InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > The Voice of Holland 4: Van Blind autions tot liveshows

The Voice of Holland 4: Van Blind autions tot liveshows

The Voice of Holland 4: Van Blind autions tot liveshows The Voice of Holland seizoen 4 is begonnen op 31 augustus 2013. In December 2013 zullen we weten wie deze vierde editie van TVOH gaat winnen. De presentatie van de TVOH 4 wordt net als tijdens voorgaande edities verzorgt door het Martijn Krabbé en Wendy van Dijk. De formatie van de coaches is ten opzichte van seizoen 3 behoorlijk verandert. Naast Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis, die beiden al te zien waren in TVOH3, zullen Ali B en Ilse De Lange, plaats nemen in de beroemde draaistoelen.

The Voice

The Voice of Holland, afgekort TVOH, is een talentenjacht. De talentenjacht is bedacht door John de Mol. The Voice of Holland is een talentenjacht die voor het eerst op de televisie verscheen in Nederland. Vanaf de eerste uitzending heet de talentenjacht al “The Voice of Holland”. Tijdens de talentenjacht draait het hoofdzakelijk om de stem van de deelnemers. Tijdens de blind auditions worden de deelnemers enkel en alleen op zijn of haar stem geselecteerd. De juryleden zitten met hun rug naar de auditant toe en krijgen de kandidaat pas te zien, wanneer ze een jurylid voor hem of haar gestemd heeft.

Eerste uitzending

De eerste uitzending van The Voice of Holland vond plaats op 17 augustus 2010 en deze uitzending was daarmee het startsein van het eerste succesvolle seizoen van The Voice of Holland. Sinds dien is de format uitgegroeid tot een wereldwijde topformat en wordt The Voice in 2013 al in meer dan het vijftig landen uitgezonden.

Emmy Award

TV- producent John de Mol heeft in september 2013, met de Amerikaanse versie, van zijn programma The Voice een Emmy Award gewonnen. De muzikale talentenjacht kreeg de belangrijkste televisieprijs in de categorie Outstanding Reality-Competition Program.

The Voice of Holland 4

Nederland is het eerste land dat heeft aangekondigd dat, als er voldoende aanmeldingen en zeer goede talenten zijn, het een vierde seizoen van The Voice wil gaan uitzenden. Tijdens de tweede uitzending van de Voice of Holland 3 werd de inschrijving voor The Voice of Holland 4 reeds voor individuele als duo talenten geopend.

Inschrijven voor The Voice of Holland 4 kan wanneer men:

  • 16 jaar of ouder is
  • over goede zangkwaliteiten beschikt

Inschrijven kan via de website www.rtl.nl
Het is van groot belang om het aanmeldingsformulier zo compleet mogelijk in te vullen. Wanneer men een goed duidelijk beeld heeft over de kandidaat en zijn motivatie, heeft men meer kans om geselecteerd te worden.

Wanneer men zich inschrijft doet men mee aan de selectieprocedure die voorafgaande aan de blind auditions wordt gehouden. Deze selectieprocedure vindt zich buiten de tv-uitzendingen om plaats. Wanneer men mag deelnemen aan de blind auditions zal men hier schriftelijk voor worden uitgenodigd.

Note: De Voice of Holland 4 is reeds begonnen, waardoor inschrijving niet meer mogelijk is. Wel kan men zich inschrijven voor De Voice of Holland 5.

De Jury van The Voice of Holland 4

De Jury van The Voice of Holland 4 is behoorlijk veranderd, nadat Roel van Velzen en het Volendamse duo Nick en Simon hebben laten weten dat zij niet langer beschikbaar zullen zijn als jurylid voor de Voice of Holland 4. Ilse de Lange en Ali B zullen hun plaatsen innemen.

SeizoenJury samenstelling
1Jeroen van der Boom, Angela Groothuizen, Nick en Simon, Roel van Velzen
2Marco Borsato, Angela Groothuizen, Nick & Simon, Roel van Velzen
3Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Nick & Simon, Roel van Velzen
4Marco Borsato, Ilse de Lange, Ali B en Trijntje Oosterhuis

Deelnemers The Voice of Holland seizoen 4

Vanaf vrijdag 30 augustus 2013, wordt het vierde seizoen van TVOH, wekelijks uitgezonden op RTL4.

De blind auditions

De deelnemers starten in de "blinde" auditie of te wel de blind auditions. Tijdens deze audities zitten de coaches met hun rug naar het podium. Wanneer een coach enthousiast is geworden over het optreden van een deelnemer, dan drukt de coach op een knop, waardoor de stoel zich naar de desbetreffende kandidaat omdraait. Wanneer een deelnemer de jury weet te overtuigen en één of meerdere juryleden draaien hun stoel om, dan is de desbetreffende deelnemer door naar de volgende ronde, de zogenaamde battle ronde.

Onderstaande tabel geeft aan per uitzending, welke deelnemers door zijn naar de battles en aan welke coach hij of zij verbonden zal zijn.

Vrijdag 31 augustus 2013

Marco BorsatoIlse de LangeAli BTrijntje Oosterhuis
Maghen HilgersumJanneke Kramer
Shanna Kramer
Michelle Dubbelboer
Imelda
Collin de Vries
Shirma Rouse
Jermain ( Wudstik)

Vrijdag 6 september 2013

Marco BorsatoIlse de LangeAli BTrijntje Oosterhuis
Fantine To
Ron van den Hoogenband
Sarah van der Meer
Julia van der Toorn.
Lizzy OssevoortVince IrieJarno Ibarra
Nikita Doornsbosch

Vrijdag 13 september 2013

Marco BorsatoIlse de LangeAli BTrijntje Oosterhuis
Daan WolfsBylear Sumte
Coosje Smid
Roy de Valk
Lauren ter Horst
Emy Perez
Jolene Grünberg
Matt Heanes

Vrijdag 20 september 2013

Marco BorsatoIlse de LangeAli BTrijntje Oosterhuis
Angel d'Amor
Märel Bijveld
Gaby Boterkooper
Steven de Geus
Anne Wilson
Yuli Minguel
Cheyenne Toney
Nicole Bus

Vrijdag 27 september 2013

Marco BorsatoIlse de LangeAli BTrijntje Oosterhuis
Jolande Derks
Marvin Kneefel
Gerrie Dantuma

Isabel Nolte
Arjan van der Kraan
Annika BoxhoornSansika de Groot
Bibi Espina

Vrijdag 4 oktober 2013

Marco BorsatoIlse de LangeAli BTrijntje Oosterhuis
Grant Scott
Dominique Rombouts
Julia van der MeulenJill Helena
Jody Kailola
Khadija Tribou
Jennifer Lynn
Nikay Agterhuis
Steffen Morrison

Vrijdag 11 oktober 2013

Marco BorsatoIlse de LangeAli BTrijntje Oosterhuis
Lisan BekhuisMariska Brink
Sonny Sinay
Marjon van IwaardenArjen Baakman
Sandy Goeree

Van The Battles tot Live shows

De Blind autions worden opgevolgd door de Battle-shows. Tijdens de zogenaamde Battle ronde wordt bepaald met welke kandidaten elke coach doorgaat naar de liveshows. Binnen de teams strijden de kandidaten met zijn tweeën tegen elkaar, één van beiden wordt hierbij 'geëlimineerd'. Uiteindelijk kunnen slechts acht kandidaten per team mee naar de liveshows. Nieuw in 2013 is, dat iedere coach één afvaller van het andere team mag toevoegen aan zijn team en daardoor mag deelnemen aan de liveshows.

Onderstaand overzicht geeft aan met welke kandidaten de coaches naar de liveshows gaan.

Marco BorsatoIlse de LangAli BTrijntje Oosterhuis
Sarah van der Meer
Julia van der Toorn
Lizzy OssevoortVince Irie
Collin de Vries
Jarno Ibarra ( afvaller van team Trijntje)
Wudstik
Nikita Doornbosch
© 2012 - 2019 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Jennie Lena: deelneemster The Voice of Holland (TVOH) 2015Jennie Lena: deelneemster The Voice of Holland (TVOH) 2015Vrijdag 25 september 2015 werd de eerste aflevering van The Voice of Holland 2015 uitgezonden. In de eerste aflevering v…
The Voice of Holland 2015 (TVOH) - seizoen 6The Voice of Holland 2015 (TVOH) - seizoen 6Op 25 september 2015 is het zesde seizoen van The Voice of Holland (TVOH) van start gegaan. De talentenjacht bestaat ook…
Het The Voice of Holland Zing & Coach gezelschapsspelZelf The Voice of Holland (TVOH) thuis spelen? Dat kan met het The Voice of Holland Zing & Coach gezelschapsspel van de…
Kandidaten liveshows The Voice of Holland 2012Kandidaten liveshows The Voice of Holland 2012Na de blind auditions en de battles van The Voice of Holland zijn op vrijdag 9 november 2012 de liveshows begonnen. De l…
Gratis de RedRoom app van The Voice of Holland downloadenGratis de RedRoom app van The Voice of Holland downloadenDe eerste uitzending van The Voice of Holland 2014 is op 29 augustus om 20:30 op RTL4. Bij dit televisieprogramma hoort…
Bronnen en referenties
  • www.rtl.nl

Reageer op het artikel "The Voice of Holland 4: Van Blind autions tot liveshows"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Sander de Beer, 07-10-2013 13:52 #3
Graag ontvang ik meer info over hoe ik mij kan aanmelden bij The Voice. Reactie infoteur, 08-10-2013
Hallo Sander,

Veel succes met het aanmelden:

https://rtlid.rtl.nl/form/tvoh_2013/#!/stap-1

TekstSchrijverT

Suzan, 04-10-2013 11:22 #2
Goedemorgen,

Ik vind dit programma geweldig waardoor ik graag live wil komen kijken en graag wil ik weten waar the voice of Holland gehouden wordt. Reactie infoteur, 08-10-2013
Goedemorgen Suzan,

Er zijn op dit moment geen kaarten beschikbaar. De opnames van The Blind Auditions en The Battles zitten er al op. Zodra de kaartverkoop voor The Live Shows beginnen, zal je dat als eerste in dit artikel lezen.

TekstSchrijverT

Sander, 25-09-2013 22:03 #1
Hoe moet je je aanmelden? Reactie infoteur, 08-10-2013
Goedemorgen sander,

Veel succes bij de Voice of Holland.

Het aanmelden kan via deze link:

https://rtlid.rtl.nl/form/tvoh_2013/#!/stap-1

TekstSchrijverT

Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 21-10-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 3
Schrijf mee!