InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Nieuwe televisieprogramma’s in februari 2015

Nieuwe televisieprogramma’s in februari 2015

Nieuwe televisieprogramma’s in februari 2015 In de maand februari 2015 starten er verschillende (nieuwe) televisieprogramma’s. In “Hier zijn de van Rossems”, volg je Maarten van Rossem met zijn broer en zus. Paul Witteman presenteert het nieuwe televisieprogramma: “Witteman ontdekt: Sleutelen aan de mens.”. De televisiepresentatrice Anita Witzier laat zich vrijwillig opnemen in een inrichting in: “Anita wordt opgenomen”. Daarnaast komen de programma’s: Grenzeloos wonen en Bodyscan met Katja Schuurman als proefkonijn op de buis. Wanneer worden deze shows uitgezonden en wat kun je van deze televisieprogramma’s verwachten?

Televisie in februari in het verleden

De maand februari is in de geschiedenis van de televisie niet vaak de meest spannende maand. Er komen niet veel nieuwe programma’s uit en de programma’s of series die wel worden uitgezonden zijn van een tweede, derde of vierde seizoen. Wel worden er in de maand februari wel aankondigingen gedaan voor de maanden maart, april en mei. De tijd dat we op de Nederlandse buis veel nieuwe programma’s kunnen verwachten, tot de zomerstop weer begint. In het verleden, op 3 februari 2008, was het spraakmakende televisieprogramma van Peter R. de Vries op de televisie. Hij ontmaskerde hier Joran van der Sloot als moordenaar van het meisje Natalee Holloway. Dit verborgen cameragesprek was het gesprek van de week in Nederland. Ook in de maand februari van dat jaar programmeerde de omroep BNN de erotisch getinte film Deep Throat laat op de avond. Deze keuze veroorzaakte veel commotie bij voornamelijk de kerkelijke gemeenschappen in Nederland. Februari 2015 gaat qua programmering niet zo’n spraakmakende maand worden als in 2008. Wel komen er een aantal leuke en nieuwe programma’s op de buis. Zowel bij de publieke als de commerciële omroepen.

Maarten van Rossem met zijn broer en zus op pad

Vanaf 6 februari 2015 om 20:25 op NPO 2
Hier zijn de van Rossems is vanaf 6 februari elke vrijdagavond te zien om 20.25 uur op NPO 2. Het cultuurprogramma wordt zes weken lang uitgezonden. In het programma bezoeken Maarten van Rossem 72 jaar zijn broer Vincent 65 jaar en zus Sis die in mei 2015 70 jaar wordt totaal zes steden. Maarten zijn zus bespreekt schilderijen en zijn broer Vincent verteld over de gebouwen in de steden. Maarten geeft in het programma overal commentaar op. De van Rossems bezoeken de steden Rotterdam, Essen, Brugge, Dordrecht, Naarden en Maastricht.

Paul Witteman ontdekt

Vanaf 6 februari om 21.25.op NPO 2
Witteman ontdekt: Sleutelen aan de mens wordt vanaf vrijdagavond 6 februari uitgezonden op NPO 2. De serie wordt in zes delen uitgezonden. Het programma gaat over medische technieken die het leven van de mens kunnen verbeteren. In elke aflevering is een arts of wetenschapper te gast. Onderwerpen die bijvoorbeeld ter sprake komen zijn: een chip in je hoofd en met een antenne infrarood kunnen zien. Ook onderzoekt Paul Witteman de laatste ontwikkelingen op het gebied van de bionische mens.

Anita Witzier laat zich vrijwillig opnemen in een kliniek

Vanaf 16 februari 2015 om 20.05 op NPO 1
Anita wordt opgenomen wordt vanaf maandag 16 februari om 22.05uur uitgezonden door de KRO op NPO 1. Omdat er in Nederland nog veel onwetendheid is over de behandeling van psychische ziektes vindt Anita Witzier het belangrijk dat hier meer aandacht aan besteed wordt. In het programma luistert zij naar de verhalen van mensen en ziet hoe de situatie zich ontwikkeld. In de afleveringen van het programma volgt Anita niet alleen de cliënten maar ook de verpleegkundigen en behandelaars van een psychiatrische kliniek.

Een nieuw woonprogramma van RTL4

Vanaf 21 februari 2015 om 15.40 op RTL 4
Grenzeloos wonen is vanaf 21 februari elke zaterdagmiddag te zien op RTL4 vanaf 15.30uur. Er worden 12 afleveringen van het reality-tv programma uitgezonden. In dit televisie programma worden verschillende mensen gevolgd. Mensen die problemen of vragen hebben op het gebied van innovatie, duurzaamheid, gezondheid en veiligheid. In de twaalf afleveringen komen drie vaste onderdelen terug dit zijn: het bouwproces, het financiële proces en de beleving. De beleving is alles wat je nodig hebt voor het “thuisgevoel”.

Katja Schuurman als proefkonijn

Vanaf 26 februari 2015 op NPO 1
Bodyscan wordt uitgezonden op NPO 1 door KRO-NCRV. Bodyscan is een wetenschappelijk programma waarbij Katja Römer-Schuurman de hoofdrol speelt. In iedere aflevering is weer een ander thema te zien. In het programma worden thema’s behandeld die zowel met de fysieke als met de mentale gezondheid te maken kunnen hebben. Katja ondergaat in het programma verschillende testen. Wanneer Katja deze testen heeft ondergaan bespreekt zij dit in het televisieprogramma met mensen die dezelfde problemen hebben.

Mensen met een eetstoornis

Verwacht in het voorjaar van 2015, eind februari, begin maart op RTL 5
Bizarre eters wordt uitgezonden op RTL5. Dennis Weening gaat het programma presenteren. Dennis Weening is bekend van Expeditie Robinson en Tourette on Tour. Er komen 7 afleveringen en in elke aflevering worden twee mensen gevolgd met een eetstoornis. Er zijn mensen te zien die bang zijn voor sommige voedselsoorten. In het programma is er ook een mevrouw te zien die drie keer per dag tijdens de maaltijden alleen maar pasta met geraspte kaas eet. Dennis praat met mensen die een eetstoornis hebben om er achter te komen waardoor dit komt. De deelnemers van het programma praten over hun eetproblemen met de voedingspsycholoog Lieveke Goosens.

Lees verder

© 2015 - 2017 Judyb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Zonsopkomst en zonsondergang in januari, februari en maartZonsopkomst en zonsondergang in januari, februari en maartDe dagen beginnen langer te worden in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar. Een artikel met de tijdstippen wanneer de…
Carnaval: 26, 27 en 28 februari 2017Carnaval: 26, 27 en 28 februari 2017De datum van carnaval wordt berekend op basis van de datum van Pasen. Na het carnavalsfeest werd er namelijk van origine…
De GroentekalenderDe GroentekalenderWe willen het tegenwoordig allemaal veel vaker: zo vers mogelijk eten. Alleen zijn we het niet meer zo gewend. Regelmati…
Programma Olympische Spelen 2014: KunstrijdenProgramma Olympische Spelen 2014: KunstrijdenKunstrijden, of ook wel kunstschaatsen genoemd, staat al sinds 1908 op het programma van de Olympische Spelen. Er was in…
Winterspelen 2018 - Pyeongchang - programma IJshockeyWinterspelen 2018 - Pyeongchang - programma IJshockeyIJshockey maakt onderdeel uit van de Olympische Winterspelen 2018. Het is nog onduidelijk welke landen zich gekwalificee…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: TBWABusted / Wikimedia Commons
  • http://pers.kro.nl/programmas/anita-wordt-opgenomen/anita-witzier-wordt-opgenomen
  • http://broadcastmagazine.nl/katja-schuurman-bodyscan-van-kro-ncrv/
  • http://www.npowetenschap.nl/nieuws/artikelen/2015/Januari/Witteman-ontdekt--Sleutelen-aan-de-mens.html
  • http://www.grenzelooswonen.nl/
  • http://www.steppingstone.nl/2014/11/nieuw-programma-voor-dennis-weening/

Reageer op het artikel "Nieuwe televisieprogramma’s in februari 2015"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Judyb
Gepubliceerd: 06-02-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!