InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Celebrity Pole Dancing – seizoen 1 op RTL 5

Celebrity Pole Dancing – seizoen 1 op RTL 5

Celebrity Pole Dancing – seizoen 1 op RTL 5 Op zondag 14 september 2014 start het eerste seizoen van het spraakmakende programma waarin BN'ers gaan paaldansen op RTL 5. In dit programma laten 12 mannelijke en vrouwelijke bekende Nederlanders (BN’ers) hun paaldanskunsten zien. Het programma bestaat uit vijf afleveringen en de gemiste shows kunnen gratis teruggekeken worden via RTL XL website of app. De presentatie van het programma is in handen van Anouk Smulders, bekend van Holland’s Next Top Model. Onder andere Christina Curry, Kelly Pfaff, Verona van de leur, Sita Vermeulen en Ron Link doen mee aan dit paaldansprogramma.

Inhoud


Het programma

Het nieuwe programma van RTL 5 voor het najaar 2014 heet Celebrity Pole Dancing en wordt uitgezonden vanaf zondag 14 september om 20:00. De herhaling van het programma is twee dagen later om 21:30 op dezelfde zender. In dit programma, dat vijf weken lang op de televisie te zien is, nemen twaalf bekende Nederlanders het tegen elkaar op met paaldansen. Uiteindelijk kan er maar één BN’er met de titel beste paaldanser van 2014 vandoor gaan. Ze worden beoordeelt door een vakjury bestaande uit Denise Mulder, Vivian Reijs en Louis van Amstel. Wie gaat de strijd met de paal winnen?

Paaldansen

Paaldansen is een artistieke vorm waarbij de disciplines dans en atletiek worden gecombineerd aan een paal die verticaal opgehangen is. In de jaren tachtig is het paaldansen populair geworden doordat clubs in Canada veelvuldig vrouwen shows op lieten voeren voor voornamelijk mannelijk publiek. De oorsprong van het dansen ligt in het oude China waar er shows werden opgevoerd in circussen. Er zijn meerdere vormen van paaldansen. In menig sportschool worden er lessen gegeven in paaldansen. Deze vorm wordt ook wel sportief paaldansen genoemd. Dit is een officieel erkende vorm van fitness. Tijdens het dansen worden er oefeningen aan de paal uitgevoerd onder leiding van een instructeur of instructrice. De oefeningen zijn met name goed voor de spieren, kracht en lenigheid. Een paaldansworkout is een totale body workout.

Kleding bij het paaldansen
De kandidaten van het programma zullen zich, net zoals andere paaldansers, schaars moeten kleden. De blote huid heeft namelijk het meeste grip op een paal en zorgt er voor dat de kandidaat niet snel naar beneden glijdt. Het is met name van belang dat de benen en armen zoveel mogelijk onbedekt zijn. Dit kan door middel van een topje en een kort strak broekje aan te trekken. Paaldansen wordt door mannen en vrouwen uitgevoerd.

Jury en presentatie

RTL 5 heeft voor dit luchtige entertainmentprogramma van het najaar 2014 belangrijke namen binnen de paaldanswereld weten te strikken voor de jury. De presentatie is in handen van Anouk Smulders (bekend van Holland’s Next Top Model 2014). De jury bestaat naast Anouk uit:

Louis van Amstel
Geboren in Amsterdam op 23 juni 1972 en is een bekende Nederlands-Amerikaans stijldansen, choreograaf, coach en persoonlijkheid op de televisie. Hij heeft een zeer omvangrijke danscarriere achter de rug en heeft grote prijzen binnen de danswereld gewonnen. Zo is hij onder andere wereldkampioen Latijns-Amerikaans stijldansen voor professionals. Hij werkt zowel in Amerika als in Nederland. Voor het programma zal hij vijf weken lang de kandidaten begeleiden en van commentaar voorzien tijdens de routine aan de paal.

Denise Mulder
Ooit een rol gehad in de serie Onderweg naar Morgen. Naast actrice is deze blonde vrouw ook meerdere malen paaldanskampioen van de Nederland en twee keer van de wereld geweest. In de jury zitten van de show op RTL 5 is een rol die op haar buik is geschreven.

Vivian Reijs

Geboren in Lierop op 12 augustus 1977 en is van beroep presentatrice, lifestyle coach en schrijfster. Ooit is ze getrouwd geweest met bekende Nederlander John Ewbank. Naast presentatrice is ze ook gediplomeerd voedingscoach en hormoontrainer. Voor het programma kan ze de kandidaten van advies voorzien om de intensieve en explosieve sport paaldansen vijf weken lang vol te houden

Kandidaten

De kandidaten die in 2014 gaan strijden om de felbegeerde titel ‘ beste Paaldanser 2014’ zijn op 10 juli 2014 bekend gemaakt door RTL. De kandidaten hebben een paal thuis gekregen om te oefenen en volgen allen een intensieve opleiding om het beste van het paaldansen te maken. Er doen 8 vrouwen en 4 mannen mee aan het paaldansprogramma:

Vrouwen

 • Kelly Pfaff (TV persoonlijkheid, België)
 • Liesbeth Kamerling (Actrice bekend van o.a. GTST)
 • Christina Curry (Tv persoonlijkheid, dochter van Patricia Paay)
 • Dilan Yurdakul (Actrice van Turkse afkomst, bekend GTST als Toprak Yalçiner)
 • Verona van de Leur (Nederlandse turnster)
 • Joyce Mercedes (bekende DJ en model)
 • Sita Vermeulen (bekend van doorgebroken met het programma Starmaker, zangeres en presentatrice)
 • Claudia Schoemacher (Vrouw van Robert Schoemacher, plastisch chirurg. Zelf schrijfster)

Mannen

 • Jeffrey Wammes (Nederlandse turner, ook bekend van sterren springen van SBS6)
 • Ron Link (Musicalster)
 • Winston Post (acteur en presentator)
 • Vincent Vianen (Danser en professioneel choreograaf)

Uitzendschema

Er zijn in totaal vijf uitzendingen en vijf herhalingen van dit programma.
Aflevering Dag en tijdstip Zender Herhaling Zender
1Zondag 14 september 2014 om 20:00RTL 5Dinsdag 16 september 2014 om 21:30RTL 5
2Zondag 21 september 2014 om 20:00RTL 5Dinsdag 23 september 2014 om 21:30RTL 5
3Zondag 28 september 2014 om 20:00RTL 5Dinsdag 30 september 2014 om 21:30RTL 5
4Zondag 5 oktober 2014 om 20:00RTL 5Dinsdag 7 oktober 2014 om 21:30RTL 5
5: FinaleZondag 12 oktober 2014 om 20:00RTL 5Nog niet bekendRTL 5

Winnaar

Op 12 oktober 2014 is Vincent Vianen unaniem tot winnaar gekozen. Hij is de beste paaldanser van het programma!

Uitzending gemist

Alle uitzendingen van het nieuwe vijfde seizoen kunt u terugkijken op de website van RTL 5 of RTL XL. Er zijn meerdere websites waar u de afleveringen terug kunt kijken, maar dit zijn vaak websites die u of doorverwijzen naar RLT 5 uitzending gemist of u enkel reclame tonen. Het beste kunt u de officiële app downloaden van RTL XL.
© 2014 - 2019 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Pole Fitness, sportief paaldansenPole Fitness, sportief paaldansenPole Fitness is een sportieve vorm van paaldansen. Het heeft niets met het paaldansen in clubs te maken. Je leert wel de…
De leukste sporten voor vrouwen op de sportschoolDe leukste sporten voor vrouwen op de sportschoolHet zoeken van een leuke sport kan heel moeilijk zijn. Daarnaast speelt motivatie vaak een grote rol. Sporten wordt niet…
Leuke ideeën voor een erotisch vrijgezellenfeestJe moet een vrijgezellenfeest organiseren. Je wilt wel iets leuks en doen om het vrijgezellenfeest een erotische lading…
Leuke en bijzondere workshops in NederlandLeuke en bijzondere workshops in NederlandServies beschilderen, digeridoo spelen, wijn maken of graffiti spuiten; dit zijn slechts een aantal voorbeelden van ding…
North Pole, Alaska: hier woont de kerstman!North Pole, Alaska: hier woont de kerstman!De kerstman woont in Rovaniemi, Finland. Of toch niet? Neen, voor de Amerikanen woont hij in North Pole, Fairbanks, Alas…
Bronnen en referenties
 • http://rtl.nl
 • http://www.ad.nl/ad/nl/5601/TV-Radio/article/detail/3733439/2014/09/01/Anouk-Smulders-presenteert-paaldansshow.dhtml
 • http://pressroom.rtl.nl/rtl5/persberichten/persbericht/kandidaten-celebrity-pole-dancing-bekend

Reageer op het artikel "Celebrity Pole Dancing – seizoen 1 op RTL 5"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Eddwin
Laatste update: 24-10-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!