The Blacklist, misdaadserie

The Blacklist is een Amerikaanse serie. De misdaadserie ging op 17 september 2013 in première op de zender NBC. Op maandag 26 mei 2014 was de laatste aflevering van het seizoen 1 ook in Nederland op TV te aanschouwen. RTL 4 zend de serie uit. In België is de serie te zien op Vier. De serie wordt hoofdzakelijk opgenomen in New York, Pleasantville (Verenigde Staten). In de Verenigde Staten wordt op dit moment het tweede seizoen uitgezonden. NBC heeft een derde seizoen ook al aangekondigd.

Pilot

De pilot (de eerste aflevering die is gemaakt om de serie uit te proberen en aan de man te brengen), is geschreven door Jon Bokenkamp en Joe Carnahan. Geproduceerd is de serie door Bokenkamp, John Eisendrath en John Davis voor de firma's Sony Pictures Television, Universal Television en Davis Entertainment. Op 4 oktober 2013 besloot de NBC opdracht te geven om ook de rest van het eerste seizoen te maken.

Verhaallijn

Raymond 'Red' Reddington is de meestgezochte crimineel ter wereld. Spontaan lijkt hij zich over te geven aan de FBI. De voorwaarde die hij daarbij stelt is dat hij alleen spreekt met Elizabeth Keen. Een jonge FBI agente net vers van de opleiding. De FBI gaat in op het aanbod van Reddington, maar heeft daarbij grote twijfels over de geloofwaardigheid. Keen heeft haar vraagtekens bij de interesse van Reddington in haar, hij geeft echter aan dat zij heel speciaal is. Met behulp van de informatie van Reddington, lokaliseert de FBI een terrorist. Reddington geeft aan dat dit de eerste van een waslijst criminelen is welke hij door de FBI wil laten arresteren. Reddington noemt deze waslijst "The Blacklist".

Awards en nominaties

De serie heeft voorlopig geen awards gewonnen, maar is wel genomineerd in de categorie Favorite New Television Drama van de People's Choice Awards. James Spader is voor zijn rol genomineerd in de categorie Best Actor – Television Series Drama van de Golden Globe Awards.

Schrijver

Schrijver en bedenker van de serie is Jon Bokenkamp. Hij heeft films gemaakt als Taking Lives (2004), Perfect Stranger (2007) en The Call (2013).

Hoofdpersonen en karakters

PersonageNaam acteur/actrice
Raymond (Red) ReddingtonJames Spader
Elizabeth (Liz) KeenMegan Boone
Tom KeenRyan Eggold
Harold CooperHarry Lennix
Donald ResslerDiego Klattenhoff
Meera MalikParminder Nagra
DembeHisham Tawfiq

Raymond "Red" Reddington is voormalig agent, afgestuurd aan de US Naval Academy, waar hij het bijna tot admiraal schopte en een van de meest gezochte criminelen. Reddington gebruikt zijn afspraak met de FBI voor zijn eigen verborgen agenda die te maken hebben met de achtergrond van Liz.

Liz Keen is FBI Special Agent en de enige persoon met wie Red wil samenwerken. Zij probeert er achter te komen wat de ware intenties achter deze samenwerking is. Red geeft aan dat dit te maken heeft met haar vader.

Tom Keen speelt leraar en de man van Elizabeth Keen. Later wordt hij aangesteld om zijn eigen vrouw tegen Red te beschermen.

Uitzending gemist

Het eerste seizoen van The Blacklist terug kijken kan op RTL XL. Seizoen is in Nederland vanaf 3 september 2014 beschikbaar op DVD.
© 2014 - 2020 Evertse, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Series terugkijken via Uitzending GemistSeries terugkijken via Uitzending GemistJe zou haast vergeten dat we het ooit zonder hebben gedaan: Uitzending gemist. Je hoeft niet langer thuis te blijven om…
Dik Voormekaar Show: André van Duin op TV bij de TROSDik Voormekaar Show: André van Duin op TV bij de TROSNa vele omzwervingen is de "Dik Voormekaarshow" vanaf 2009 weer op de TV te zien, waar het programma van raskomiek André…
Schoon Genoeg, een televisieprogramma van SBS 6Schoon Genoeg is een televisieprogramma dat te zien is vanaf 20-04-2015 op SBS 6. Het programma wordt gepresenteerd door…
Brace: R&B zanger en deelnemer aan The Voice of Holland 2015Brace: R&B zanger en deelnemer aan The Voice of Holland 2015Vrijdagavond 2 oktober 2015 werd de tweede aflevering van The Voice of Holland uitgezonden op RTL4. Bij deze tweede afle…

De kracht van een voice-overDe kracht van een voice-overEen goede voice-over is goud waard voor een televisieprogramma. Er zijn nogal wat programma’s die erg saai of onduidelij…
Eurovisie Songfestival 2014 - Vrouw met de baardEurovisie Songfestival 2014 - Vrouw met de baardHet Eurovisie Songfestival is altijd goed voor relletjes, voortrekkerij, elkaar stemmen toespelen, statements en aandach…
Bronnen en referenties
  • http://www.rtl4.nl
  • http://www.imdb.com

Reageer op het artikel "The Blacklist, misdaadserie"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Evertse
Gepubliceerd: Mei 2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!