InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Series terugkijken via Uitzending Gemist

Series terugkijken via Uitzending Gemist

Series terugkijken via Uitzending Gemist Je zou haast vergeten dat we het ooit zonder hebben gedaan: Uitzending gemist. Je hoeft niet langer thuis te blijven om je favoriete programma te bekijken en prutsen met een videorecorder is ook iets uit het verleden. Wanneer je een uitzending van een bepaald programma niet hebt kunnen zien omdat je niet thuis was, dan kijk je het gewoon online terug. Het komt echter weleens voor dat de serie die je wilt terugkijken niet beschikbaar is. Hoe kan dit?

Wat kun je allemaal terugkijken via Uitzending Gemist?

Uitzending Gemist is een vorm van ondemand video aanbod van programma's die worden uitgezonden door de publieke omroep, op Nederland 1, 2 en 3. Programma's die net de voorgaande avond op televisie zijn geweest vind je op de eerste pagina. Zoek je naar iets van langer geleden dan kun je de titel van het programma ingeven in de zoekbalk. Je krijgt dan een overzicht met alle afleveringen die beschikbaar zijn om af te spelen. Je kunt ze dan bekijken met Silverlight of Flash. Bij de meeste niet-live programma's kun je ook gebruik maken van Nederlandse ondertiteling.

Weet je niet meer precies wat de naam is van het programma dat je zoekt dan kun je altijd proberen het onderwerp in te toetsen. Zoek je bijvoorbeeld een medisch programma waarin werd gesproken over de amputatie van een been of het sleutelen aan een Oldtimer, geef dan eens 'amputatie' of 'Oldtimer' in als zoekwoord en mogelijk vind je de aflevering terug door een hit op een woord in de beschrijving.

Series terugkijken via Uitzending Gemist

Op een druilerige dag een aflevering Homeland, Dexter of Sherlock terugkijken? Dat kan helaas niet altijd. Wanneer het om series gaat heb je altijd te maken met uitzendrechten. Wanneer de KRO bijvoorbeeld een Britse detectiveserie aankoopt dan worden daarbij ook afspraken gemaakt over het aanbieden van de serie via een ondemand systeem. Soms is het überhaupt niet mogelijk om een serie op deze manier aan te bieden en soms kan het maar voor een beperkte periode. Zo kun je veel Britse detectives exact zeven dagen terugkijken. De afleveringen verschijnen daarna nog wel tussen je zoekresultaten maar ze zijn dan inactief. Er kan ook een tijdsrestrictie verbonden zijn aan het terugkijken van een serie. Is een serie aangemerkt als alleen geschikt voor 16 jaar en ouder, dan kun je deze mogelijk pas terugkijken na 22:00 (tot 06:00 's ochtends). Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Amerikaanse serie Dexter.

Dezelfde soort beperkingen gelden voor films en sport. Deze uitzendingen kun je vaak niet of maar voor een korte periode online terugkijken. Denk bijvoorbeeld aan live voetbalwedstrijden of speelfilms die 's avonds op Nederland 3 worden uitgezonden. Wanneer je in het buitenland bent kunnen er nog extra restricties zijn als gevolg van beperkingen van de uitzendrechten. Het is niet mogelijk om series te downloaden via Uitzending Gemist. Het programma staat niet op de website in de vorm van een bestand dat downloadbaar is, je kunt het dus alleen streamen.

Overzicht van populaire series die (beperkt) beschikbaar zijn via Uitzending Gemist

De volgende populaire (buitenlandse) series kun je in ieder geval tijdelijk terugzien via Uitzending Gemist:
 • Breaking Bad
 • Dexter
 • Dokter Deen
 • Dunya & Desie
 • Flikken Gent
 • Flikken Maastricht
 • In Therapie
 • Keyzer en De Boer
 • Lewis
 • Lijn 32
 • Onderweg naar Morgen
 • Penoza
 • Sherlock
 • 't Spaanse schaep (met de 5 pooten)
 • Spoed
 • Spoorloos Verdwenen
 • Stellenbosch
 • The Spiral
 • Unit 13
 • Van God Los
 • Zone Stad

Je ziet dus dat niet alle via de publieke omroep uitgezonden series terug te kijken zijn. Zo ontbreken series als Homeland, Law & Order, Missing Without a Trace, Luther, Nip/Tuck, Silent Witness en Midsomer Murders in dit rijtje. Hiervoor zul je helaas op de dvd moeten wachten!
© 2012 - 2019 Dessal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gratis Online Televisie (TV) kijken op je PC (Live)Gratis Online Televisie (TV) kijken op je PC (Live)Hoe geweldig is dat: gratis online televisie kijken op je PC via internet! Het kan nu zelfs live of praktisch live. Je k…
Gratis online tv series kijken - Nederlandse ondertitelingGratis online tv series kijken - Nederlandse ondertitelingHet gratis online kijken van tv series op het internet is in opkomst. Maar hoe en waar kun je online gratis tv series ki…
Netflix, wat is het, hoe werkt het en wat kost het?Netflix, wat is het, hoe werkt het en wat kost het?De van oorsprong Amerikaanse streamingdienst voor films, series, en documentaires wordt steeds populairder in Nederland.…
Wat is Netflix?Wat is Netflix?Korte tijd na de komst naar Nederland heeft Netflix al meer dan één miljoen leden aan zich weten te binden. Wereldwijd h…
Zweedse TV Series - de beste televisie uit ZwedenZweedse TV Series - de beste televisie uit ZwedenDe beste Zweedse Series op een rij. Zweedse tv-series zijn erg populair. Voornamelijk de misdaad en politie series doen…
Bronnen en referenties
 • www.uitzendinggemist.nl

Reageer op het artikel "Series terugkijken via Uitzending Gemist"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dessal
Gepubliceerd: 25-09-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!