InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > GTST Quiz App - Test je kennis over GTST

GTST Quiz App - Test je kennis over GTST

GTST Quiz App - Test je kennis over GTST De razend populaire soap Goede Tijden, Slechte Tijden heeft nu zijn eigen app. De GTST quiz app. In de app kunnen gebruikers tegen elkaar spelen om zo te testen hoe goed hun kennis is over Goede Tijden. Tevens maak je mooie prijzen.

Goede Tijden, Slechte Tijden

GTST wordt al sinds 1 oktober 1990 door RTL uitgezonden en is tot op heden de meest populaire Nederlandse soap. Het is een van de best bekeken programma's op de Nederlandse televisie. De serie draait om de bewoners van de fictieve plaats Meerdijk. Bekende personen in de serie op dit moment zijn bijvoorbeeld Laura Selmhorst, Jef Alberts, Jeanine Elschot, Ludo Sanders, Lucas Sanders, Noud Alberts en Anton Bouwhuis.

De GTST Quiz app

Sinds maart 2014 is er een GTST Quiz app te downloaden voor iPhone of Android, en deze werd direct na lancering veelvuldig gedownload en gespeeld. Hieronder lees je meer over de app.

Vier categorieën

Vragen worden gesteld in vier categorieën, namelijk Meerdijk, Inwoners en Verhaallijnen, en een vierde categorie die steeds wordt vernieuwd. Wanneer je het spel wilt spelen kies je eerst voor één van de categorieën. Vervolgens krijg je twee keer vijf multiple choice vragen die wisselen in moeilijkheidsgraad. De vijf vragen moet je binnen vijftien seconden beantwoorden. Een vraag die bijvoorbeeld langs kan komen is:

Lucas werd na zijn geboorte tijdelijk verzorgd door Jef en Barbara. Hoe werd hij toen genoemd?

Er zijn ook vragen over de meer recentere GTST seizoenen, voor de jongere kijkers.

Snelheid

De vijf vragen dienen dus steeds binnen vijftien seconden beantwoord te zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om sneller te antwoorden dan je tegenstander; degene die de vraag als eerste beantwoord krijgt namelijk extra punten.

Tegenstanders

Er zijn verschillende manieren om tegenstanders voor de quiz te selecteren. Ten eerste kun je je aanmelden met je Facebookprofiel, en uitnodigingen versturen naar je Facebookvrienden. Ook kun je, als je de spelnaam van een van je vrienden weet, deze vriend uitnodigen door zijn naam in te voeren. Tenslotte kun je vragen om een willekeurige tegenstander. Je wordt dan gekoppeld aan een gebruiker die op dat moment ook een tegenstander zoekt.

Weekspel

Het GTST Weekspel gaat over de afleveringen van de afgelopen week. Met dit spel kun je leuke prijzen winnen, variërend van week tot week. Prijzen die gewonnen kunnen worden zijn een kijkje achter de schermen bij GTST of zelfs een figurantenrol.

GTST tv quiz

In de zomer van 2014 zal er voor de echte GTST fans tijdens de zomerstop van de soap ook een televisiequiz over GTST te zien zijn. Dit programma wordt gepresenteerd door Carlo Boszhard.
© 2014 - 2019 Marrie123, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De soap Goede tijden, slechte tijdenDe soap Goede tijden, slechte tijdenDe eerste aflevering van Goede tijden, slechte tijden was op 1 oktober 1990 en hiermee is het de langstlopende Nederland…
Interessante weetjes over Goede tijden, slechte tijdenInteressante weetjes over Goede tijden, slechte tijdenGoede tijden, slechte tijden is een soapserie die vanaf oktober 1990 op de Nederlandse televisie te zien is. De soap is…
GTST Live; All you need is GTSTOp 28 en 29 augustus 2015 wordt het spektakel GTST Live gehouden. Alle acteurs en actrices van de Nederlandse soap Goede…
De Slimste Mens 2014/2015 en de gratis app downloadenDe Slimste mens is een quiz die wordt uitgezonden op de zender NPO2 en is in handen van de KRO/NCRV. Dagelijks doordewee…
Waar ligt Meerdijk?Waar ligt Meerdijk?Meerdijk is de woonplaats van de personages uit Goede tijden, Slechte tijden. Meerdijk bestaat niet echt maar is fictief…
Bronnen en referenties
  • http://www.iphoneclub.nl/326231/gtst-quiz-voor-ios-test-je-kennis-van-goede-tijden-slechte-tijden/
  • http://www.televizier.nl/nieuws/amusement/carlo-boszhard-presenteert-goede-tijden-slechte.3054283.lynkx

Reageer op het artikel "GTST Quiz App - Test je kennis over GTST"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Marrie123
Gepubliceerd: 26-03-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!