InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Nieuwe en hernieuwde series op de Nederlandse tv in 2015
nieuws uitgelicht

Nieuwe en hernieuwde series op de Nederlandse tv in 2015

Ook in 2015 staat de tv-agenda vol met nieuwe programma's of nieuwe seizoenen van reeds bekende programma's. Denk hierbij aan nieuwe seizoenen van Wie is de Mol? en Utopia. Daarnaast wordt de Amerikaanse misdaadserie 'Longmire' voor het eerst vertoont op de Nederlandse televisie. Hieronder vindt u een lijst van de meest veelbelovende programma's. Alvast veel kijkplezier gewenst!

Utopia

iedere werkdag te zien om 19:30 bij SBS6
Na een succesvol maar zeer bewogen eerste jaar, is besloten dat het programma Utopia ook in 2015 op de buis mag blijven.

Opnieuw probeert een groep van 15 mensen een nieuwe samenleving op te bouwen. Het grote verschil met vorig jaar is dat er inmiddels als een kleine samenleving is opgebouwd. De Utopianen hebben het afgelopen jaar namelijk niet stil gezeten. Er is een bedrijf opgezet en er is een groot aantal evenementen georganiseerd. De staatskas is dus lekker gespekt.

De Utopiaan die aan het einde van deze maand tot 'Utopiaan van het jaar' wordt verkozen gaat naar huis met al het geld dat in de kas zit. De andere Utopianen mogen kiezen of ze nog een jaartje willen blijven. Voor de personen die besluiten te vertrekken komen uiteraard nieuwe Utopianen in de plaats.

Wie is de Mol?

vanaf 1 januari iedere donderdag te zien om 20:30 op NPO1
Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij het 15e seizoen van Wie is de Mol. De afgelopen tijd zijn de namen van de kandidaten al uitgelekt of bekendgemaakt. Onder hen zijn dit jaar Chris Zegers, Pieter Derksen, Marlijn Weerdenburg, Rik van de Westelaken en nog veel meer potentiële mollen.

Dit seizoen zal zich, in ieder geval voor het eerste deel, afspelen in Sri Lanka. In voorgaande jaren is gebleken dat er vaak meerdere landen worden aangedaan.

Proefkonijnen

vanaf 5 januari iedere maandag te zien om 20:25 op NPO3
Inmiddels start alweer het vierde seizoen van de experimentenprogramma. Opnieuw testen Dennis en Valerio dingen uit die je altijd al hebt willen weten. In de voorgaande seizoenen hebben ze onder andere meegemaakt hoe het is om een bevalling mee te maken, om echt mensenvlees te eten en allerlei andere 'vreemde' dingen.

Dit jaar vertrekken de mannen zelfs naar de Verenigde Staten. Daar bekijken ze bijvoorbeeld hoeveel papier er nodig is om een kogel tegen te houden. Ze worden opnieuw bijgestaan door Lieven Scheire en Bas Haring

Geld maakt gelukkig

vanaf 5 januari iedere werkdag te zien om 19:30 bij SBS6
In 'Geld maakt gelukkig' mag een publiek van honderd man iedere aflevering 10.000 euro verdelen over 3 kandidaten. Deze kandidaten zitten in acute geldnood. Vaak is dit programma nog hun enige redmiddel.

De drie kandidaten krijgen een paar minuten de tijd om hun verhaal uit te leggen en te illustreren, in de hoop niet alleen het publiek, maar ook de jury, voor zich te winnen. Dit deskundige panel, bestaande uit Prem Radhakishun en Eef van Opdorp, voelt de deelnemers goed aan de tand, zodat het publiek uiteindelijk de juiste beslissing kan maken.

Bureau Raampoort

vanaf het voorjaar van 2015 te zien bij SBS6
Dit jaar waren er al twee afleveringen te zien van het programma 'Bureau Raampoort', die een succes bleken te zijn. Daarom zal vanaf het voorjaar van 2015 een nieuw seizoen worden uitgezonden.

Bureau Raampoort speelt zich af in Amsterdam, in de Jordaan. Daar pakt Peter Opperdoes zijn werk als rechercheur opnieuw aan, na een jaar afwezigheid. In de tussentijd heeft Jacob Holm zijn functie overgenomen. Het botst meteen verschrikkelijk tussen beide rechercheurs, maar toch zullen ze een manier moeten vinden om samen door één deur te kunnen.

Longmire

vanaf 8 januari iedere donderdag te zien om 20:30 bij SBS6
Opnieuw een nieuwe serie bij SBS6. Dit keer is het de Amerikaanse misdaadserie 'Longmire'. In Amerika was de serie een groot succes. De serie is gebaseerd op het boek 'Walt Longmire Mysteries'.

In 'Longmire' wordt de sheriff van Wyoming, New-Mexico gevolgd, die net weduwnaar is geworden. Van buiten doet hij lijken alsof alles goed gaat, maar van binnen worstelt hij nog steeds met zijn gevoelens. Langzaamaan begint de sheriff steeds meer de oude te worden, tot het hem opnieuw tegenzit en hij een messteek in zijn rug krijgt.
© 2015 - 2017 Larsico, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bazinga! deed het nipt beter dan NCIS in 2014Het kijken naar televisieseries neemt toe. Er komen ook nieuwe series bij en niet alle series zijn even succesvol. Welke…
Zweedse TV Series - de beste televisie uit ZwedenZweedse TV Series - de beste televisie uit ZwedenDe beste Zweedse Series op een rij. Zweedse tv-series zijn erg populair. Voornamelijk de misdaad en politie series doen…
Uitzending gemist? Kijk het terug op internet!Uitzending gemist? Kijk het terug op internet!Had je graag iets willen zien, maar had je er geen tijd voor om er na te kijken. Of wil je gewoon een aflevering van tel…
Misdaadnet, zender voor misdaadSinds 1 juli 2009 zit er in het digitale televisie pakket van Ziggo de zender Misdaadnet. Deze zender, die wordt gemaakt…
Best bekeken Nederlandse jeugdserie aller tijden: Q&QBest bekeken Nederlandse jeugdserie aller tijden: Q&QWilbur Quant woont net een dag in zijn nieuwe woonplaats Runkum als hij Aristides Quarles van Ispen leert kennen. Dat hu…
Bronnen en referenties
  • Showbizznetwork.nl
  • Sbs6.nl
  • Nl.wikipedia.org

Reageer op het artikel "Nieuwe en hernieuwde series op de Nederlandse tv in 2015"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Larsico
Gepubliceerd: 06-01-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!