InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > TV serie: Supernatural

TV serie: Supernatural

TV serie: Supernatural Als je nog nooit van deze serie gehoord hebt, dan zul je vast niet raden hoeveel seizoenen het momenteel heeft. Het is geen mainstream televisieprogramma zoals CSI, maar het heeft een enorme fanbase over de hele wereld. De serie begon in september 2005 en is momenteel bezig in seizoen 10(!). Wat maakt deze serie zo succesvol?

Algemene indruk

Supernatural is een serie met, zoals de titel al doet vermoeden, bovennatuurlijke aspecten. Vrijwel elk monster dat je kunt bedenken, komt aan bod in deze serie: vampiers, weerwolven, geesten, skinwalkers en later draken, demonen en zelfs engelen. Er worden veel mythes en urban legends besproken en dit maakt de serie naast heel spannend ook informatief.

Het verhaal

Supernatural gaat over twee broers, Sam en Dean. Wanneer Sam een baby is en Dean 4 jaar oud, verschijnt er een vreemd figuur in Sam's babykamer en zodra de moeder (Mary) de kamer binnen loopt, hoort de vader (John) haar schreeuwen en hij ziet haar daar aan het plafond hangen. Vervolgens vliegt het om haar heen in brand en moeten ze zorgen dat ze zo snel mogelijk het huis verlaten. Het is duidelijk dat dit niet zomaar een huisbrand was en John wijdt zijn leven aan het opsporen van de vreemde persoon die in Sam's kamer stond.

Door de missie van John worden Sam en Dean opgevoed als soldaten: John is streng en geeft orders en Sam en Dean moeten gehoorzamen. Van een jeugd is voor de jongens vrijwel niets over. Sam luistert minder goed naar John dan Dean en wil dan ook gewoon gaan studeren in plaats van in de family business blijven en dus elke week een nieuw monster opsporen en uitschakelen. Dit doet hij, tot Dean op een dag langskomt met de mededeling dat John al een paar weken vermist is. Sam besluit Dean te helpen in zijn zoektocht en zo begint een lange reis door de bovennatuurlijke wereld.

Gedurende de seizoenen vormen Sam en Dean een hecht duo en een goed team. De serie slaagt erin een originele mengeling te creëren van spanning, humor, drama, goede levenslessen en onverwachte wendingen, waardoor je als kijker van de ene emotie in de andere valt.

Cast

De serie heeft een hechte crew. Jensen Ackles speelt Dean en Jared Padalecki speelt Sam. Naast hun looks, staat het duo ook bekend om hun geloofwaardige acteervermogen. De serie heeft twee hoofdrollen, maar er zijn terugkerende gezichten, zoals hun geadopteerde vader Bobby (gespeeld door Jim Beaver) en later de engel Castiel (Misha Collins), en Crowley (Mark Sheppard), de koning van de hel.

Feiten

De eerste aflevering van seizoen 1 werd in september 2005 uitgezonden. Ieder jaar begint een seizoen rond september/oktober en eindigt rond april/mei. Momenteel (begin 2015) is seizoen 10 bijna op de helft. Afgelopen 11 januari werd bekend gemaakt dat er na seizoen 10 zelfs nóg een seizoen zal komen. Aangezien het een bovennatuurlijke serie is, zijn de mogelijkheden eindeloos, en dit is dan ook een grote reden van de hoeveelheid seizoenen.

De originele bedenker van de serie is Eric Kripke. Na seizoen vijf heeft hij het stuur grotendeels overgegeven aan onder andere Sera Gamble. In Amerika werd het oorspronkelijk uitgezonden op the WB en momenteel op the CW. In Nederland werd het op Veronica uitgezonden en later op NET5. Ook is het te vinden op locaties als Netflix.

Succes

Het succes is te wijden aan een aantal factoren: goede, charismatische acteurs, spanning, humor, drama, familie, een oneindige voorraad aan mythes en legendes, realistische special effects en een goed geschreven verhaallijn en script.

Leeftijd

De serie bevat, vooral in de eerste paar seizoenen, horror-aspecten. Hierdoor is het niet aan te raden jonge kinderen te laten kijken. Kun je hier wel tegen en/of ben je geïnteresseerd in mythes en legendes, dan zal dit je zeker aanspreken!
© 2015 - 2018 Mrlh, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
TV series online bekijkenTV series online bekijkenEr zijn elke dag meerdere tv-series op de televisie. Het probleem is, dat veel van deze series tegelijk uitgezonden word…
Gratis online tv series kijken - Nederlandse ondertitelingGratis online tv series kijken - Nederlandse ondertitelingHet gratis online kijken van tv series op het internet is in opkomst. Maar hoe en waar kun je online gratis tv series ki…
Zweedse TV Series - de beste televisie uit ZwedenZweedse TV Series - de beste televisie uit ZwedenDe beste Zweedse Series op een rij. Zweedse tv-series zijn erg populair. Voornamelijk de misdaad en politie series doen…
Uitzending gemist? Kijk het terug op internet!Uitzending gemist? Kijk het terug op internet!Had je graag iets willen zien, maar had je er geen tijd voor om er na te kijken. Of wil je gewoon een aflevering van tel…
Gratis programma's terugkijken (Grey's Anatomy, NCIS etc.)Mis je vaak afleveringen maar kan je ze niet terugvinden op internet, kijk dan online de afleveringen met Watch Series.…

Reageer op het artikel "TV serie: Supernatural"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mrlh
Gepubliceerd: 20-01-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Schrijf mee!