InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > RTL4: Geef mij nu je angst – Irene Moors

RTL4: Geef mij nu je angst – Irene Moors

RTL4: Geef mij nu je angst – Irene Moors Geef mij nu je angst is een programma op de zender RTL4 dat in het najaar 2014 wordt uitgezonden. In dit programma gaat presentatrice Irene Moors samen met ervaren hulpverleners van onder andere de GGZ InGeest mensen helpen die last hebben van angsten, fobieën en dwangstoornissen. Naast de patiënt zelf wordt ook de impact op de naaste omgeving van de patiënt belicht. Geef mij nu je angst wordt vanaf 28 oktober 2014 iedere dinsdag om 21:30 op RTL4 uitgezonden.

Geef mij nu je angst

Een hulpprogramma waar we kennis maken met mensen die last hebben van ernstige angsten, fobieën en/of dwangstoornissen. Deze uiteenlopende angsten bepalen voor een groot deel het leven van de persoon en vaak zien ze geen uitweg meer. Irene Moors zoekt samen met hulpverleners een juiste behandeling bij de persoon waardoor het leven weer dragelijker wordt met minder angsten, dwang en/of fobieën. Het programma wordt uitgezonden op de zender RTL4 en herhalingen van gemiste uitzendingen kunnen worden teruggekeken via RTLXL. De tagline van het programma is: “In Geef Mij Nu Je Angst laat Irene Moors zien hoe moeilijk het is om te leven met een dwangstoornis.”

Irene Moors tijdens Telekids in 1990 / Bron: RTL 4, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Irene Moors tijdens Telekids in 1990 / Bron: RTL 4, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Irene Moors

Irene Lucia Moors is geboren op 18-06-1967 en is een Nederlandse presentatrice voor de televisie en actrice. Ze is al meer dan 25 jaar lang niet weg te denken op de Nederlandse televisie en heeft al meerdere awards gewonnen voor haar werk. Onder deze awards is onder andere de prestigieuze Gouden Televizierring voor haar werk in het televisieprogramma (samen met Carlo Boszhard) De TV Kantine. Daarnaast is ze bekend van Pittige Tijden, Telekids, Doe Een Wens en Let’s Dance. Irene Moors heeft nog nooit een programma gepresenteerd met als onderwerp angsten of dwangstoornissen.

Verschil met het programma Levenslang met dwang

Het programma Geef mij nu je angst toont veel overeenkomsten met het televisieprogramma Levenslang met dwang. Het grote verschil volgens de programmamakers is dat de patiënten gewoon thuis blijven en niet op reis hoeven naar verre landen om angsten te overwinnen. Hierdoor worden ook de familie, vrienden en kennissen bij het herstelproces betrokken. Iets wat volgens psychologen en gedragstherapeuten als essentieel onderdeel wordt beschouwd bij het overwinnen van angsten, fobieën en dwangstoornissen.

GGZ inGeest

GGZ inGeest is een onderdeel van de algemene GGZ (geestelijke gezondheidszorg) en helpt alle mensen ongeacht leeftijd of culturele achtergrond. De hulp die wordt geboden door deze instantie varieert per patiënt. In het programma van RTL4 ondersteunen ze Irene Moors bij het begeleiden van de mensen die last hebben van diverse aandoeningen. De GGZ inGeest kan gevonden worden in de regio Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Hoofddorp en Bennebroek.

Aflevering 1

In de eerste aflevering van het programma maken we kennis met Karin. Karin heeft last van controledwang. Alles moet volgens haar manier! Dit levert voor haarzelf als haar partner Hans veel relatieproblemen op. Irene gaat Karin leren om de controle af en toe uit handen te geven.

Aflevering 2

In de tweede aflevering van 4 november 2014 van Geef mij nu je angst maakt Irene Moors kennis met Irma. Irma heeft last van emetofobie, de angst om over te geven, te braken en misselijkheid. Haar leven wordt hierdoor ernstig beïnvloed. Kan Irene, samen met de therapeuten van GGZ inGeest haar helpen?

Aflevering 3

De derde aflevering van Geef mij nu je angst wordt uitgezonden op dinsdag 11 november op RTL 4. In deze aflevering maakt Irene Moors kennis met Simone. Simone heeft al jaren last van een dwangstoornis. Hierdoor durft ze onder andere niet aan kinderen te beginnen, haar hele leven leidt eronder.

Aflevering 4

Op 18 november 2014 wordt de vierde aflevering uitgezonden. Irene maakt kennis met Iris. Iris is doodsbang als ze op een plek is waar ze niet gemakkelijk weg kan komen Kan Irene haar helpen?

Aflevering 5

In aflevering vijf van het televisieprogramma dat wordt uitgezonden op dinsdag 25 november 2014, maakt Irene Moors en haar team van specialisten kennis met Hans. Hans heeft last van een irrationele angst voor hoogtes, afgesloten ruimtes en snelwegen. Hij heeft vrijwel dagelijks heftige paniekaanvallen en het gevoel dat hij doodgaat door het verstikkende gevoel van de paniekaanvallen.

Aflevering 6

In de zesde aflevering van het eerste seizoen maken we kennis met Marja. Zij lijdt aan controle- en ordedwang. Ze is constant bang om de mensen die haar dierbaar zijn te verliezen. Als ze haar man of hond moet verlaten, zorgt ze er eerst voor dat in huis alles onder controle en veilig is. Kunnen Irene Moors en haar team van specialisten haar helpen?

Aflevering 7

In aflevering zeven krijgen we een kijkje in het leven van Wout. Wout heeft te maken met ernstige dwanggedachten. Hij is voornamelijk bang dat hij zichzelf niet in de hand kan houden en het gezin iets aandoet. Hierdoor heeft hij moeite met het onderhouden van een normale relatie van het gezin. Zijn vrouw en kinderen hebben het lastig met de angst waarmee Wout leeft.

Aflevering 8

Aflevering acht draait om agorafobie, de meest voorkomende fobie ter wereld. Dankzij de angsten waarmee hij kampt durft hij het huis niet te verlaten. Alleen het uitlaten van zijn hond durft hij nog, maar hij heeft hier ook steeds meer moeite mee. Hij durft zijn eigen vertrouwde en veilige omgeving niet verlaten. Hij is inmiddels 30 jaar. Ook de ouders hebben er veel moeite mee dat hun zoon nergens meer heengaat of heen durft te gaan. Irene en de GGZ bieden de nodige hulp in deze aflevering van Geef mij nu je angst.

Herhaling

Heeft u het programma Geef mij nu je angst gemist? Geen probleem! Het programma kunt u 24 uur per dag gratis terugkijken via RTLXL (uitzending gemist van RTL zenders). Ook wordt GMNJA iedere woensdag om 16:05 herhaald op RTL4.

Angsten die in het programma aan bod komen

De volgende angsten komen in ieder geval aan het bod in het programma Geef mij nu je angst:
 • Controledwang
 • Emetofobie
 • Bruggen en tunnels vermijden
 • Moeite met mensenmassa’s
 • Niet alleen thuis durven zijn
 • Kind niet alleen durven te laten

Lees verder

© 2014 - 2019 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Overwin angst en verminder angstenOverwin angst en verminder angstenAls angst het dagelijkse leven negatief beinvloed, is het tijd om er iets aan te doen. Valt er iets te doen tegen angst?…
Zeldzame angsten en fobieënZeldzame angsten en fobieënEr zijn vele bekende angsten zoals spinnenfobie, smetvrees, pleinvrees of hoogtevrees. Daarnaast bestaan er ook een hele…
Dwangstoornis bij kinderen: dwangmatig denken en handelenDwangstoornis bij kinderen: dwangmatig denken en handelenBij een dwangstoornis heeft iemand last van terugkerende opdringerige gedachten waarbij soms ook dwangmatige rituelen mo…
AngststoornissenIedereen is wel eens bang of angstig voor iets. Als deze angst zó erg wordt, vaak voorkomt en soms voor iets onwerkelijk…
Dwangstoornis: een psychische aandoeningDwangstoornis: een psychische aandoeningIemand die lijdt aan een dwangstoornis heeft last van obsessies en dwangmatig handelen. Deze psychische aandoening is ee…
Bronnen en referenties
 • http://www.rtl.nl/geef-mij-nu-je-angst/#!/322795/presentatie/1bf15a05-6959-43a1-acfe-c90264a8c62e-irene-moors/
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Irene_Moors
 • http://www.televizier.nl/nieuws/amusement/irene-moors-in-programma-over-angststoornissen.3846815.lynkx
 • https://www.facebook.com/GeefMijNuJeAngst
 • Afbeelding bron 1: RTL 4, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Reageer op het artikel "RTL4: Geef mij nu je angst – Irene Moors"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Sanne Vonk, 29-10-2014 12:02 #1
Goedendag,

Ikzelf heb ook al heel lang last van emotofobie en ik vroeg me af of de aflevering daarover veilig is om voor mij te kijken? Reactie infoteur, 29-10-2014
Sanne,

Bij de meeste mensen die last hebben van emotofobie is de confrontatie met andere mensen die dezelfde aandoening hebben niet aan te raden. Een confrontatie kan negatief werken en de angst juist aanwakkeren. Eventueel overleg plegen met een psycholoog of therapeut kan ik in jouw geval wel aanraden.

Vriendelijke groet,
Eddwin

Infoteur: Eddwin
Laatste update: 18-12-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 5
Reacties: 1
Schrijf mee!