InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Expeditie Poolcirkel 2015 met Yolanthe Cabau en Laura Dekker

Expeditie Poolcirkel 2015 met Yolanthe Cabau en Laura Dekker

Expeditie Poolcirkel 2015 met Yolanthe Cabau en Laura Dekker In Expeditie Poolcirkel strijden acht bekende Nederlanders die hun sporen in de sport hebben verdiend om de beste deelnemer van de expeditie te worden en een prijs te winnen. Ze gaan op expeditie op IJsland. De sporters en ex-sporters moeten zware expedities maken en daarbij proeven en spellen doen. Kou, sneeuw en ijs spelen een grote rol in de expeditie. Editie 2015 is de derde Expeditie Poolcirkel die RTL een seizoen lang uitzendt vanaf 5 januari 2015. Yolanthe Cabau is de presentatrice.

Expeditie Poolcirkel 2015 op toendra in IJsland

Expeditie Poolcirkel 2015 begint op maandag 5 januari 2015 om 20.30 uur op RTL5 en is vanaf dan elke maandag acht weken lang op de buis te zien. Wie de uitzending op de maandagavonden mist kan de afleveringen terug zien op RTL XL. Deze editie is iets anders dan de vorige twee. De deelnemers hebben allemaal bijzondere sportieve prestaties op hun naam staan.
De deelnemers doorstaan acht weken lang bizarre weersomstandigheden en fysieke uitdagingen. Ze trekken op IJsland richting de Poolcirkel.

Yolanthe Cabau

Yolanthe Cabau is de presentatrice van deze Expeditie Poolcirkel. Zij volgt daarmee Lieke van Lexmond op die tijdens de vorige editie zwanger was en daarom niet nogmaals een serie kan presenteren. Ze lag ten tijde van de opnames van editie 2015 in het kraambed.
Programmadirecteur Erland Galjaard heeft nog meer grote plannen voor Yolante. Hij noemt haart ambitieus en getalenteerd in zowel acteren als presenteren.
Yolanthe Cabau is in 1985 op Ibiza geboren. Ze is Nederlands-Spaans en werkt als actrice, model, ontwerpster, tv-presentatrice, en directeur en oprichter van de Free A Girl stichting. In juli 2010 trouwt ze met voetballer Wesley Sneijder, in 2019 gaat het stel uit elkaar. Als getrouwde vrouw noemde Yolanthe zich Sneijder-Cabau, maar ze gebruikte Yolanthe Cabau als haar professionele naam. Onder die naam brengt ze bijvoorbeeld sieraden op de markt. Haar juwelenlijn heet YCJewels.

John de Wolf en Hein Vergeer

De kandidaten

Acht bekende Nederlandse topsporters gaan met elkaar de strijd aan. Het zijn ex-topsporters, actieve sporters en mensen die een bijzondere sportieve prestatie hebben geleverd. Laura Dekker, het zeilmeisje die de jongste zeilster was die solo ronde de wereld zeilde, is een van de deelnemers en met haar 19 jaar ook hier de jongste.
De deelnemers zijn:
 1. Bram Som – atleet
 2. Brenda Schultz-McCarthy – voormalig tennister
 3. Glenn Helder - voormalig voetballer
 4. Hein Vergeer - ex-schaatser
 5. John de Wolf - voormalig voetballer
 6. Laura Dekker – zeilster
 7. Miek van Geenhuizen - Olympisch hockeykampioene
 8. Tonny de Jong - ex-schaatser

Topsport

Door hun topsportverleden zijn de kandidaten aan elkaar gewaagd en moeten ze de extreem fysieke inspanningen aankunnen.
Expeditie Poolcirkel 2015 is de IJsland expeditie. De opnamen vinden plaats in de koudste gebieden van IJsland. Het land is adembenemend, maar de expeditie is zwaarder dan ooit. De deelnemers leggen in acht weken tijd en in acht afleveringen een zware route af die eindigt bij de poolcirkel. Om daar te komen moeten de deelnemers door toendra’s en ijsgebieden trekken. Ze voeren individuele opdrachten en groepsopdrachten uit en de expeditie is zowel mentaal als fysiek zwaar, het is een afmattende tocht.

Winnaar Laura Dekker

Opdrachten

De deelnemers doen hun best om opdrachten te winnen, omdat het goed uitvoeren van een opdracht bepalend is voor je positie in het deelnemersveld. Elke deelnemer strijdt voor zijn of haar positie. Elke aflevering betekent het einde voor een van de deelnemers. Om de beurt verlaten ze het strijdtoneel, afhankelijk van de positie in de groep.
De finale wordt gespeeld door de laatste twee overgebleven kandidaten. Op een spectaculaire locatie op de poolcirkel wordt het finalespel gespeeld.
Winnaar van Expeditie Poolcirkel 2015 is Laura Dekker.

Lees verder

© 2014 - 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Xess Xava Sneijder: biografie (zoon van Yolanthe en Wesley)Xess Xava Sneijder: biografie (zoon van Yolanthe en Wesley)Het heeft een paar jaar op zich laten wachten na het huwelijk van Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe Cabau van Kasbe…
Jan Smit en Yolanthe zijn uit elkaarnieuws uitgelichtJan Smit en Yolanthe zijn uit elkaarWie de televisie op 19 mei 2009 inschakelde op SBS6 kon wellicht zijn ogen niet geloven. Het was niet het nieuws dat Jan…
Jan Smit's relatie met YolantheJan Smit's relatie met YolantheJan Smit kwam in mei 2009 in het nieuws omdat hij en zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen uit elkaar gingen. Het p…
Ibiza in de Middellandse Zee - eiland van "Harry, bedankt!"Ibiza in de Middellandse Zee - eiland van "Harry, bedankt!"Het Spaanse eiland Ibiza staat bekend als het eiland van de glamour, glitter, wereldsterren en wilde feestjes. Achter he…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Expeditie Poolcirkel logo
 • http://www.expeditiepoolcirkel.nl geraadpleegd op 29 december 2014
 • http://tvwatchers.nl/nieuw-seizoen-expeditie-poolcirkel-van-start-2015/ geraadpleegd op 29 december 2014
 • http://www.televizier.nl/nieuws/amusement/zeilmeisje-laura-dekker-in-expeditie-poolcirkel.4664450.lynkx geraadpleetd op 29 december 2014
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Expeditie_Poolcirkel geraadpleegd op 29 december 2013
 • http://yolanthecabau.com geraadpleegd op 29 december 2014

Reageer op het artikel "Expeditie Poolcirkel 2015 met Yolanthe Cabau en Laura Dekker"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Laatste update: 28-04-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: Reality Shows
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!