TV serie - Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D seizoen 1

TV serie - Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D seizoen 1 Na de populaire films van Marvel over onder andere de filmhelden Thor, Iron Man en Captain America is er een serie over de Agents in dienst van de organisatie S.H.I.E.L.D..

S.H.I.E.L.D

S.H.I.E.L.D. is de afkorting voor Strategic Hazard Intervention, Espionage and Logistics Directorate. Deze organisatie is een antiterroristische veiligheidsdienst die te maken krijgt met bovenmenselijke bedreigingen. S.H.I.E.L.D. staat onder leiding van Nick Fury. S.H.I.E.L.D. heeft in de loop van de jaren de nodige tegenstanders verworven, waaronder de Corporation en HYDRA.

Hoofdrolspelers

  • Clark Gregg - Phil Coulson
  • Ming Na-Wen - Melinda May
  • Brett Dalton - Grant Ward
  • Chloe Bennet - Skye
  • Iain De Caestecker - Leo Fitz
  • Elizabeth Henstridge - Jemma Simmons

Plot en afleveringen

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. vindt plaats na de strijd om New York, die te zien was in de film The Avengers uit 2012. De wereld weet nu dat The Avengers bestaan, maar ook dat er krachten in de wereld zijn waarvoor The Avengers nodig zijn. Om nieuwe bedreigingen af te weren wil S.H.I.E.L.D. een elite team samen stellen om de aarde te behoeden van deze nieuwe bedreigingen. Dit team zal onder leiding komen te staan van Agent Phil Coulson. Zal dit team het lukken om de aarde te beschermen tegen de aankomende bedreigingen?

Het eerste seizoen van Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. is bijna ten einde in Amerika, de laatste aflevering van seizoen 1 wordt op 14 januari 2014 uitgezonden. In Nederland wordt het eerste seizoen ook uitgezonden, aflevering 1 is op 5 januari 2014 uitgezonden. Hieronder vind je een lijst met de afleveringen van seizoen één en de plot van de desbetreffende aflevering.

Aflevering 1: Pilot

Na de gebeurtenissen uit de film The Avengers moet Agent Phil Coulson een elite team samenstellen om onderzoek te doen naar een supermens, Mike Peterson en om onderzoek te doen naar een hacktivist groep genaamd The Rising Tide. Skye, een lid van The Rising Tide komt in contact met Mike Peterson en waarschuwt hem voor S.H.I.E.L.D., omdat S.H.I.E.L.D. volgens The Rising Tide een organisatie is die alle gebeurtenissen zoals in de film The Avengers heeft opgezet. Mike Peterson negeert dit echter en gaat zijn eigen weg. Het team van Coulson komt erachter dat Mike Peterson niet van nature over superkrachten beschikt, maar is geïnjecteerd met het Centipede Serum, een serum dat bestaat uit buitenaards metaal, gamma straling, het Extremis virus en het Super-Soldier virus. Het Centipede Serum blijkt echter gevaarlijk te zijn voor de gebruiker en kan er voor zorgen dat de gebruiker van het Serum ontploft. Terwijl Coulson's team hier achter komt wordt Skye ontvoert door Mike Peterson en zij zorgt ervoor dat alle gegevens van Mike Peterson worden verwijderd uit de database. Uiteindelijk kan het team van Coulson Mike Peterson bedwingen, nadat Mike Peterson bijna ontploft en bijna wordt vermoord door een huurmoordenaar. Hierna krijgt Skye de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij het team van Coulson.

Aflevering 2: 0-8-4

Skye is nu een onderdeel van het team van Coulson. De volgende opdracht bevindt zich in Peru en het team moet een 0-8-4 opspeuren. Een 0-8-4 is een object van onbekende origine. Al snel blijkt dat het object een vergeten stuk technologie was van de HYDRA organisatie, die aangedreven werd door Tesseract energie. Tijdens het opsporen van dit object ontmoet Coulson een oude bekende, namelijk Camilla Reyes. Coulson neemt Camilla Reyes en haar team mee in het vliegtuig van S.H.I.E.L.D. Camilla Reyes wil echter het vergeten stuk technologie voor zichzelf hebben en neemt het team van Coulson in hechtenis. Met behulp van ieders individuele kwaliteiten lukt het team van Coulson om zich te bevrijden en Camilla Reyes gevangen te nemen.

Aflevering 3: The Asset

In deze aflevering gaat het team op zoek naar Dr Franklin Hall. Franklin Hall is namelijk ontvoerd door Ian Quinn, een voormalig onderzoekspartner en directeur van Quinn Worldwide. Ian Quinn wil de kennis van Franklin Hall gebruiken om een gravitonium machine te maken. Met behulp van deze machine kan Ian Quinn controle krijgen over de zwaartekracht op de aarde. Met behulp van Skye infiltreert S.H.I.E.L.D. een feest van Ian Quinn en proberen ze om Franklin Hall te bevrijden. Hierbij lopen ze echter tegen een probleem aan, Franklin Hall wil de machine vernietigen, wat zou betekenen dat er miljoenen mensen dood zouden gaan. In een hevige discussie komt Franklin Hall ten val en valt in de machine. Het team van Coulson neemt de machine mee en laat deze plaatsen onder maximale bewaking.

Aflevering 4: Eye Spye

Over de hele wereld zijn er diefstallen geweest die onverklaarbaar zijn. Het team van Coulson gaat op onderzoek uit en komt erachter dat de dader een oude bekende van Coulson is, namelijk Akela Amadour. Coulson dacht dat zij dood was en kan niet geloven dat zij zich tegen S.H.I.E.L.D. keert. Wanneer ze haar eindelijk te pakken krijgen blijkt dat ze wordt gechanteerd met behulp van een camera en een bom in haar oog. Met behulp van het team kan de bom en de camera worden verwijderd en gaan ze achter degene aan die deze heeft geplaatst in het oog van Akela Amadour. Echter, voordat ze hem kunnen oppakken wordt hij vermoord met een soortgelijk apparaat.

Aflevering 5: Girl in the flower dress

In Hong Kong wordt een straat artiest genaamd Chan Ho Yin, met pyrokinetische vaardigheden, ontvoerd door Raina. Het team van S.H.I.E.L.D. komt hier achter en met behulp van Agent Quan Chen gaat S.H.I.E.L.D. proberen om Chan Ho Yin te bevrijden. Hiervoor is echter eerst informatie nodig en Skye gaat proberen om deze te bemachtigen bij een lid van The Rising Tide, bij hacker Miles Lydon. In Hong Kong komt Chan Ho Yin er ondertussen achter dat Raina het bloed van haar wil gebruiken voor experimenten met het Centipede Project. Tijdens een poging van S.H.I.E.L.D. om Chan Ho Yin te bevrijden wordt Agent Quan gedood en worden Coulson en May aangevallen door Chan Ho Yin. S.H.I.E.L.D. kan niks anders doen dan Chan Ho Yin uitschakelen. Raina ontsnapt en in de laatste scenes is Raina te zien terwijl hij een mysterieuze man ontmoet in een gevangenis.

Aflevering 6: F.Z.Z.T.

Er zijn een aantal mensen op mysterieuze wijze om het leven gekomen. Het team van Coulson gaat op onderzoek uit en komen er achter dat de mensen zijn omgekomen door middel van levitatie en elektrostatische rariteiten. In het begin lijkt het alsof de mensen zijn overleden door middel van een wapen, maar na onderzoek komen ze er achter dat er sprake is van een buitenaards virus die er voor zorgt dat de slachtoffers veranderen in een elektrostatische bom, die is ontstaan door een helm die is achtergebleven tijdens de slag om New York in The Avengers. Agent Simmons raakt geïnfecteerd met het virus en nu is het een strijd om op tijd een oplossing te vinden. Na verloop van tijd raakt Simmons echter zo in de war dat zij probeert om uit het vliegtuig te springen, omdat zij wil voorkomen dat de rest ook besmet raakt en om te voorkomen dat zij ontploft in het vliegtuig. Net op tijd weet Ward haar echter te stoppen, want ze hebben de oplossing al gevonden waarmee Simmons wordt gered.

Aflevering 7: The Hub

Coulson en zijn team komen aan op de basis S.H.I.E.L.D Hub en krijgen de opdracht van Agent Victoria Hand. Ward en Fitz moeten een wapen genaamd Overkill uitschakelen. Skye en Simmons proberen om informatie te krijgen over deze opdracht, maar het blijkt dat zij niet bevoegd zijn voor deze informatie. Tijdens de zoektocht hackt Skye een computer en komt er achter dat er geen team is om Ward en Fitz weer op te halen. Nadat Coulson hier achter komt gaat de rest van het team achter Ward en Fitz aan en zorgen ervoor dat ze veilig wegkomen.

Aflevering 8: The Well

In deze aflevering gaat het team van Coulson meehelpen bij het opruimen van de rommel die is achtergebleven na de gebeurtenissen uit de film Thor: The Dark World. Hierbij komen ze er achter dat er een organisatie is die de drie onderdelen van een Asgardian Berserker Staff wil zoeken. Met behulp van deze Staff krijgt de drager superkracht en een oncontroleerbare woede. Jakob Nystrom en Petra Larsen zijn degene die deze Staff willen maken. Met behulp van verschillende aanwijzingen vindt het team de onderdelen van de Staff en ontdekt dat Randolph een Asgardian is die al verschillende eeuwen op aarde woont. Het team verovert de Staff en de Staff repareert zichzelf, waarna Ward en May de terroristische organisatie verslaat.

Aflevering 9: Repairs

Een mysterieuze kracht bedreigt het team van Coulson wanneer ze een veiligheidsinspecteur genaamd Hannah Hutchins in hechtenis nemen. Het lijkt alsof Hannah beschikt over telekinese, waardoor ze de anderen in gevaar brengt. Na een noodlanding blijkt echter dat de mysterieuze kracht een Particle Acceleration Complex medewerker genaamd Tobias Ford is. Hij zit vast tussen de aarde en 'Hel'. Tijdens een gevecht verslaat Tobias eerst Ward, maar uiteindelijk lukt het May om Tobias te verslaan en ze zorgt ervoor dat Tobias verdwijnt.

Aflevering 10: The Bridge

Mike Peterson uit aflevering één wordt onderdeel van het team van Coulson wanneer het Centipede Serum door Edison Po wordt voltooid. S.H.I.E.L.D. gaat op onderzoek uit en volgt Brian Hayward, een soldaat die meewerkt aan het Centipede Project, naar een verlaten fabriek waar zij in een hinderlaag lopen. Na afloop wordt bekend gemaakt dat Petersen een belangrijk onderdeel is van het derde deel van het plan van Edison Po en Raina. Daarnaast werd duidelijk dat de Centipede Project soldaten onderworpen zijn aan dezelfde situatie als Akala Amadour in aflevering vier, namelijk een bom in het oog in combinatie met een camera. Na ondervraging van Peterson komt Coulson erachter dat Edison Ace, de zoon van Peterson, wil uitleveren voor Peterson. Tijdens deze wisseling wordt uiteindelijk niet Peterson, maar Coulson geruild voor Ace. Peterson gaat daarom achter Edison en Coulson aan. Na een kort gesprek blijkt dat Raina en Edison alleen willen weten hoe Coulson weer tot leven is gekomen, nadat hij was overleden.

Aflevering 11: The Magical Place

Coulson is een gevangene van het Centipede Porject en May en Ward zorgen ervoor dat Mr. Vanchat wordt ondervraagd in verband met het Centipede Project. Ondertussen ligt Coulson op een verhoortafel waarbij hij wordt geconfronteerd met Edison Po, die graag wil weten hoe hij weer tot leven is gekomen, nadat hij was overleden. Tijdens de ondervraging van Coulson vindt Skye een manier om Coulson te tracken en steelt een auto om Coulson te gaan redden. Na een lange zoektocht weet Skye te ontrafelen waar Coulson gevangen wordt gehouden en het team gaat op pad om hem te redden. Het team redt Coulson en Coulson komt erachter hoe hij weer tot leven is gekomen.

Aflevering 12: Seeds

Aflevering 12 wordt op 14 januari 2014 uitgezonden in Amerika.
© 2014 - 2020 Jespertjec, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Marvel films van 2015 tot 2019De Marvel films van 2015 tot 2019Marvel Studios boekt grote successen met hun superheldenfilms zoals Iron Man en The Avengers. Daarom ziet het er nog nie…
Funko POP!-poppen. Van Star Wars tot Pokemon Funko-poppenFunko POP!-poppen. Van Star Wars tot Pokemon Funko-poppenFunko POP!-poppen zijn collectible poppen gebaseerd op bekende figuren uit films, tv-series, games en bijvoorbeeld ook u…
Knives Out (2019), misdaadfilm met sterrencastKnives Out (2019), misdaadfilm met sterrencastRegisseur Rian Johnson heeft voor de misdaadfilm Knives Out een sterrencast geregeld. Zo vind je Daniel Craig (bekend al…
recensieBlack Sabbath - ParanoidHet tweede album van Black Sabbath verscheen op 18 september 1970. Het album in geproduceerd door Rodger Bain, en duurt…

Realityshows - De Gouden Kooi en de tijdelijke roemRealityshows - De Gouden Kooi en de tijdelijke roemDeelnemers aan en winnaars van realityseries vergaren roem. Vaak duurt die roem niet langer dan de duur van de uitzendin…
Utopia van Talpa en de kijkcijfers - Redding van SBS6?Utopia van Talpa en de kijkcijfers - Redding van SBS6?SBS6 zet in 2014 zwaar in op de realityshow Utopia. Met een beproefd format van een groep mensen die een tijd lang door…
Bronnen en referenties
  • http://www.imdb.com/title/tt2364582/

Reageer op het artikel "TV serie - Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D seizoen 1"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jespertjec
Gepubliceerd: Januari 2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!