mijn kijk op

De beoordeling van de liveshows van The Voice of Holland

De beoordeling van de liveshows van The Voice of Holland De regels voor de liveshows zijn in het derde seizoen aangepast. De aanpassing heeft tot doel om de coaches te dwingen zich bij de beoordeling enkel te richten op de zangkwaliteiten van de kandidaat. De succesvolle formule “The Voice of Holland” is op 24 augustus 2012 met het derde seizoen begonnen. Iedere week kijken meer dan twee miljoen mensen met veel plezier naar “The Voice of Holland”. Dit interactieve programma heeft al vele toptalenten een kans gegeven om te strijden voor een platencontract.

Liveshow beoordeling door de coaches

De coaches beoordelen tijdens ieder optreden in de liveshow het optreden van een deelnemende kandidaat ‘blind’. Om 'blind' te kunnen beoordelen zijn de regels van The Voice of Holland met ingang van het derde seizoen aangepast. In ieder seizoen van The Voice of Holland zijn er drie reguliere liveshows. De drie reguliere liveshows zijn:
  1. de kwartfinale
  2. de halve finale
  3. de finale

De coaches in de drie reguliere liveshows van The Voice of Holland, seizoen drie zijn:
  • Nick en Simon
  • Trijntje Oosterhuis
  • Marco Borsato
  • Roel van Velzen
De belangrijkste wijziging in de liveshows is dat gedurende het hele optreden van de kandidaat, de coaches met hun rug naar het optredende talent gedraaid zijn. Het gevolg van het "blind" beoordelen is, dat de coaches nu verplicht zijn om zich enkel en alleen te concentreren en te focussen op de stem van het optredende talent.

Cijfermatige beoordeling

De coaches mogen gedurende het hele optreden van een kandidaat naar de stem luisteren. Echter, in de laatste twintig seconden van het optreden van de kandidaat zijn alle coaches verplicht om hun beoordeling in een cijfer te uiten. De beoordeling wordt dus gegeven en ook uitgedrukt in een cijfer dat ligt tussen de één en de tien. Zodra het optreden helemaal afgelopen is, kunnen de stoelen van de coaches weer omdraaien. Overigens zullen alleen de stoelen van de coaches, die een voldoende hebben gegeven, met hun stoel zich naar de opgetreden kandidaat kunnen omdraaien. Het gegeven cijfer, dat volgens een coach een voldoende moet aangeven, moet dan wel boven het cijfer zes zijn. De coach, die dus bewust aan een kandidaat een onvoldoende heeft gegeven, blijft nog even omgedraaid zitten.

Einduitslag

De door de coaches gegeven coachcijfers worden bij elkaar opgeteld. De uitkomst van deze optelling vormen de basis voor de einduitslag. De coaches kunnen tijdens het beoordelen dus enkel de stem van de zingende kandidaat beoordelen, terwijl het vervolgens aan het publiek is om ook de performance mee te nemen in hun beoordeling. En op basis hiervan afwegingen te maken bij de invulling van de eigen individuele vaststelling van de persoonlijke voorkeur voor een favoriet talent.

Beoordeling door het publiek

Voor de beoordeling door het publiek kunnen de kijkers thuis tijdens alle optreden van alle deelnemende kandidaten van een coachteam bellen of sms’en. Het bellen of sms’en door het publiek heeft het doel om de persoonlijke favoriet, in The voice of Holland: Live, veilig te stemmen. Bij het stemmen door het publiek geldt dat één % van de publieksstem ook telt als één punt.

Afvallers

Direct na alle optredens van de deelnemende kandidaten van één coachteam worden de lijnen om te kunnen stemmen gesloten. Er is voor een deelnemende kandidaat na zijn optreden dus geen herkansing meer. De uitslag vindt dus live en direct na het optreden van alle deelnemende kandidaten van één coachteam plaats. Door bij de coachpunten vervolgens de publieksstemmen op te tellen ontstaat de einduitslag. De twee talenten met het laagste aantal punten van deze einduitslag moeten The Voice of Holland verlaten en vallen dus definitief af.
© 2012 - 2020 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Jennie Lena: deelneemster The Voice of Holland (TVOH) 2015Jennie Lena: deelneemster The Voice of Holland (TVOH) 2015Vrijdag 25 september 2015 werd de eerste aflevering van The Voice of Holland 2015 uitgezonden. In de eerste aflevering v…
Brace: R&B zanger en deelnemer aan The Voice of Holland 2015Brace: R&B zanger en deelnemer aan The Voice of Holland 2015Vrijdagavond 2 oktober 2015 werd de tweede aflevering van The Voice of Holland uitgezonden op RTL4. Bij deze tweede afle…
Paul Turner, The Voice of Holland, over Valerie & Mercury!Paul Turner was een van de sensaties in The Voice Of Holland 2012 van John De Mol. Vrijdagavond 7 oktober 2011 stemden m…
Sandra van Nieuwland: de sensatie van The Voice of Holland 3Sandra van Nieuwland: de sensatie van The Voice of Holland 3In de zomer van 2012 deed Sandra van Nieuwland auditie bij The Voice of Holland. De 35-jarige Sandra liet een fantastisc…

Borgen, de serieBorgen (The Government): de volgende Deense successerie die binnenkort op de Nederlandse televisie te zien zal zijn (in…
Monique van de Ven is een EilandmeisjeMonique van de Ven is een EilandmeisjeMonique van de Ven (1952) is een gevierd Nederlandse actrice die in tientallen films en series speelde. Ze werkte versch…
Bronnen en referenties
  • The voice of holland

Reageer op het artikel "De beoordeling van de liveshows van The Voice of Holland"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Gepubliceerd: 19-11-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Artikelen met het label 'Mijn kijk op…' bevatten naast objectieve informatie ook een persoonlijke mening en/of ervaring.
Schrijf mee!