InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > So You Think You Can Dance 2012

So You Think You Can Dance 2012

So You Think You Can Dance 2012 RTL 5 is zondag 2 september 2012 gestart met het vijfde seizoen van So You Think You Can Dance. Een dansprogramma, waarin Nederlandse en Belgische dansers strijden om de titel beste danstalent van Nederland en België. Ze moeten de jury zien te overtuigen van hun talent door choreografieën in verschillende stijlen uit te voeren. Het programma wordt eveneens uitgezonden in België. Vanaf 5 september iedere woensdagavond op VTM.

Het programma

Het programma is te verdelen in drie rondes:
  • als eerst vinden de auditierondes plaats
  • vervolgens de Bootcamp
  • en tot slot de liveshows.

Auditierondes

De auditierondes vonden dit jaar plaats in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam en in Het Paleis van de schone Kunsten Bozar in Brussel. Onder toeziend oog van publiek trotseerden de kandidaten het podium waar ze oog in oog met de vierkoppige jury kwamen te staan. Aan de jury de taak om meteen te beslissen of een kandidaat genoeg in huis heeft om door te gaan naar de Bootcamp. Voorgaande seizoenen werden de auditiedagen afgesloten met een groepschoreografie, waarbij een aantal kandidaten een tweede kans kregen om zich te bewijzen. Deze groepschoreografie bestond dit seizoen uit de beste dansers van de dag en wordt de Callback genoemd. In een uur tijd moesten de dansers een choreografie van Roy Julen onder de knie krijgen en vervolgens voor de jury uitvoeren. De jury moest meteen kiezen wie van deze dansers de eerste Bootcamp in Arnhem mag overslaan en rechtstreeks naar de Bootcamp in New York City mag. Tijdens deze laatste Bootcamp in New York City worden de kandidaten voor de liveshows geselecteerd. De liveshows starten op zondag 21 oktober 2012 en wordt in Nederland en België gelijktijdig uitgezonden. Op 2 december zal duidelijk worden wie zichzelf beste danser van de lage landen mag noemen.

De Jury

De juryleden van dit seizoen zijn:
  • Dan Karaty
  • Jan Kooijman
  • Euvgenia Parakinha
  • en dit jaar nieuw als jurylid Ish Ait Hamou.

Dan Karaty

Dan Karaty is een Amerikaans topchoreograaf die onder andere heeft gewerkt met sterren als Kylie Minogue, Justin Timberlake en Britney Spears. Hij was tevens jurylid bij Holland’s Got Talent en coachend jurylid bij My Name is Michael en The Ultimate Dance Battle.

Jan Kooijman

Jan Kooijman zal bij velen beter bekend staan als Danny de Jong, de rol die hij als acteur vertolkte in de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Hiervoor heeft hij een opleiding aan de Dansacademie van Rotterdam gevolgd. Van 2000 tot 2009 werkte hij bij het Scapino Ballet als professionele danser.

Euvgenia Parakinha

De uit Rusland afkomstige Euvgenia Parakinha is vanaf seizoen 1 jurylid bij So You Think You Can Dance, evenals Dan Karaty. Sinds de jaren negentig is ze woonachtig in Nederland. Samen met Peter Bosveld heeft ze op het gebied van Ballroom dansen een aantal kampioenstitels in de wacht weten te slepen. In het programma Dancing With The Stars trainde en danste ze met bekende Nederlanders.

Ish Ait Hamou

Ish Ait Hamou is al drie seizoenen betrokken bij het programma als hiphopchoreograaf. Hij begon te dansen met vrienden. Zonder opleiding leerden ze elkaar breakdance. Op zijn 18e kreeg hij zijn eerste grote opdracht. Hij mocht in Duitsland als choreograaf voor Adidas aan de slag. Dit jaar gaat hij aan de slag als jurylid en is daar behoorlijk enthousiast over. Hij ziet er naar uit om het beeld van wat het grote publiek, en sommige dansers, van Hiphop hebben recht te zetten.

Presentatie

De presentatie ligt ook dit seizoen in handen van Haagse Dennis Weening en Vlaamse An Lemmens. Vanaf najaar 2009 is het duo verantwoordelijk voor de presentatie.
© 2012 - 2017 Miniem84, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Jeugdtheaterschool: vooropleiding voor dans, zang of theaterJeugdtheaterschool: vooropleiding voor dans, zang of theaterMet de populariteit van programma's als X-Factor, So You Think You Can Dance, The voice of Holland, Popstars, Holland's…
Bootcamp: Sporten in de natuurBootcamp: Sporten in de natuurBootcamp: steeds vaker hoor je ervan of lees je erover. Het is een sportmethodiek die in de Verenigde Staten is ontstaan…
Amsterdam Dance Event: 18 – 22 oktober 2017Amsterdam Dance Event: 18 – 22 oktober 2017Nederland is wereldwijd bekend om de dancemuziek en dj’s. Honderdduizenden bezoekers uit de gehele wereld komen naar Ams…
Evenementenorganisator Q-danceEvenementenorganisator Q-danceQua festivals en evenementen loopt Nederland voorop. In ons land worden grote festivals georganiseerd waar beleving cent…
Dancing Queen 2008Een beroemde en befaamde (show)danseres worden? Dat is de droom van de deelnemers aan het programma 'Dancing Queen' dat…
Bronnen en referenties
  • http://www.rtl.nl/shows/soyouthinkyoucandance/home/

Reageer op het artikel "So You Think You Can Dance 2012"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Miniem84
Gepubliceerd: 10-09-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!