InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > TV Serie - Homeland

TV Serie - Homeland

TV Serie - Homeland Heb je zin om naar een goede en spannende serie te kijken, met een interessante verhaallijn erin? Homeland is een serie wat aan alle eisen voldoet, en je zeker niet zal teleurstellen. Seizoen één is al uitgezonden in Nederland, in Amerika wordt op dit moment seizoen twee uitgezonden.

Plot

Homeland is een drama serie van zestig minuten dat zijn première vierde op 2 oktober 2011. De serie gaat over Marinier Nicholas Brody, die na acht jaar gegijzeld te zijn geweest door terroristen in Irak, terugkeert naar Amerika. Op het eerste gezicht lijkt het dat hij loyaal tot zijn land is gebleven, ondanks martelingen en mishandelingen. CIA agent Carrie Mathison heeft echter haar twijfels over de loyaliteit van Brody, maar haar superieuren willen hier niets van weten. Brody wordt als een held onthaald, en wordt een icoon van het Amerikaanse volk. Carrie lijkt toch zeker van haar zaak, en zet alles op alles om hem te pakken. Heeft Carrie gelijk? Werkt Brody echt samen met terroristen? Zal hij zijn positie gebruiken om Amerika aan te vallen of lijkt dat alleen maar zo?

Hoofdrolspelers

 • Claire Danes - Carrie Mathison
 • Damian Lewis - Nicholas Brody
 • Mandy Patinkin - Saul Berenson
 • Morena Baccarin - Jessica Brody
 • David Harewood - David Estes
 • Chris Chalk - Tom Walker
 • Morgan Saylor - Dana Brody
 • Diego Klattenhoff - Mike Faber

Samenvatting seizoen één

In seizoen één zien wij Carrie intensief bezig om Brody's connecties met de terroristen te bewijzen. Zonder medeweten van de CIA bespioneert ze Brody, om zijn connecties met de terroristen te bewijzen. Carrie is gedurende het seizoen bezig haar ziekte te verbergen, en slikt veel medicijnen om helder na te kunnen denken. Om dichterbij Brody te komen, probeert ze vrienden te worden met hem, en zo zijn vertrouwen te winnen. Kan Carrie zijn vertrouwen winnen, en zo achterhalen of Brody een terrorist is geworden? Of zorgt haar aandoening er toch voor dat haar mentale faculteiten haar in de steek laten?

Afleveringen seizoen één

Seizoen één is al uitgezonden in Nederland op Nederland drie. Het is al mogelijk om Homeland seizoen één te kopen. Hieronder vind je een lijst met de afleveringen van seizoen één.
 1. Pilot Aflevering
 2. Grace
 3. Clean skin
 4. Semper I
 5. Blind spot
 6. The good soldier
 7. The weekend
 8. Achilles heel
 9. Crossfire
 10. Representative Brody
 11. The vest
 12. Marine one

Samenvatting seizoen twee

Let op lees dit niet, als je seizoen één nog niet gezien hebt.

In seizoen twee is Carrie Mathison niet meer werkzaam bij de CIA. Ze is Engels lerares geworden, en geeft les aan buitenlanders.
Langzamerhand komt ze erboven op, totdat de CIA haar weer nodig heeft. Een voormalig contactpersoon van Carrie heeft informatie over een aanslag, maar wil alleen met Carrie praten. Dit zorgt ervoor dat Carrie terug moet in het veld, maar dit is toch niet zo makkelijk als dat ze verwachte. Brody is in seizoen twee kandidaat om vice president te worden, en dit zorgt voor veel spanning en stress. Jessica heeft steeds meer moeite om Brody te vertrouwen, ook omdat ze erachter komt dat Brody moslim is geworden, en hij dit maanden lang verborgen heeft gehouden. Brody moet heel veel moeite doen om dubbel spel te spelen, maar dit gaat niet altijd even soepel.

Afleveringen seizoen twee

Seizoen twee wordt op dit moment uitgezonden in Amerika. Wanneer het in Nederland wordt uitgezonden is nog niet zeker. Het is wel al mogelijk om seizoen twee op verschillende webpagina's te bekijken of downloaden tegen betaling. Hieronder vind je een lijst met de afleveringen van seizoen twee, en de Amerikaanse uitzenddatums.
 1. The smile
 2. Beirut is back
 3. State of independence
 4. New car smell
 5. Q&A
 6. A Gettysburg Address ( 04/11/12 )
 7. The clearing ( 11/11/12 )
 8. Episode 8 ( 18/11/12)
 9. Two hats ( 25/11/12)
 10. Broken Hearts (02/12/12)
 11. The Motherf--ker with a turban (09/12/12)
 12. The choice (16/12/12)
© 2012 - 2018 Mattania, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Homeland tv-serieHomeland tv-serieHomeland is een prijswinnende Amerikaanse thriller/dramaserie, gebaseerd op de Israëlische serie Hatufim van Gideon Raff…
Nieuwe seizoenen voor grote Amerikaanse tv-seriesNieuwe seizoenen voor grote Amerikaanse tv-seriesLiefhebbers van spannende series kunnen het najaar van 2012 met plezier tegemoet zijn. Een aantal spannende en grote Ame…
Fargo de serie: seizoen 1 IJskoude thrillerFargo de serie: seizoen 1 IJskoude thrillerIn 1996 kwam de film Fargo uit, een misdaadfilm met toch hier en daar vleugjes duistere humor. Het plan van Jerry Lundeg…
Bazinga! deed het nipt beter dan NCIS in 2014Het kijken naar televisieseries neemt toe. Er komen ook nieuwe series bij en niet alle series zijn even succesvol. Welke…
MTV's hit serie Jersey shoreMTV's hit serie Jersey shoreMTV's hit serie Jersey Shore volgt de vakantie van een groep zogenaamde Guido's en Guidettes, itiliaanse feestgangers di…
Bronnen en referenties
 • http://epguides.com/Homeland/

Reageer op het artikel "TV Serie - Homeland"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mattania
Gepubliceerd: 29-10-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!