K3 zoekt K3 in een nieuw televisieprogramma van SBS 6

K3 zoekt K3 in een nieuw televisieprogramma van SBS 6 Op 13 maart 2015 maakten Josje Huisman, Kristel Verbeke en Karen Damen bekend dat zij gaan stoppen met de meidengroep K3. Op dezelfde dag maakte zij ook bekend dat de zangeressen in een televisieprogramma op zoek gaan naar drie opvolgers. Aan het eind van de talentenjacht wordt bekend wie de opvolgers van de “oude K3” zijn. Wanneer de winnaars bekend zijn gaan de huidige en de nieuwe zangeressen van K3 door België en Nederland op tournee. De tour eindigt in het voorjaar van 2016. De huidige zangeressen treden dan voor het laatst op. Als afsluiting geven zij het stokje door aan de drie winnaressen van de talentenjacht. De nieuwe zangeressen van K3 gaan dan op eigen benen staan.

K3 stopt met opreden

Josje Huisman, Kristel Verbeke en Karen Dame maakten bekend dat zij gaan stoppen met de meidengroep K3. Zij maakten dit op een persconferentie in Antwerpen op 13 maart 2015 bekend. De drie zangeressen willen pas stoppen wanneer er goede vervangers zijn gevonden. Omdat K3 blijft bestaan hetzij met nieuwe zangeressen. Deze zangeressen worden gekozen in het televisieprogramma K3 zoekt K3. Wanneer de nieuwe zangeressen bekend zijn maken zij met zijn zessen een tournee door België en Nederland. Op deze manier kunnen de fans wennen aan de nieuwe gezichten van K3.

K3 zoekt K3

Karen, Kristel en Josje gaan op zoek naar de nieuwe K3. Deze zoektocht wordt in een groots opgezet televisieprogramma uitgezonden. K3 zoekt K3 is in het najaar van 2015 te zien op de televisie. In België wordt het televisieprogramma uitgezonden door VTM. In Nederland wordt het programma uitgezonden door SBS 6. Dit alles gebeurt in samenwerking met Studio 100. De “oude” zangeressen van K3 zijn op zoek naar kandidaten die niet alleen van kinderen houden. De gezochte kandidaten moeten ook kunnen zingen en dansen en op een podium durven te staan.

Zelf deel uitmaken van de nieuwe K3?

Wanneer je achttien jaar of ouder bent kun je een poging doen om een van de nieuwe K3 zangeressen te worden. Op SBS6.nl en via de website van Studio 100 kun je een inschrijfformulier vinden. De inschrijvingen voor de talenjacht lopen via Studio 100. Vanaf juni 2015 starten de opnames van K3 zoekt K3.

Studio 100

Gert Verhulst (bekend van Samson en Gert), Danny Verbiest en Hans Bourlon richtte in 1996 hun eigen bedrijf Studio 100 op. In eerste instantie deden ze alleen de productie van Samson en Gert. Later kwam hun eerste eigen productie uit. Kabouter Plop was in 1997 voor het eerst op de Belgische en Nederlandse televisie te zien. De kabouterdans heeft in 2000,2001 en 2002 in Nederland 64 weken in de Mega Top 100 gestaan. Het Belgische pretpark Plopsaland en het Nederlandse park Plopsa indoor is ook van het productiehuis Studio 100. De productie van K3 zoekt K3 is eveneens in handen van Studio 100.

De huidige K3

De huidige K3 bestaat uit: Karen Damen ( 40 jaar), Kristel Verbeke ( 39 jaar) en Josje Huisman (29jaar). K3 bestaat al 17 jaar. De zangeressen van de groep speelden in verschillende films en televisieseries. Ze hebben vele hits op hun naam staan. De muziek die K3 maakt is voornamelijk op een jeugdig publiek gericht. De naam K3 is ontstaan doordat de voornamen van de oorspronkelijke Belgische zangeressen alle drie met een K begonnen. Namelijk Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. In 2009 verliet Kathleen de meidengroep. Zij werd vervangen door Josje Huisman afkomstig uit Nederland. Josje had de talentenjacht K2 zoekt K3 gewonnen. De muziek van K3 wordt geschreven door Miguel Wiels. Dit doet hij samen met collega’s peter Gillis en Alain van de Putte. De oprichter van K3 is Niels William. In 2002 heeft Niels William K3 verkocht aan Studio 100. Na zeventien jaar stopt de huidige K3 en geeft de fakkel door aan de drie winnaressen van het televisieprogramma K3 zoekt K3 dat uitgezonden wordt in het najaar van 2015.

Muziek van K3

Enkele bekende nummers van K3 zijn:
 • Heyah Mama
 • Blub, ik ben een vis
 • Verliefd
 • Kuma He
 • Kusjesdag
 • MaMaSé

Albums

Voor het laatste nummer kreeg K3 een platina plaat. K3 heeft ook verschillende albums op hun naam staan. Enkele namen van die albums zijn:
 • Alle kleuren
 • Toveren
 • K3 in wonderland
 • K3 in Ahoy
 • K3 clipparade
 • K3 en de kattenprins
© 2015 - 2020 Judyb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Superkids, talentenjacht met Wendy van Dijk & Johnny de MolSuperkids, talentenjacht met Wendy van Dijk & Johnny de MolIn het voorjaar van 2015 wordt er een nieuwe talentenjacht uitgezonden door RTL4. Deze talentenjacht is alleen voor kind…
Kitsch of Kassa, de spelshow van SBS 6 met Jochem van GelderKitsch of Kassa, de spelshow van SBS 6 met Jochem van GelderVanaf woensdag 25 maart 2015 komt er een nieuwe spelshow op de televisie. De spelshow Kitsch of Kassa is te zien op SBS…
SBS 6: Talentenjacht “We Are Family” met Jochem van GelderSBS 6: Talentenjacht “We Are Family” met Jochem van GelderIn 2015 gaat de zender SBS 5 een nieuwe talentenjacht genaamd We Are Family uitzenden. De show wordt gepresenteerd door…
Jennie Lena: deelneemster The Voice of Holland (TVOH) 2015Jennie Lena: deelneemster The Voice of Holland (TVOH) 2015Vrijdag 25 september 2015 werd de eerste aflevering van The Voice of Holland 2015 uitgezonden. In de eerste aflevering v…

Documentaire: Sergio Herman, Fucking perfectDocumentaire: Sergio Herman, Fucking perfectPareltjes zweet staan op zijn voorhoofd. Hij bukt zich om over het bord heen te kunnen kijken. Hij rangschikt de ingredi…
Schoon Genoeg, een televisieprogramma van SBS 6Schoon Genoeg is een televisieprogramma dat te zien is vanaf 20-04-2015 op SBS 6. Het programma wordt gepresenteerd door…
Bronnen en referenties
 • http://www.nrc.nl/nieuws/2015/03/18/k3-bevestigt-we-stoppen-ermee-en-zoeken-nieuwe-meiden/
 • http://www.sbs6.nl/programmas/k3-zoekt-k3/pagina/aanmelden-k3-zoekt-k3/
 • http://nos.nl/artikel/2025481-het-is-waar-k3-krijgt-andere-zangeressen.html
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/K3_%28muziekgroep%29
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Studio_100
 • http://songteksten.net/artist/lyrics/162/k3.html
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabouter_Plop

Reageer op het artikel "K3 zoekt K3 in een nieuw televisieprogramma van SBS 6"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Judyb
Gepubliceerd: Maart 2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!