InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > De zender SBS 9 van SBS Broadcasting

De zender SBS 9 van SBS Broadcasting

In 2015 komt SBS Broadcasting met een nieuwe zender, genaamd SBS 9. Deze zender gaat zich richten op de vrouwelijke persoon en zal voornamelijk films en series uitzenden. SBS 9 start op 1 januari 2015 om 12:00 uur met uitzenden en begint meteen met een filmmarathon met films als Runaway Bride, Seabiscuit en Hamlet 2. In de avond zal de zender de televisiepremière van de film Hereafter uitzenden. De film vertelt het verhaal over drie mensen die op verschillende manieren met de dood te maken krijgen. Uiteindelijk zullen hun paden elkaar kruisen en zijn de hoofdrolspelers veranderd door wat zij geloven over het hiernamaals. SBS 9 mikt met hun programmering vooral op vrouwen. Met veel films en series zal deze doelgroep dan ook aan de buis gekluisterd zitten. Het weekschema begint met overdag veel shop- en woonprogramma's. Zo kun je kijken naar Tommy Teleshopping en Rob's Grote Tuinverbouwing.

Programmering doordeweeks

Elke doordeweekse avond start met Huizenjacht, Drukte in de Dierentuin en Recruits. Om half negen wordt er standaard een film uitgezonden. De films die worden uitgezonden zijn opgedeeld in thema's. Zo is het thema op de maandag variatie en kun je op de dinsdag genieten van komedie. Op woensdag worden er actiefilms uitgezonden en op donderdag kun je kijken naar drama en kwaliteit. Op de vrijdag is er voor de kinderen een familiefilm te zien. Zo is er in de eerste maand ruimte voor films als Duplicity, Payback en Up In The Air, maar ook High School Musical 3 en How To Train Your Dragon komen voorbij. Op een aantal avonden in de week zijn na de films nog series als Nikita en House te zien.

Weekendprogrammering

In de weekenden zijn er overdag weer woonprogramma's te zien. De zaterdagavond start met twee uitzendingen van de serie Julia's Tango. Na afloop zijn er twee films te zien met als thema thriller en spanning. De zondag start met Gossip Girl en Bloed, Zweet en Tranen. De films die om half negen worden uitgezonden zijn romantische films, zoals bijvoorbeeld de filmpremière van Ramen Girl. SBS 9 heeft deals gesloten met Amerikaanse producenten, als Warner, Universal en Disney. Dit om als eerste de beste series te kunnen uitzenden. Zo worden onder andere The Goodwife en Blue Bloods komend jaar uitgezonden.

Strijd met RTL

Naast Net 5 heeft SBS Broadcasting straks dus nog een vrouwenzender. Toch vindt SBS dat deze zenders makkelijk naast elkaar kunnen bestaan. Volgens een woordvoerder wil SBS 9 juist de strijd aan gaan met concurrerende partij RTL Nederland. Zij hebben maar één vrouwenzender, RTL 8. Toch voelt RTL Nederland zich niet bedreigd. "De invulling van SBS 9 is nog helemaal niet duidelijk en wij gaan altijd uit van onze eigen kracht." vertelt Kim Koppenol, een woordvoerder van RTL Nederland. Daarbij wordt er geen grote verandering verwacht met de komst van SBS 9 in het medialandschap. Met de komst van 24-uurs zender RTL-Z, wordt dit wel verwacht. Dit komt omdat er behoefte is aan zo'n zender.

Groter marktaandeel

Het management van de zender SBS 9 bestaat uit het team achter de zender Veronica. Dit team wordt aangestuurd door Remko van Westerloo. Volgens hem hebben ze met SBS 9 goud in handen. De zender zoekt juist een alternatief voor de andere SBS-zenders. Alles is op elkaar afgestemd om de kijker zoveel mogelijk van dienst te zijn. Volgens velen is het doel van SBS echter een groter marktaandeel te behalen. Dat dit met minder kwalitatieve televisie is, is volgens de zender niet belangrijk. Een groei van 1 à 2 procent marktaandeel zou voor SBS Broadcasting al prima zijn.

SBS 9 is vanaf 1 januari 2015 om 12:00 uur te ontvangen op kanaal 23 van UPC, kanaal 28 van Ziggo en nummer 13 van CanalDigitaal.
© 2014 - 2019 Anteur, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Verbale communicatieDagelijks communiceren we verbaal en non-verbaal, direct en indirect. Wat zijn nu eigenlijk de processen binnen verbale…
Wat is Netflix?Wat is Netflix?Korte tijd na de komst naar Nederland heeft Netflix al meer dan één miljoen leden aan zich weten te binden. Wereldwijd h…
Productplaatsing: het ei van Columbus?nieuws uitgelichtProductplaatsing: het ei van Columbus?Nu de reclameblokken op televisie door steeds meer mensen worden weggezapt of overgeslagen, zoeken adverteerders andere…
Bronnen en referenties
  • http://www.adverterenbijsbs.nl/userfiles/library/plannerinfo-maand/januari_2015/sbs9_januari_2015.pdf
  • http://www.televizier.nl/nieuws/amusement/sbs-9-wordt-de-zender-voor-films-en-series.4679927.lynkx
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/SBS_9
  • http://broadcastmagazine.nl/sbs-9-start-op-1-januari/
  • http://www.mediaredactie.net/2014/10/02/sbs-9-zorgt-voor-grotere-kloof-tussen-publieke-en-commerciele-omroep/

Reageer op het artikel "De zender SBS 9 van SBS Broadcasting"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Anteur
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!