InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Recensie: House of Cards (TV Serie)
recensie

Recensie: House of Cards (TV Serie)

Recensie: House of Cards (TV Serie) Heel Amerika is in de ban van deze serie. House of Cards zet Francis Underwood neer als een politicus die niet bang is van vieze handen. De serie is een product van de streamingsdienst Netflix met Kevin Spacey in de hoofdrol.

Gegevens

 • Naam: House of Cards
 • Producent: Beau Willimon in opdracht van Netflix
 • Begonnen op: 1 februari 2013
 • Hoofdpersonen: Kevin Spacey als Francis Underwood, Robin Wright als Claire Underwood

Het verhaal

House of Cards is gebaseerd op de gelijknamige Britse miniserie uit 1990. Francis Underwood is een genadeloos harde politicus die een doel voor ogen heeft: macht. Alles in deze serie draait om macht en dat is door de producenten goed neergezet. Spacey laat met zijn acteerprestaties zien de juiste man voor deze rol te zijn. Underwood en zijn vrouw Claire zijn goed op elkaar afgestemd en een perfect koppel voor elkaar. Aanvankelijk zou Francis staatssecretaris worden, maar deze rol werd hem ontzegd, dit tot grote teleurstelling van hem. Vanaf hier begint zijn weg naar meer en meer macht. Hiervoor moet hij veel opzij zetten, maar dit maakt hem niets uit. Hij heeft een plan uitgestippeld, samen met zijn vrouw en zijn stafchef Doug Stamper (gespeeld door Michael Kelly).

Media

De rol van de media komt in deze serie goed naar voren. Zoe Barnes speelt hierin een belangrijke rol. Zij is een journaliste en is Underwoods toegang tot de media. Zoe, gespeeld door Kate Mara, wil graag een bekendere reporter worden en dankzij Underwood wordt zij dat. In de eerste aflevering van de serie komen ze met elkaar in contact en de relatie wordt persoonlijker en zakelijker. Underwood reikt vaak uit naar de media en met Zoe heeft hij daar de geschikte persoon voor gevonden.

Bron: https://twitter.com/BarackObamaBron: https://twitter.com/BarackObama

Realiteit

Of de serie een beeld geeft van de realiteit is moeilijk te zeggen. Dat weten alleen de politici die werkzaam zijn in het Witte Huis zelf. Toch wordt de serie door de producenten neergezet als één die indruk maakt op veel mensen. Veel politici over de hele wereld kijken naar Kevin Spacey als meedogenloze politicus. Ook Barack Obama, de president van de Verenigde Staten zelf, kijkt naar de serie. De serie kreeg veel complimenten van critici en op IMDB, een online website waarop mensen hun mening kunnen geven over films en series, krijgt House of Cards gemiddeld een 9 als waardering. Meer dan 80.000 mensen hebben inmiddels gestemd op de serie.

Aantal seizoenen en afleveringen

House of Cards kent tot nu toe twee seizoenen. Deze twee seizoenen tellen elk dertien aflevering. Het eerste seizoen kwam op 1 februari 2013 uit en het tweede seizoen werd op 14 februari 2014 uitgebracht. Een derde seizoen is inmiddels ook al aangekondigd van deze hitserie. Deze zal vermoedelijk in 2015 uitkomen. Wanneer de exacte datum bekend is, zal dat in dit artikel vermeld worden.

Belangrijke personages

 • Francis Underwood door Kevin Spacey
 • Claire Underwood door Robin Wright
 • Doug Stamper door Michael Kelly
 • Zoe Barnes door Kate Mara
 • Christina Gallagher door Kristen Connolly
 • Peter Russo door Corey Stoll
 • President Garrett Walker door Michael Gill

Eigen mening

Ik vind House of Cards één van de beste series die ik ooit gezien heb en ik raad hem ieder aan die de serie nog niet gezien heeft. De manier waarop Kevin Spacey acteert en je meeneemt in zijn rol is zeer goed gedaan. Zijn karakter is door de producers zeer goed neergezet. Het duistere wereldje van de politiek kruipt onder je vel. Netflix heeft een gat in de markt gevonden en trekt hiermee zeker nieuwe abonnees aan.

Kevin Spacey zet zoals gezegd precies het personage neer wat van hem verwacht wordt. Verschillende momenten in een aflevering vertelt hij wat hij precies van plan is tegen je en dit doet hij op een manier dat je echt met hem meegenomen wordt in zijn rol. Daarnaast speelt ook Robin Wright een uitstekende rol als Claire Underwood.

Mocht je normaal gesproken van films en series houden waarin veel geschoten wordt, veel actie zit, dan ben je hier op het verkeerde adres. De serie neemt je mee in de politieke wereld en laat zien hoe corrupt politici kunnen zijn. Ikzelf houd ook van series waarin actie zit en waarin wat gebeurt, maar wat Netflix hier heeft neergezet, heeft mij en vele anderen verrast. House of Cards is meedogenloos en geslepen. Een prachtserie.

Lees verder

© 2014 - 2019 Arjenk, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kenmerken van een RecensieHet schrijven van een recensie is vereist op bijna alle middelbare scholen. Bij het vak Nederlands wordt hier vaak veel…
House of Cards begrippen uit de Netflix-serieHouse of Cards begrippen uit de Netflix-serieHouse of Cards is één van de populairste series ter wereld en behoort tot de top van Netflix, de streamingsdient waar je…
De recensie van Biblion, waarom belangrijk?De recensie van Biblion, waarom belangrijk?Heb je een boek uitgebracht? Dan is de kans groot dat er een recensie van je boek wordt geschreven door Biblion. Deze re…
Televisieserie Go Diego GoGo Diego Go is een tekenfilmserie die gaat over Diego een jongen van 8 jaar. Met zijn beste vriend Baby Jaguar beleeft h…
Cardcaptor Sakura: Een klassieke anime en mangaCardcaptor Sakura die onder het type shōjo-magical girl valt, is een echte klassieker die erg populair was in Japan…
Bronnen en referenties
 • http://www.imdb.com/title/tt1856010/?ref_=nv_sr_1
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/House_of_Cards_(Amerikaanse_televisieserie)
 • http://movies.netflix.com/WiMovie/House_of_Cards/70178217?mqso=81401873

Reageer op het artikel "Recensie: House of Cards (TV Serie)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Arjenk
Laatste update: 09-03-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: TV Series
Bronnen en referenties: 3
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!