Henk: 1109 brieven
Boer Martin: 276 brieven
Boerin Henrieke: 100 brieven
Boer Willem: 57 brieven
Boer Aad: 56 brieven

De overige boeren:

Boer Johan: 31 brieven
Boer Jan (tweeling): 17 brieven
Boer Arthur: 11 brieven
Boer Doede: 8 brieven
Boer Hans: 5 brieven
Boer Martin (tweeling): 3 brieven

Aflevering 3: de Speeddates

Op zondag 9 september 2012 was te zien welke 5 mannen of vrouwen op dagdate mogen met hun boer of boerin. Hieronder ziet u welke mannen en vrouwen de vijf boeren met de meeste brieven hebben gekozen.

Boer Henk:

 • Fiona
 • Lisa
 • Sharon
 • Yoni
 • Suzanne

Boer Martin:

 • Wilma
 • Swaen
 • Marian
 • Jose
 • Carool

Boerin Henrieke:

 • Tom
 • Bert
 • Barrie
 • Rick-Jan
 • Robin

Boer Willem:

 • Klaas
 • Ed
 • Jacob
 • Eelco
 • Jurjen

Boer Aad:

 • Linda
 • Charissa
 • Ina
 • Jeannet
 • Liesbeth

Aflevering 4: de Dagdates

Op zondag 16 september 2012 was te zien welke 5 mannen of vrouwen op dagdate gingen met hun boer of boerin. Hieronder ziet u welke mannen en vrouwen de boeren hebben uitgenodigd om te komen logeren op hun boerderij.

Boer Henk:

 • Fiona
 • Lisa
 • Yoni

Boer Martin:

 • Wilma
 • Swaen
 • Jose

Boerin Henrieke:

 • Bert
 • Barrie
 • Rick-Jan

Boer Willem:

 • Klaas
 • Jacob
 • Jurjen

Boer Aad:

 • Linda
 • Ina
 • Jeannet

Aflevering 5: het begin van de logeerweek

Op zondag 23 september 2012 was te zien hoe de mannen en vrouwen van de boeren ontvangen werden bij hun thuis. De boeren hebben ze laten zien waar ze de komende week verblijven en hebben er een gezellige eerste dag van gemaakt.

Aflevering 6: de logeerweek

Op zondag 30 september 2012 was te zien hoe de boeren de eerste dagen door hebben gebracht met hun mannen en vrouwen. In deze aflevering heeft Henrieke haar eerste keuze al gemaakt, wie van de drie er als eerste de boerderij moest verlaten. Barry was helaas de ongelukkige, wat betekent dat Bert en Rick-Jan nog in de 'liefdeswedstrijd' blijven

Aflevering 7: het eerste keuzemoment

Op zondag 7 oktober 2012 was te zien welke vrouwen en mannen de boeren Henk, Martin en Willem graag beter willen leren kennen. Elk van de boeren moest dus 1 van zijn 3 logees wegsturen. Boer Henk heeft besloten Lisa naar huis te sturen en nog verder te willen gaan met Yoni en Fiona. Boer Martin heeft besloten José naar huis te sturen met de mogelijkheid om Swaen en WIlma beter te leren kennen. Bij boer Aad gebeurde iets opmerkelijks. Nadat boer Aad Ina naar huis heeft gestuurd liet ze hem weten dat hij een verkeerde beslissing genomen heeft. Ze vindt het onbegrijpelijk dat een man als Aad, die een liefdevolle en zorgzame vrouw zoekt, nog verder wilt gaan met Jeannet. Ina heeft duidelijk aan de overige vrouwen laten weten dat ze hun minder geschikt vond als zichzelf. De overige die nog mocht blijven bij boer Aad was Linda.

Aflevering 8: de eerste dag met nog maar 2 partners

Op zondag 15 oktober 2012 was de eerste aflevering waar de boeren met nog maar 2 partners de dag doorbrachten. Bij Henk, Martin en Willem ging alles goed. Bij boer Aad waren de meningen verdeeld. Linda kreeg sterk de indruk dat boer Aad zijn keuze al gemaakt heeft, maar dat nog niet wil zeggen. Bij boerin Henrieke waren de meningen ook verdeeld, maar vanuit een andere hoek. Hier was het geval dat er eigenlijk met beide mannen geen klik was en de dag verliep ook zonder echt met elkaar gesproken te hebben.

Aflevering 9: de laatste keuze is in zicht

Op zondag 21 oktober 2012 was te zien hoe de de boeren de laatste dagen met 2 partners doorbrachten. In deze aflevering werd al meer duidelijk over wie de boeren uiteindelijk gaan kiezen. Henrieke heeft haar keuze al gemaakt. Vorige week zag je nog dat ze met beide mannen niet echt iets had, maar in deze aflevering besloot ze naar de gevoelens van de mannen te vragen. Toen bleek dat Bert haar wel leuk vond en zij hem ook wel eigenlijk. Ook bij boer Aad kwamen de gevoelens naar voren. Hij vroeg aan Jeannet hoe ze het vond en wat haar gevoelens waren. Hierop moest Jeannet huilen, omdat ze het moeilijk had en bang was dat haar gevoelens afgewezen zouden worden. Aad omhelsde haar, waarna ze gezoend hebben.

Aflevering 10: de laatste keuze

Op zondag 28 oktober 2012 was te zien wie boer Willem en boer Aad hebben gekozen. Bij boer Aad is vroegtijdig naar voren gekomen dat zijn gevoelens voor Jeannet toch groter zijn dan die voor Linda. Bij boer Willem werd het besloten via het keuzemoment. Willem heeft gekozen voor Klaas. Jurjen vond het jammer, maar hoopt dat Willem gelukkig wordt met Klaas. Boer Henk en boer Martin stonden waren ook beide bij het keuzemoment aangekomen, maar met wie hun verder willen is pas in de aflevering van zondag 4 november te zien.

Aflevering 11: de laatste keuze voor Henk en Martin

Op zondag 4 november was te zien voor welke vrouwen boer Henk en boer Martin gekozen hebben. Henk heeft besloten wel samen verder te willen gaan met Fiona. Martin heeft de voorkeur aan Wilma gegeven. Verder waren de eerste uitstapjes van de boeren te zien. Henk ging bij de familie van Fiona op bezoek. Martin kreeg Wilma met haar 4 kinderen op bezoek. Aad en Jeanette gingen naar het strand van Noordwijkerhout. Willem heeft gegeten met de grote familie van Klaas en Bert en Henrieke zijn het eerste stelletje dat een reisje ging maken. Ze zijn samen in het romantische Parijs, maar echt romantisch is het nog niet.

Aflevering 12: de citytrip

Op zondag 11 november was te zien hoe de boeren met hun 'partner' op citytrip gingen. Boer Henk ging met zijn Fiona naar het eiland Malta. Martin en Wilma waren in het Poolse Krakau waar ze onder andere een hele oude zoutmijn bezochten. Boer Willem en Klaas ging het 'zwitserleven gevoel' opzoeken in het Zwitserse gebergte in de plaats Graubunden. Boer Aad en zijn Jeannet waren op reis in het Duitse Hamburg, waar Aad weer hard zijn best deed om het hart van Jeannet te veroveren. We kregen ook nog het vervolg te zien van de citytrip van Henrieke en Bert in Parijs. Nog steeds sloegen er geen vonken over. Bert wist alleen te vertellen dat de straatverkopers en de straatschilders oplichters zijn en alles vond hij te duur. Henrieke kon er nog wel om lachen, maar Bert werd er niet echt vrolijker van. Voor zover heeft Bert eigenlijk nog geen één keer Henrieke recht in haar ogen aangekeken of haar omhelsd. 'Ik houd niet zo van handen vasthouden en zo. Ik ben niet zo'n romantisch type.' is een uitspraak of een variant hierop die Bert vaak heeft gezegd afgelopen afleveringen.

Aflevering 13: de reünie

Op zondag 18 november was te zien hoe alle boeren nu in het leven staan. Ook de boeren die niet gevolgd werden, omdat ze te weinig brieven hadden ontvangen kwamen weer. Niet iedereen heeft zijn nieuwe liefde kunnen vinden. Hieronder ziet u een lijstje van de boeren met hun eventuele nieuwe partner.
 • Henk & Fiona
 • Aad & Jeannet
 • Martin & Wilma
 • Arthur & Miranda
 • Hans & Femke
 • Jan & Monika
 • Johan
 • Henrieke
 • Willem
 • Martin
 • Doede

Na de tv-uitzendingen

Boerin Henrieke schijnt SMS-contact met de spruitjesboer Johan uit hetzelfde seizoen te hebben. Eerder kwam al uit dat Henrieke het probeert met een plaatselijke boer, maar op 23 november bleek toch echt dat ze wel valt op een type man zoals Johan. Ook schijnt Henrieke mede door Boer zoekt Vrouw, maar liefst 35 kilo te zijn afgevallen.

Kijkcijfers seizoen 6 (2012)

Aflevering:Datum:Aantal kijkers:
113 mei 20123.455.000
22 september 20123.816.000
39 september 20123.054.000
416 september 20123.584.000
523 september 20124.170.000
630 september 20123.807.000
77 oktober 20124.065.000
814 oktober 20123.867.000
921 oktober 20124.147.000
1028 oktober 20124.034.000
114 november 20123.970.000
1211 november 20124.000.000
1318 november 20124.129.000

De Brieven (2010-2011)

De 5 boeren die gevolgd worden:

Boer Frank: 1029 brieven
Boer Gijsbert: 810 brieven
Boerin Annemarie: 172 brieven
Boer Richard: 111 brieven (hij wou zelf het aantal niet weten, maar dit is later op de website bekendgemaakt)
Boer Marcel: 65 brieven

De overige boeren:

Boer Maurits: 48 brieven
Boer Gerhard: 45 brieven
Boer Adriaan: 41 brieven
Boer Gradus: 20 brieven
Boer Pieter: 7 brieven
Boer Hans: 4 brieven
Boer Martin: 2 brieven

Kijkcijfers seizoen 5 (2010-2011)

Aflevering:Datum:Aantal kijkers:
15 september 20103.328.000
212 december 20103.754.000
319 december 20104.230.000
426 december 20103.202.000
52 januari 20113.822.000
69 januari 20114.506.000
716 januari 20114.909.000
823 januari 20115.105.000
930 januari 20115.227.000
106 februari 20115.090.000
1113 februari 20114.997.000
1220 februari 20114.929.000
1327 februari 20115.177.000

De Brieven (2009)

De 5 boeren die gevolgd worden:

Boer Jos: 831 brieven
Boer Peter: 254 brieven
Boer Wietse: 190 brieven
Boer Hans: 140 brieven - Frits (vader van Hans): 26 brieven
Boer Wim: 58 brieven

De overige boeren:

Boer Jan: 52 brieven
Boer Marc: 34 brieven
Boer Richard: 28 brieven
Boer Johannes: 14 brieven
Boer Auke: 12 brieven

Kijkcijfers seizoen 4 (2009)

Aflevering:Datum:Aantal kijkers:
113 september 20093.150.000
220 september 20093.436.000
327 september 20093.507.000
44 oktober 20093.628.000
511 oktober 20093.724.000
618 oktober 20093.739.000
725 oktober 20093.836.000
81 november 20094.086.000
98 november 20094.523.000
1015 november 20093.397.000
1122 november 20094.005.000
1229 november 20094.250.000

Yvon Jaspers

Yvon José Jaspers is geboren op 20 maart 1973 in Boxtel. Ze is vooral bekend van het programma Boer zoekt Vrouw, het programma waar zij de presentatrice van is. Onder andere door haar presentatie van dit programma heeft ze in 2006, 2008, 2009 en 2010 de Zilveren Televizier-ster gewonnen. Dit is de prijs voor de beste televisievrouw van het jaar. Verder presenteert Yvon andere programma's van de KRO en is ze kinderboekenschrijfster en actrice. Ook heeft ze in series als Ranking the Stars, Wie is de Mol? en het klokhuis gespeeld.

Lees verder

© 2012 - 2019 Rva03, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Speld in een Hooiberg: op zoek naar de ware liefdeDe Speld in een Hooiberg: op zoek naar de ware liefdeDe Waddeneilanden zijn populair bij televisiemakers en de eilanden spelen verschillende rollen in realityshows. In het a…
De boeren van Boer zoekt vrouw 2014-2015In september werd alweer het zevende seizoen ingeluid van het populaire programma Boer zoekt vrouw. Opnieuw stelden tien…
Boer zoekt vrouw 2014-2015Boer zoekt vrouw 2014-2015Boer zoekt vrouw 2014-2015 is gestart op zondag 7 september 2014 met het voorstellen van de nieuwe boeren. Op 21 en 28 d…
Bronnen en referenties
 • Boerzoektvrouw.kro.nl

Reageer op het artikel "Boer zoekt Vrouw 2012: Seizoen 6"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rva03
Laatste update: 18-03-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!