InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Nieuw op Netflix: Better Call Saul (Breaking Bad spin-off)

Nieuw op Netflix: Better Call Saul (Breaking Bad spin-off)

Nieuw op Netflix: Better Call Saul (Breaking Bad spin-off) De serie Breaking Bad heeft diverse grote prijzen ontvangen en heeft een trouw publiek aan zich gebonden. In 2013 is de laatste aflevering uitgezonden en er is bekend gemaakt dat er geen zesde seizoen zal uitkomen. De fans hoeven niet langer te treuren. In februari 2015 is Netflix begonnen met de serie Better Call Saul, een spin-off van Breaking Bad die draait om het leven van de Breaking Bad advocaat Saul Goodman.

Better Call Saul

Better Call Saul is een zogenaamde spin-off van Breaking Bad, waarin de advocaat Saul Goodman (gespeeld door Bob Odenkirk) een bijrol had. De serie Better Call Saul gaat verder in op het leven van Saul en het begin van zijn carrière, waar in Breaking Bad geen aandacht aan werd besteed. De serie is in 2015 aan het aanbod van Netflix toegevoegd.

Breaking Bad

Breaking Bad is een populaire serie die vijf seizoenen heeft geduurd (van 2008 tot 2013). De serie gaat over de bescheiden scheikundeleraar Walter White, die geconfronteerd wordt met het nieuws dat hij longkanker heeft. Walter is getrouwd, heeft een gehandicapte zoon en zijn vrouw is zwanger van hun tweede kind, wiens komst niet gepland was. Omdat de financiële positie van het gezin ook niet goed is, gaat Walter op zoek naar een manier om geld te verdienen om de toekomst van zijn vrouw en kinderen veilig te stellen. Hij komt in contact met een oud-student van hem, Jesse Pinkman, en samen besloten te om de drug Meth te gaan produceren en verkopen. In korte tijd bouwt Walter een waar drugs-imperium op, met alle risico's en gevolgen van dien. In de serie komt Walter White in contact met de louche advocaat Saul Goodman, die Walter helpt bij het witwassen van geld en contacten in de drugswereld, uiteraard tegen een flink tarief. Saul werkt zich door zijn louche praktijken steeds verder in de problemen, maar zorgt ook voor een luchtige dimensie aan de serie. Zijn personage werd dusdanig gewaardeerd dat er besloten is om een nieuwe serie te maken die volledig om Saul draait.

Het verhaal

De serie gaat over het ontstaan van de praktijk van Saul Goodman. Hoofdrolspeler Bob Odenkirk speelt de advocaat, die op het begin nog onder zijn daadwerkelijke naam (James McGill) door het leven gaat. De advocaat bevindt zich op het dieptepunt van zijn carrière. Hij draagt goedkope pakken, zijn houding in de rechtszaal is niet overtuigend en hij heeft nietszeggende zaken die hij ook nog een verliest. Geen wonder dat hij maar weinig cliënten heeft. Wanhopig is hij op zoek naar nieuwe cliënten om zijn praktijk voort te kunnen zetten. Hij komt in gesprek met twee potentiële klanten, the Kettleman's, die verdacht worden van het verduisteren van geld. Ook deze cliënten weet hij niet binnen te halen. In een uiterste poging om de klanten binnen te halen, komen de eerste scheuren in zijn eerlijke praktijk. Hij raakt op het verkeerde pad om zo zijn cliëntenbestand uit te bouwen. Uiteindelijk zal hij de extreem louche advocaat worden zoals deze in Breaking Bad bekend staat. De titel Better Call Saul betreft de slogan die de advocaat gebruikt voor zijn advocatenpraktijk. Zit je in problemen, better call Saul!.

Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen van een uur. Bij voldoende succes staat er een tweede seizoen gepland. De serie wordt in Amerika op de zender AMC uitgezonden. Daarnaast is de serie via Netflix te bekijken. De eerste recensies na het uitzenden van de eerste aflevering zijn vrijwel allemaal positief. Op de bekende recensie websites behaalt de serie een hoge waardering.

Regie

De regie ligt in handen van Vince Gilligan, die ook verantwoordelijk is voor het bedenken van Breaking Bad. Het enorme succes van Breaking Bad en de waardering van het publiek voor het personage Saul Goodman heeft de doorslag gegeven om een serie over deze advocaat te maken. Gilligan wilde het karakter beschrijven voordat de advocaat kennis maakte met de hoofdpersonages uit Breaking Bad.

Netflix

In Nederland en België is Better Call Saul een "Netflix only" serie. De serie wordt dus alleen via Netflix en niet via andere zenders of online aanbieders uitgezonden. Een abonnement voor Netflix kost in 2015 7,99 euro per maand. Voor HD (1080p) en HD+ (2160p) bedragen de abonnementskosten 8,99 euro per maand en 11,99 euro per maand.
© 2015 - 2017 Frank1982, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Netflix op je tv met Wii of Wii UHeb jij een Netflix-account? Dan wil je misschien je favoriete series en films niet alleen op je computer kijken, maar o…
Breaking Bad tv-serieBreaking Bad tv-serieBreaking Bad is een prijswinnende Amerikaanse televisieserie, bedacht en geproduceerd door Vince Gilligan. De serie gaat…
Recensie: Breaking Bad (TV Serie)recensieRecensie: Breaking Bad (TV Serie)Een op het oog saaie scheikundeleraar ontpopt zich tot een van de zwaarste en beruchtste drugscriminelen. Het verhaal va…
Netflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderenNetflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderenGebruik je Netflix via je PC, laptop of tv-menu dan ben je waarschijnlijk bekend met de lijst 'Verder kijken'. Deze toon…
Netflix - Online legaal films kijkenNetflix - Online legaal films kijkenJe wilt graag het gemak van films online kijken. Steeds meer torrent-sites worden uit de lucht gehaald en het liefst zou…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: RanZag, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Better_Call_Saul

Reageer op het artikel "Nieuw op Netflix: Better Call Saul (Breaking Bad spin-off)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Frank1982
Laatste update: 10-03-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!