InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Boer zoekt Vrouw 2013: Seizoen 7

Boer zoekt Vrouw 2013: Seizoen 7

Boer zoekt Vrouw 2013: Seizoen 7 Ook in het jaar 2013 staat er weer een seizoen van het populaire KRO's Boer zoekt Vrouw gepland. Wanneer dit seizoen gaat beginnen in nog niet bekend, maar alle informatie over dit seizoen dat nog komen gaat zult u op deze pagina tegenkomen. Vorig seizoen wist de best bekeken aflevering maar liefst 4.170.000 mensen te trekken.

Algemeen

Voor zover we nu weten komt er ook gewoon een zevende seizoen van het populaire KRO's Boer zoekt Vrouw (Boer zoekt Vrouw 2013). Er is door de KRO nog geen informatie over vrijgegeven en wanneer het gaat beginnen. Boer zoekt Vrouw is elk jaar weer een kijkcijferhit met in het zesde seizoen een gemiddeld aantal kijkers van: 3.853.000. Waarschijnlijk zal het programma ook gewoon weer zoals voorgaande seizoenen door Yvon Jaspers worden gepresenteerd. De kick-off van het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw begint op 8 september 2013, waarna de kijkers tot december de tijd krijgen om hun brieven te schrijven.

Aflevering 1

Op zondag 8 september begon het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw weer, met deze keer een kleine wijziging in het format. De presentatrice Yvon Jaspers gaat dit seizoen op bezoek bij vijf Nederlandse boeren, wiens boerderij in het buitenland gevestigd is. Normaal zijn er meer boeren bij het programma betrokken en zijn ze gevestigd in ons eigen Nederland. Dit seizoen zijn er vier boeren en één boerin.

Aletta

Aletta is geboren op 9 april 1970 en is hiermee 43 jaar oud. Ze is de eigenaresse van een geitenboerderij/kaasmakerij op het Nederlandse eiland Bonaire. Aletta is op zoek naar een man met humor, creativiteit en intimiteit. Daarnaast moet de man een leuk gezelschap en een maatje zijn. Verder is ze 1 meter en 68 centimeter hoog en woont ze samen met een hond en drie katten op haar boerderij.

Jan

Jan is geboren op 14 augustus 1984 en is hiermee 29 jaar oud. Jan werkt samen met zijn drie broers in het familiebedrijf, waarbij hij verantwoordelijk is voor de kuikens op het pluimveebedrijf. De boerderij van is gevestigd in het Canadese plaatsje Ontario. Jan is op zoek naar een vrouw waar hij één mee kan zijn en hun gezamenlijke dromen werkelijkheid mee kan laten worden. In de toekomst zou hij wel kinderen willen. Verder is Jan 1 meter en 84 centimeter hoog.

Johan

Johan is geboren op 8 september 1964 en is hiermee 49 jaar oud. Hij is de eigenaar van een melkveebedrijf met 140 koeien, gelegen in Denemarken. Johan is op zoek naar een vrouw met liefde, vertrouwen en gezelligheid. Zijn toekomstdroom is dan ook om een leuke vrouw in zijn leven te hebben. Verder is Johan 1 meter en 79 centimeter hoog en woont hij samen met een stel katten.

Jos

Jos is geboren op 5 februari 1989 en is hiermee 24 jaar oud. Samen met zijn broers en zussen runt hij het familiebedrijf. Deze melkveehouderij is gelegen in het zonnige Dordogne in Zuid-Frankrijk. Jos is niet veeleisen en zoekt alleen veel liefde in een toekomstige vrouw. Zijn moeder en twee broers zijn ook bewoners op de boerderij. Verder is Jos 1 meter en 87 centimeter hoog.

Wim

Wim is geboren op 27 juni 1960 en is hiermee 53 jaar oud. Samen met zijn zus en zwager runt hij een zaaizaadteeltbedrijf voor bonen, groenteteelt, vleesvee en agrotoerisme. De boerderij van Wim is gelegen in West Kilimanjaro in het West-Afrikaanse Tanzania. De boerderij is gelegen op een hoogte van ongeveer 1800 meter. Wim is op zoek naar een vrouw om het leven mee te delen en de leegte op te vullen. Verder is een Wim een hele rustige man, met een lengte van 1 meter en 99 centimeter.

Contact opnemen

Zie je wel iets in één van deze boeren of boerin? Aarzel dan niet en neem via onderstaande methode contact met ze op!

Je kunt de brief tot en met uiterlijk zondag 22 september op de post doen en richten aan:

Boer zoekt Vrouw Internationaal
Postbus 15666
1200 LX Hilversum


Je kunt je brief ook via deze website versturen.

Aflevering 2

De echte start van Boer Zoekt Vrouw 2013 heeft plaatsgevonden. Bij 4 van de 5 boeren zijn de brieven bezorgd en de eerste drie boeren hebben hun speeddates al gehad. Wim, Jan en Aletta hebben hun 10 vrijgezellen gesproken tijdens de speeddate en een keuze gemaakt welke 5 vrouwen of mannen er mee mogen op de dagdate. Bij boerin Aletta was er 1 man die al na de speeddate aangaf dat hij toch niet verder wilde met haar.

  • Boer Wim (Tanzania) - 313 brieven
  • Boer Jan (Canada) - 238 brieven
  • Boerin Aletta (Bonaire) - 136 brieven
  • Boer Johan (Denemarken) - 45 brieven
  • Boer Jos (Frankrijk) - 832 brieven

Aflevering 3

Ook boer Jos heeft zijn brieven ontvangen en heeft ook de speeddates er al op zitten. Boer Johan heeft eveneens zijn speeddates er op zitten en net als boer Jos 5 dames gekozen om mee te nemen op een dagdate. Boerin Aletta ging met haar mannen op haar dagdate beeldhouwen met een kettingzaag in een blok hout. Boer Wim heeft met zijn vrouwen een rondvaart door de Amsterdamse grachten gemaakt. Boer Jan ging met zijn vrouwen bowlen en gourmetten. Deze laatste 2 boeren en 1 boerin hebben al de 3 vrijgezellen uitgekozen die mee mogen naar de boerderij van de boeren.

Aflevering 4

In deze aflevering zijn de dagdates van boer Jos en boer Johan te zien. Hierna maakten zij een keuze voor de drie dames die naar hun boerderij mag komen. De logeerweken zijn echt van start gegaan. De boeren hebben de laatste voorbereidingen getroffen en zijn klaar voor hun toekomstige liefdes die allemaal zijn afgereisd naar het buitenland om de boeren op hun eigen land mee te maken.

Aflevering 5

De logeerweek is nu ook echt logeren; sommige boeren hebben de eerste nacht er al weer op zitten. De dames en heren worden goed verwend en mogelijk daarna helpen op de boerderij, tenminste dat zou je denken. Bij boer Jan is er niet voldoende ontbijt voor de dames, boerin Aletta vindt het ontbijt maar te lang duren en zet haar mannen daarom snel aan het werken, boer Johan gaat zelf gewoon werken en laat de dames alleen, die eten voor hem gemaakt hebben en waarbij hij vervolgens drie kwartier te laat kwam opdagen. Bij boer Wim probeert Wim een grapje uit te halen met één van zijn dames, door haar aan het werk te zetten en met de koeien een stuk te gaan lopen. Zij gelooft dit en gaat er vandoor, waardoor Wim snel zijn terreinwagen moest gaan halen om zijn dame weer terug te brengen.

Aflevering 6

De aflevering dat de eerste vrouwen alweer terug naar Nederland zijn gestuurd. Florence is de eerste ongelukkige. Bij boer Jan in Canada heeft Jan de vrouwen kennis laten maken met zijn geweer en zijn ze met zijn ouders gaan mennen(rijden met paard en wagen). Eerst mochten ze blikjes uit het veld schieten en daarna kleiduiven schieten. Florence was de enige vrouw die de kleiduiven wist te raken. Ook zag ze het al helemaal voor zich hoe zij daar haar paardenbedrijf op kon richten, maar volgens Jan was dit niet te realiseren en kon hij haar in Canada niet bieden, wat ze wel in Nederland heeft. Bij boerin Aletta wordt een verjaardag gevierd van één van de mannen en is er weer niet echt geflirt of wat dan ook. De mannen mochten gewoon weer helpen op de boerderij, maar geen yoghurt maken, want dat moest Aletta per se zelf doen. Bij boer Wim in Tanzania heeft Wim de vrouwen meegenomen naar het huis waar Wim eventueel met één van hun zou willen wonen. Voordat ze aan de bezichtiging begonnen werd er eerst wat fris gedronken. Als een vrouw te ongeduldig was om het huis van binnen te zien riep hij haar weer snel terug om eerst haar fris op te drinken. Ook boer Jos in Frankrijk heeft de eerste vrouw al teruggestuurd. Willemijn mocht haar koffers weer gaan inpakken en terug naar Nederland reizen. Eerder die dag zijn Jos en de vrouwen bij een koe wezen kijken, wiens baarmoeder eruit kwam. Alle dames mochten vervolgens met hun volledige arm in de koe haar achterste om een pil in te brengen. Bij boer Johan in Denemarken ging alles weer op zijn gemak. Johan liet aan zijn vrouwen zien hoe hij kon helpen bij de bevalling van een koe en ze hebben gezamenlijk de verstopte wc doorgespoeld. Johan heeft namelijk geen gewone afvoer, maar alles wordt gedumpt bij een paar bomen verderop de boerderij.

Aflevering 7

Alle boeren hebben hun eerste keuzemoment gehad. Nu moeten ze nog tussen twee mannen of vrouwen kiezen, waarmee ze een nieuw leven willen opbouwen. Na Jos en Jan, was het nu de beurt aan Aletta, Wim en Johan. Bij boerin Aletta viel het keuzemoment tegelijk met de verjaardag van Patrick. Aletta vertelde aan Yvon voor het keuzemoment dat ze nog niet de juiste man al heeft gevonden, maar dat er misschien wel iets van een klik was. Daarentegen begon ze weer over al die achterstallige klusjes die nog moeten gebeuren, waarbij ze de mannen heel goed kan gebruiken. Koen is tot nu toe de enige die echt met Aletta wist te praten en ook het gesprek met Jan verliep goed en er was wat lichamelijk contact. Toch besloot Aletta om Koen naar huis te sturen. Juist die Koen die wel bij Aletta wist binnen te dringen en waar misschien al wat aan het opbloeien was. Dit bleek toch niet zo te zijn. Boer Wim in Tanzania wist de spanning bij het keuzemoment al snel weg te nemen. Net nadat Yvon uitgesproken was knalde hij er gelijk in dat Karin mocht vertrekken. Nog voordat ze kon reageren ging hij uitleggen waarom hij haar heeft weggestuurd. Hij zei dat het Karin uiteindelijk toch zou opbreken, dat ze haar Nederlandse thuis zou missen en dat dit vroeg of laat toch een echte relatie in de weg kon gaan staan. Boer Johan heeft nog steeds geen moeite met de dames op zijn boerderij. Het gaat hem tegen alle verwachtingen echt goed af en weet goed met de vrouwen om te gaan. Het keuzemoment bij hem was ook snel voorbij. Hij besloot dat Ingrid en Ingrid mochten blijven en dat was het. Bij boer Jos zijn de schone blonde Leonie en Saskia er nog. Waar ik eerst dacht dat Jos uiteindelijk voor Leonie zou gaan, werd deze aflevering toch veel aanwijzingen gegeven waarbij Saskia in de plannen van Jos voorkomen. In Canada heeft Claire zicht echt in de strijd gegooid met Judith om boer Jan. Ze trekt alles uit de kast en dat is ook Jan niet onopgemerkt gebleven. Hij vindt haar ook wel echt leuk, maar vraagt zich af of ze echt zo druk is en of ze ook wel rustig kan zijn. Judith is hierdoor een beetje geïntimideerd en bleef deze aflevering eigenlijk een beetje op de achtergrond.

Aflevering 8

Alle boeren hebben nog maar 2 dames op de boerderij rondlopen. Ook zijn de eerste kriebels al omhoog gekomen bij sommige dames. Zo ook bij boer Jos. Hij heeft het er nog moeilijk mee, omdat en Leonie en Saskia erg leuk zijn en beide dames hebben tegen elkaar gezegd ook wel 'verliefd' te zijn op Jos. Hij nam beide dames even apart om met ze te praten en vertelde ze ook dat hij ze wel leuk vond. Saskia ging zelfs zo ver door bij Jos in zijn oor te fluisteren dat ze wel verliefd op hem was. Het lijkt dus steeds meer er op te lijken dat Saskia de dame voor Jos wordt. Bij boer Johan is het ook al duidelijk. Hij heeft gezegd met Ingrid wel verder te willen gaan. Helaas voor ons weten we hier nog niks mee, aangezien beide dames in Denemarken Ingrid heten. Zelfs Aletta gaat al iets voelen, maar wat dat is, dat 'weet ze nog niet'. Het lijkt er op dat ze Patrick wel ziet zitten. Ze vindt zijn gitaarspel in ieder geval erg mooi. Bij boer Wim in het tropische Tanzania is hij met de dames de omgeving in gegaan. Hij heeft ze een bijzonder plekje laten zien. Een plek met rotsen en een klein meertje, waar Janne zich al helemaal ziet zitten later. Ze had al plannen om een specifieke rots helemaal schoon te maken en een terrasje neer te zetten. Wim vindt ook nog steeds beide dames erg leuk en heeft nog niet echt iets door laten schemeren. Bij boer Jan leek het heel gemakkelijk te worden. Judith twijfelde en wist niks nog zeker en dat heeft ze in de auto aan Jan verteld. Jan vertelde daarentegen aan Judith dat hij haar wel zag zitten en of ze het een kans wou geven.

Aflevering 9

De eerste keuzemomenten zijn nu dan echt gekomen. Boer Johan, Boer Jos en Boer Jan hebben deze aflevering hun keuze bekend gemaakt. Johan en Jan waren er zelfs eerder al uit en daarom moest ook Yvon eerder worden ingevlogen. Boer Johan kon het niet meer voor zich houden. Ze begonnen de dag in Denemarken met het ontbijt in de melkput. Grote Ingrid zag dit niet zitten en bleef liever binnen, totdat ze haar ontbijt op had. Johan en kleine Ingrid begonnen wel in de melkput te eten. Helaas voor hun was het voor de koeien net een tijd om hun darmen te legen. De ene koe na de andere sputterde een vlaai en af en toe gingen er ook een paar spetters richting Johan en Ingrid, maar ze konden hier beide wel om lachen. 's-Middags nam hij beide Ingrids mee naar een mooi plekje, waarna hij kleine Ingrid even apart nam om wat te vertellen. Opeens werd hij emotioneel en vertelde hij haar dat hij niet meer kon liegen en dat hij kleine Ingrid echt veel liever zag en ze vielen elkaar in de armen met op het eind een zoen. Daarna moest hij natuurlijk aan grote Ingrid vertellen dat ze naar huis moest en dat nam ze goed op. Ze zag al tijden dat er een veel grotere klik met de andere Ingrid was. Ook boer Jan heeft vroegtijdig zijn keuze bekendgemaakt. Hij vertelde aan Claire dat hij meer een vriendschap tussen hen in zag staan en niet meer dan dat. Daarna ging hij Judith vertellen dat zij mocht blijven. Althans dat moest hij vragen, want Judith had eigenlijk al aangegeven het niet meer te zien zitten. Toch bleef ze nog een dag omdat Jan zei dat hij nog niet zichzelf bij haar had kunnen zijn. Dit bleek volgens Judith totaal niet en zij besloot al net na de ochtend ook weer richting Nederland te gaan. Geen liefde voor boer Jan in Canada helaas. Wel was er echt liefde in Frankrijk. Jos kon eindelijk vertellen dat hij Saskia wel leuker vond en dat zei hij ook bij het keuzemoment. Toen Leonie met Yvon haar tas ging pakken, zat hij al met Saskia te zoenen. Opeens was het echt een heel gelukkig stel samen die aan elkaar vergroeid waren. Bij boerin Aletta moest er maar weer eens gewerkt worden. Op het strand op zoek naar drijfhout voor een nieuwe ingang met hangbord en zodoende zijn ze dit met zijn 3-en gaan doen. Weer geen romantische uitjes of gevoelens geuit. Hoewel Aletta wel aangaf wel iets te gaan voelen voor één van de mannen, maar wie dat is, dat krijgen we pas komende zondag te zien. Ook in Tanzania is het keuzemoment bijna aan de beurt. In tegenstelling tot op Curaçao is het hier wel wat duidelijker wie boer Wim wel ziet zitten. Wim nam zijn dames mee uit eten, waarna Janne even naar het toilet ging. Plots viel er een enorme stilte tussen Wim en Evelyne en ontstond er iets ongemakkelijks. Een paar momenten later ging Evelyne naar het toilet en had Wim wel lange gesprekken met Janne en werden er volop handjes vastgehouden, zelfs toen Evelyne al terug was, waarop zij besloot maar even over het terras te lopen en van het uitzicht te gaan genieten.

Aflevering 10

Alweer de laatste aflevering van dit seizoen. De keuzes zijn gemaakt, de citytrips voorbij en de liefde is daar. Johan is met Ingrid naar Kopenhagen geweest en vond het allemaal wel wat. Maar gedurende de dag begon hij wat te mopperen en het werd steeds erger. Overal auto's en mensen, al die gebouwen en de enorme drukte spraken Johan totaal niet aan. Hij zag er aan het eind van de dag ook wel wat vermoeid uit en hij besloot samen met Ingrid terug te keren naar de boerderij, waar Ingrid gelijk weer koffie ging zetten. Het keuzemoment voor Aletta was dan ook eindelijk gekomen. Werd het Patrick of Jan? Tot de verrassing van velen besloot ze voor geen van beide te kiezen en alleen verder te gaan. Er was van haar kant dan toch niet zo'n klik met één van de mannen als andersom. Naast Jan is Aletta de tweede die niet op citytrip gaat. Boer Jos is met zijn Saskia romantisch naar de zuidkust van Frankrijk afgereisd. Je kon echt zien dat ze gelukkig waren samen en dat er echt liefde tussen hen is. Tenslotte boer Wim in Tanzania. Ook Wim moest nog kiezen en wel tussen Evelyne en Janne. Wim koos Evelyne tot haar en Janne haar verbazing. Zij gingen samen door Tanzania reizen, een mooi natuurpark bezoeken, waar de olifanten op enkele meters afstand stonden en romantisch dineren op een bergvlakte. Drie maanden later ging Yvonne de drie boeren met een vrouw opbellen via Skype. Ze begon met Johan, waar verrassend Ingrid bij was. Ze was namelijk al zo goed als bij hem ingetrokken en heeft haar eigen moderne koffiezetapparaat al bij hem geïnstalleerd. Ook bij Wim zat zijn vrouw Evelyne erbij. Ze was onderhand al weer 5 of 6 weken bij hem thuis en ze waren begonnen om het nieuwe huis in te richten. Ook boer Jos en Saskia zijn nog steeds samen. Ze wonen nog niet samen, maar Jos was al bezig om eigen woonruimte te creëren en ook Saskia heeft al een baan weten te bemachtigen bij Jos in de buurt. Zoals het er nu uitzag gaat het wel goed komen met deze 3 stelletjes.

Kijkcijfers seizoen 7 (2013)

Aflevering:Datum:Aantal kijkers:
18 september 20133.144.000
28 december 20133.429.000
315 december 20133.425.000
422 december 20133.351.000
529 december 20133.228.000
65 januari 20143.903.000
712 januari 20143.747.000
819 januari 20143.726.000
926 januari 20143.879.000
102 februari 20144.235.000

Internationaal

Boer zoekt Vrouw is afgeleid van de Engelse versie Farmer wants a Wife. In Engeland begon het programma in 2001, waar na drie jaar in 2004 ook Nederland, België en Noorwegen een eigen versie van het boerenliefde programma gingen maken. In 2005 volgden weer drie landen het voorbeeld om een programma te maken, waarin boeren op zoek zijn naar de liefde. Deze keer waren dat Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. In 2006 en 2007 gingen weer zes landen een eigen versie met dit format maken. In 2008 volgde geen enkel land en in 2009 kwamen nog Spanje en Zuid-Afrika erbij. Alle landen die op een eigen versie op Farmer wants a Wife zijn dus: Australië, België, Denemarken, Duitsland, Estland, Spanje, Oostenrijk, Engeland, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zweden, Noorwegen, Finland, Frankrijk en natuurlijk Nederland.

Lees verder

© 2012 - 2019 Rva03, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Speld in een Hooiberg: op zoek naar de ware liefdeDe Speld in een Hooiberg: op zoek naar de ware liefdeDe Waddeneilanden zijn populair bij televisiemakers en de eilanden spelen verschillende rollen in realityshows. In het a…
De boeren van Boer zoekt vrouw 2014-2015In september werd alweer het zevende seizoen ingeluid van het populaire programma Boer zoekt vrouw. Opnieuw stelden tien…
Bronnen en referenties
  • Boerzoektvrouw.kro.nl

Reageer op het artikel "Boer zoekt Vrouw 2013: Seizoen 7"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rva03
Laatste update: 18-03-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!