InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > TV Serie - Elementary

TV Serie - Elementary

Wie houdt er nou niet van misdaad series, vooral als het om Sherlock Holmes gaat. Deze recent begonnen misdaadserie is gelijk een hit in Amerika. Jonny Lee Miller zet Sherlock Holmes neer, zoals niemand dat tot nu toe is gelukt. Deze misdaad serie is goed in elkaar gezet, erg ingewikkeld en meeslepend. Hou je van ingewikkelde problemen en vergezochte oplossingen, dan is Elementary echt een aanrader.

Plot

Sherlock Holmes is een voormalig drugs verslaafde, die in Schotland Yard ingewikkelde politie zaken oploste. Nu woont Sherlock echter weer in New York en probeert hij zijn leven weer op de rails te krijgen. Sherlock is inmiddels van zijn verslaving af, maar wordt door zijn vader gedwongen om een rehabilitatie begeleider in huis te nemen. Dr. Watson was tot drie jaar terug een succesvol chirurg, totdat zij een patiënt verloor op de operatietafel. Watson ziet haar huidige baan als een mogelijkheid om mensen op andere manieren te helpen, maar komt er gauw achter dat Holmes een apart geval is. Aangezien Watson verplicht is om constant bij Sherlock te blijven, is zij verplicht om met Sherlock mee te gaan terwijl hij zaken oplost.

Hoofdrolspelers

 • Jonny Lee Miller - Sherlock Holmes
 • Lucy Liu - Dr. Joan Watson
 • Aidan Quinn - Kap. Toby Gregson

Samenvatting seizoen één

Ook al hecht Sherlock helemaal geen waarde aan Watson's kwalificaties als begeleider, vind hij het wel nuttig als Watson aanwezig is tijdens zijn avonturen zodat hij gebruik kan maken van haar medische expertise. In het begin is Watson helemaal niet blij dat ze overal mee moet om Sherlock in de gaten te houden. Maar nu ze steeds meer zaken samen oplossen, begint het ook bij Watson steeds meer te kriebelen.

Sherlock Holmes is geen doorsnee detective. Hij leeft van het oplossen van puzzels. Zijn observatie vaardigheden en basis technieken maken hem een gewilde kracht bij de New Yorkse politie afdeling. Sherlock's contactpersoon Kapitein Tobias Gregson heeft een grenzeloze vertrouwen in Sherlock omdat hij weet dat alleen Sherlock Holmes de moeilijkste zaken op kan lossen.
Sherlock Holmes met zijn begeleider Watson zorgt voor een succesvolle serie, waarin je langzamerhand van hun gaat leren houden.

Afleveringen

Seizoen één wordt op dit moment uitgezonden in Amerika. Wanneer het in Nederland wordt uitgezonden is nog niet zeker. Het is wel al mogelijk om seizoen één op verschillende webpagina's te bekijken of downloaden tegen betaling. Hieronder vind je een lijst met de afleveringen van seizoen één, en de Amerikaanse uitzenddatums. Zodra de overige uitzenddatums bekend zijn, zal dit artikel aangepast worden.

 1. Pilot
 2. While you were sleeping
 3. Child predator
 4. The rat race
 5. Lesser evils ( 01/11/12 )
 6. Flight risk ( 08/11/12 )
 7. One way to get off ( 15/11/12 )
© 2012 - 2017 Mattania, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sherlock Holmes museum in LondenSherlock Holmes museum in LondenLonden staat vol met bezienswaardigheden, bijvoorbeeld het warenhuis Harrods, de speelgoedwinkel Hamley’s, het London Ey…
Filmrecensie Sherlock HolmesSherlock Holmes, het bekende personage beschreven door Sir Arthur Conan Doyle in de laat 19e en vroeg 20e eeuw. De verha…
Filmrecensie Sherlock holmesFilmrecensie Sherlock holmesEr is veel geschreven over de Engelse detective Sherlock Holmes, maar de Engelse regisseur Guy Ritchie maakte er in 2009…
Het ontstaan van detective Sherlock HolmesHet ontstaan van detective Sherlock HolmesSherlock Holmes is een detective, gecreëerd door Sir Arthur Conan Doyle. De detective Sherlock Holmes wordt neergezet al…
Sir Arthur Conan DoyleSir Arthur Conan DoyleEr bestaat een aantal fictieve personages die beroemder zijn dan de mensen die ze verzonnen hebben. Denk maar aan Peter…
Bronnen en referenties
 • http://epguides.com/Elementary/

Reageer op het artikel "TV Serie - Elementary"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Mattania
Gepubliceerd: 31-10-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!