Gouden Bergen, de dramaserie van SBS6

Gouden Bergen, de dramaserie van SBS6 Gouden Bergen is een mini-dramaserie die wordt uitgezonden op SBS6. Zes welgestelde vrouwen doen wanhopig hun best om de schijn op te houden wanneer zij al hun geld verliezen. Zij doen van alles om aan geld te komen. De vrouwen willen hun dorpsgenoten doen geloven dat zij nog steeds de rijke dames zijn net als voordat hun echtgenoten in de financiële problemen kwamen. De eerste twee afleveringen werden in januari 2015 uitgezonden. Op 21 januari 2015 werd bekend dat er een volledig seizoen van de serie komt in het voorjaar van hetzelfde jaar. Gemiste uitzendingen kunnen worden teruggekeken via uitzending gemist. Wie zijn de acteurs en actrices in Gouden Bergen en waar gaat de serie precies over?

Gouden Bergen

Op 7 en 14 januari 2015 werd op SBS6 een nieuwe dramaserie uitgezonden. De serie begon om 20.30 uur. Gouden Bergen is van de makers van Gooische Vrouwen en Divorce. Gouden Bergen: “de rijken hebben het ook niet makkelijk! “ speelt zich af in het dorp Bergen dat in Noord-Holland ligt. De seriegaat over zes vrouwen die welgesteld zijn. De vrouwen staan op het punt hun geld en dus hun status te verliezen. De oorzaak hiervan zijn de mannen in hun leven. Hun echtgenoten zitten of in de gevangenis zitten, in coma liggen of failliet zijn verklaard. Kortom een en al ellende. Zij vallen van het ene drama in het andere. Maar ondanks dit proberen de dames krampachtig hun rijke leventje te beschermen. Volgens de dorpsgenoten hebben de dames een prachtig leven. De dames willen hun aanzien in het dorp dan ook zeker niet verliezen.

Een volledig seizoen

Op 7 en 14 januari 2015 werden de eerste twee afleveringen van de dramaserie uitgezonden op SBS 6. Omdat deze afleveringen een groot succes waren qua kijkcijfers, is er op 21 januari besloten om een volledig seizoen te maken van de serie. Deze wordt in het voorjaar van 2015 uitgezonden. Omdat de schrijver (ook regisseur) van de serie Gouden Bergen een goed gevoel had tijdens het produceren van de miniserie heeft hij er voor gezorgd dat alle acteurs, na het uitzenden van de eerste twee proefafleveringen, stand-by stonden om de volgende afleveringen te filmen. De opnames worden begin 2015 voortgezet.

Regie

De serie wordt geregisseerd door Idse Grotenhuis. Idse Grotenhuis is geboren in Den Haag. Hij is een regisseur, producent en schrijver. In 1991 studeerde Idse af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. En in 1993 begon hij als regisseur bij de Joop van den Ende TV-producties. Hij regisseerde onder andere de bekende soap serie Goede Tijden Slechte Tijden en Onderweg naar morgen.

De rollen van de vrouwen

Plien van Bennekom

Geboren in Baarn, Utrecht. Zij is een schrijfster en actrice, zij speelde onder andere mee in de film en serie All Star uit 1997. Ook speelde zij mee in de speelfilm Rosenstrasse en in een serie korte filmpjes genaamd Zaai.

Margo Dames

Margo werd geboren in 1963 te Leeuwarden. Zij studeerde aan de toneelacademie. Na haar afstuderen ging zij werken bij de toneelgroep Amsterdam. Zij heeft gespeeld in verschillende voorstellingen zoals: De Stille Kracht van Couperus en Er valt een traan op de tompoes van Annie M.G Schmidt. Margo heeft in diverse series gespeeld zoals Baantjer en Kees & Co.
Ook was Margo te zien in speelfilms als Madelief en krassen in het tafelblad.

Tina de Bruin

Na haar middelbare schoolperiode heeft Tina voor een jaar in Maastricht een toneelopleiding gedaan. Daarna besloot ze om een opleiding aan de kleinkunstacademie te gaan volgen en heeft deze opleiding afgerond. Zij is te zien geweest in verschillende musicals als in Hij gelooft in mij en in de musical Toon. Als actrice heeft zij rollen gehad in films als Gooische vrouwen, De Eet club en Toen was Geluk heel gewoon.

Fockeline Ouwekerk

De eerste rol die Fockeline speelde op het toneel was in De Geschiedenis van de Familie Avenier. Ook speelde zij in het toneelstuk Op Hoop van Zegen.Zij was ook op televisie te zien. Daar speelde zij een rol in de bekende televisieserie De coassistent. Fockeline speelde ook in verschillende films zoals onder andere in Kicks en Tiramisu.

De rollen van de mannen

Vincent Croiset werd geboren op 7 juli 1972 in Amsterdam. In 1998 studeerde hij af aan de toneelschool in Amsterdam. Na zijn afstuderen speelde hij gastrollen in onder andere Oud Geld, Oppassen en in hartslag. Vincent speelde mee in Midzomernachtdroom in het theater. Ook is hij bekend van zijn rol in Goede Tijden Slechte tijden en in Bon Bini Beach.

Viggo Waas

Viggo Waas werd geboren op 18 april 1962. Viggo is een veelzijdig man hij is een cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker en schrijver. Viggo is onder andere bekend van het programma Kopspijkers waar hij regelmatig een imitatie deed van Johan Cruijff. Verder is hij bekend van Dit was het Nieuws en van de films Lef en Sluikrups.

Diederik Ebbinge

Diederik ronde in 1995 zijn studie af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Hij is bekend van de cabaretgroep De Vliegende Panters. Deze cabaretgroep heeft hij samen met Remco Vrijdag en Rutger de Bekker opgericht. Zij maakten verschillende theaterprogramma’s waaronder Hype en de Grote Drie. Ook speelde Diederik in vele televisieseries als Baantjer en OudGeld. Vanaf eind januari 2015 is hij te zien in de film Toscaanse Bruiloft.

Hajo Bruins

Hajo heeft een opleiding aan de Toneelacademie in Arnhem gevolgd en succesvol afgerond. Als eerste speelde bij de toneelgroep Sater daarna heeft hij bij verschillende theaters gewerkt zoals: Toneelgroep het Oosten en in het Ro theater. Ook had hij een rol in de bekende musical Ciske de rat. Hajo is ook bekend van televisie hij was onder andere te zien in Wintergasten en inSpangen.

Uitzending gemist.

Wanneer u een uitzending gemist heeft van de Gouden Bergen kunt u dit terug zien op SBS6 uitzending gemist.
© 2014 - 2020 Judyb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gouden tientjes verzamelenGouden tientjes verzamelenGouden tientjes verzamelen is een leuke hobby. Lees hier over valse gouden tientjes, verzekeren gouden tientjes, kwalite…
Recensie: 'Gouden jaren' van Annegreet van BergenrecensieRecensie: 'Gouden jaren' van Annegreet van BergenGouden jaren vertelt het verhaal van de naoorlogse groei die ons dagelijks leven onvoorstelbaar heeft veranderd. De weke…
Antwerpen: Gouden Eeuw 1490-1530 eerste groeifaseDe ontwikkleing van de stad Antwerpen in de 16e Eeuw was grandioos. Na Parijs was Antwerpen de grootste stad ten noorden…
Gouden en zilveren tientjes kopen en verkopenGouden en zilveren tientjes kopen en verkopenHet gouden tientje werd van 1818 tot 1919 geslagen. Er zijn nog steeds veel verzamelaars en handelaren die het tientje k…

Expeditie Poolcirkel 2015 met Yolanthe Cabau en Laura DekkerExpeditie Poolcirkel 2015 met Yolanthe Cabau en Laura DekkerIn Expeditie Poolcirkel strijden acht bekende Nederlanders die hun sporen in de sport hebben verdiend om de beste deelne…
Eggheads: de strijd aan met de beste quizwinnaarsEggheads: de strijd aan met de beste quizwinnaarsThe Eggheads is een Britse televisiequiz van de BBC. Iedere aflevering daagt een team van 5 mensen de eggheads uit. Wie…
Bronnen en referenties
  • http://www.uitzendinggemist.net/zenders/SBS-6.html
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Idse_Grotenhuis
  • http://www.filmvandaag.nl/film/20112-rosenstrasse/cast
  • http://www.televizier.nl/nieuws/tv-series/sbs-6-komt-met-mini-dramaserie-gouden-bergen-de.4680414.lynkx
  • http://www.metronieuws.nl/showbizz/2014/11/miniserie-over-arme-rijken-op-sbs6
  • http://www.telegraaf.nl/prive/23583318/__Groen_licht_Gouden_Bergen__.html

Reageer op het artikel "Gouden Bergen, de dramaserie van SBS6"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Judyb
Laatste update: 21-01-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!