Net 5-serie: Dagboek van een Callgirl

Op 19 maart 2015 start de nieuwe Nederlandse serie Dagboek van een Callgirl op de televisiezender Net 5. In de serie is actrice Sanne Langelaar te zien als prostituee Anna. Zij leidt een enorm dubbelleven tussen de gewone Anna en de actieve callgirl Jolie. Deze twee verschillende werelden komen in de serie wel heel dicht bij elkaar. Dagboek van een Callgirl zal een remake worden van de Britse serie Secret Diary of a Call Girl. Deze serie is in 2008 op RTL 5 uitgezonden. De Nederlandse serie met Sanne Langelaar wordt zes weken lang op donderdagavond om 20:30 uur uitgezonden op Net 5. De serie Dagboek van een Callgirl is niet alleen een remake van de Britse serie, maar ook een verwijzing naar boek The Intimate Adventures of a London Call Girl van Belle du Jour. Schrijfster Marion Pauw heeft de tekst uit het boek en het script van de Britse serie aangepast naar het Nederlands en er een nieuwe serie van gemaakt voor Net 5. Vanaf 13 januari 2015 zijn de opnames van de serie gestart.

Verhaal

In de serie volgen we Anna, gespeeld door Sanne Langelaar. Anna is op het eerste oog een heel normaal meisje. Ze is hoogopgeleid, maar naast haar gewone leven werkt ze als callgirl in Amsterdam. Deze twee levens probeert Anna strikt gescheiden te houden. Voor haar familie verzint ze de ene na de andere smoes om maar niet te hoeven zeggen waar zij haar geld mee verdient. Haar baas Stefanie, die door geld gedreven is, is de eigenaar van het Amsterdamse escortbureau waar Anna onder de naam Jolie werk. Ook al vindt Anna het werk heel leuk en komt ze op de meest exclusieve plekken, toch vindt ze het werk vaak eenzaam. Als prostituee moet ze vaak 's nachts werken en praten over wat ze meemaakt gaat niet.

Steun vindt Anna bij haar ex-geliefde Ben, die nu haar beste vriend is. Ze kent hem van haar studie en samen kunnen ze het goed vinden. Anna heeft stiekem nog steeds een oogje op de mooie Ben en hoopt dat zij opnieuw een relatie kunnen beginnen. Echter zit die kans er niet in. Anna gaat voor haar werk met allerlei mannen naar bed en Ben staat op het punt om met een ander meisje te trouwen.

Cast

Sanne Langelaar speelt Anna

Sanne Langelaar is onder andere bekend van de soapserie Goeden Tijden Slechte Tijden, waar zij enige tijd de rol van Sjors Langeveld op zich nam. Daarna speelde ze onder meer in de dramaserie Verliefd op Ibiza en is ze in 2015 te zijn in de film Michiel de Ruyter. Voor de televisieserie Dagboek van een Callgirl heeft Sanne een belangrijke rol. Omdat ze een dubbelrol heeft, speelt ze veel scènes. Ze speelt niet alleen met kleren aan, maar verschijnt ook regelmatig in lingerie. "Ik heb hard getraind om bij de explicietere scènes goed in beeld te komen!" vertelt de actrice zelf.

Matthijs van de Sande Bakhuyzen speelt Ben

Matthijs begon zijn carrière als kleine Erik in de televisieserie De Daltons. Niet lang daarna werd hij gevraagd voor grote producties. Zo speelde hij in films als Afblijven, Het Leven uit een Dag en Feuten. Vorig jaar was hij te zien in de film Kenau. Matthijs speelt de rol van de aantrekkelijke Ben, waar Anna nog steeds verliefd op is.

Susan Visser speelt Stefanie

Susan kennen we als beste van de RTL 4 serie Gooische Vrouwen. Hierin speelde ze de rol van Anouk Verschuur. Naast Gooische Vrouwen was ze ook te zien in de serie Love Hurts en was ze de mol in de reeks Wie is de Mol? van 2014. Grote films op haar naam zijn Taped, Smoorverliefd en Hartenstraat. Susan speelt Stefanie, de baas van Anna, die vooral werkt om geld binnen te krijgen.

Naast deze drie grote rollen is er ook een kleine rol weggelegd in de eerste aflevering voor Mark van Eeuwen. Ook zal Dirk Zeelenberg te zien zijn als vaste klant van Anna.

Productie

Dagboek van een Callgirl wordt geproduceerd door NL Film. De zesdelige serie zal vanaf 19 maart 2015 te zien zijn op Net 5 en is hiermee de eerste Nederlandse serie van de vier series die SBS Boradcasting de kijker heeft beloofd.
© 2015 - 2020 Anteur, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Maleficent 2: Mistress of EvilMaleficent 2: Mistress of EvilAngelina Jolie keert terug als boze fee in de vervolg Disneyfilm Maleficent 2: Mistress of Evil. Wanneer Aurora met prin…
Filmrecensie MaleficentrecensieFilmrecensie MaleficentAngeline Jolie is nog steeds “hot” in Hollywood en dus is het niet zo vreemd dat zij de hoofdrol speelt in deze Disney f…
De lengte van Bekende NederlandersDe lengte van Bekende NederlandersBN'ers, oftewel Bekende Nederlanders, zien we elke dag op tv. Vaak vragen we ons af hoe deze beroemdheden er in het echt…
Wie is de Mol 2017Wie is de Mol 2017Wie is de Mol is een spannend spelprogramma. Aan dit spelprogramma doen tien bekende Nederlanders mee. Op zaterdag 7 jan…

Two of a kind, een Amerikaanse televisieserieTwo of a kind, een Amerikaanse televisieserieTwo of a kind is een Amerikaanse televisieserie die in 1998 voor het eerst werd uitgezonden. De hoofdrollen in deze kome…
SBS 6: Talentenjacht “We Are Family” met Jochem van GelderSBS 6: Talentenjacht “We Are Family” met Jochem van GelderIn 2015 gaat de zender SBS 5 een nieuwe talentenjacht genaamd We Are Family uitzenden. De show wordt gepresenteerd door…
Bronnen en referenties
  • http://zappen.blog.nl/sbs-broadcasting/2015/01/22/susan-visser-en-mark-van-eeuwen-net-5-serie-callgirl%C2%A7
  • http://www.nlfilm.tv/nl/actueel/in-productie-dagboek-van-een-callgirl/
  • http://www.net5.nl/programmas/dagboek-van-een-callgirl/

Reageer op het artikel "Net 5-serie: Dagboek van een Callgirl"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Anteur
Laatste update: Januari 2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!