InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Anouk, coach van The Voice of Holland 2015

Anouk, coach van The Voice of Holland 2015

Anouk, coach van The Voice of Holland 2015 Op 15 januari 2015 werd bekend gemaakt dat zangeres Anouk een van de nieuwe coaches wordt bij de THOH 2015. In tegenstelling tot een jaar geleden heeft zij nu toegestemd om deel te nemen aan de jury van TVOH. In het najaar van 2015 wordt het zesde seizoen van The Voice of Holland uitgezonden door RTL4. TVOH is een talentenjacht die bedacht is door John de Mol en Roel van Velzen. Dankzij het daverende succes in Nederland werd de formule wereldwijd verkocht. De talentenjacht was op 31 maart 2010 voor het eerst op televisie te zien. In het vijfde seizoen van The Voice of Holland bleven de namen van de juryleden ongewijzigd. In het zesde seizoen zullen de plaatsen van Trijntje Oosterhuis en Ilse DeLange vervangen worden door nieuwe juryleden.

Het zesde seizoen

In het zesde seizoen van The Voice of Holland zullen er twee nieuwe coaches te zien zijn. Anouk en Miss Monterial komen het team bestaande uit Marco Borsato en Ali B versterken. Anouk is bekend van onder andere de nummers: Nobody’s Wife, For Bitter Or Worse, Michel en Birds. Anouk en Miss Montreal nemen de plaatsen op de draaiende stoelen in van Trijntje Oosterhuis en Ilse DeLange. Trijntje en Ilse hebben andere activiteiten die hun aandacht vragen. Trijntje bereid zich voor op het komend songfestival waar zij aan gaat deelnemen. Ilse is druk bezig met de band The Common Linnets met wie zij internationaal wil gaan optreden.

De coaches van de Voice of Holland

Het werk van een coach van The Voice of Holland moet vaak gecombineerd worden met het eigen werk. Voor een artiest is dat niet altijd even gemakkelijk. Dit is dan ook de reden dat er dikwijls wisselingen van coaches zijn. De coaches die de functie van coach bij The Voice of Holland al vervuld hebben zijn: Nick en Simon, Angela Groothuizen, Roel van Velzen, Marco Borsato, Jeroen van der Boom, Trijntje Oosterhuis, Ilse de Lange en Ali B. Sommige coaches doen al verschillende seizoenen mee of komen na een korte afwezigheid weer terug.

Anouk: zangeres en nieuwe coach van The Voice of Holland

Anouk is geboren in Den Haag op 8 april 1975. Haar volledige naam is Anouk Teeuwe. Het muzikale talent heeft zij van haar moeder die zangeres is in een bluesband. Anouk was vijftien jaar oud toen zij voor de eerste keer een optreden deed. Zij zong in het muzikantencafé de Pater in haar woonplaats Den Haag. Aan het begin van de jaren negentig zong Anouk op bruiloften, festivals en feesten. Dit deed zij samen met de rhythm –and- bluesband Shotgun Wedding. In 1994 wed Anouk aangenomen op het Rotterdams Conservatorium. Dit was echter niet wat zij zocht dus stopte zij na twee jaar met deze opleiding. Na enkele jaren opgetreden te hebben met Shotgun Wedding stopte zij de samenwerking. Anouk ging verder met een eigen begeleidingsband. Nadat Barry Hay (zanger van Golden Earring) Anouk had zien optreden tijdens het Zeehelden festival was hij onder de indruk van haar stem. Hij deed Anouk het aanbod om muziek te schrijven voor haar. In 1996 kwam de single uit met de naam ‘Mood Indgo’ geschreven en geproduceerd door Barry Hay. Barry schreef dit nummer in samenwerking met de gitarist van Golden Earring George Kooymans. De grote doorbraak voor Anouk kwam met de single ‘Nobody’s Wife’. Met dit nummer stond Anouk hoog in de Nederlandse hitlijsten genoteerd.

Enkele albums van Anouk

 • Together Alone (1996)
 • Urban Solitude (1999)
 • Lost Tracks (2001)
 • Graduated Fool (2002)
 • Update (2004)
 • Hotel New York (2004)
 • Who’s Your Momma (2007)
 • I Don’t Wanna Hurt (2008)
 • For Bitter or Worse (2009)
 • To Get Her Togeher (2011)
 • Live at Toomler (2011)
 • Sad Singalong Songs (2013 )

Eurovisiesongfestival

In 2013 vertegenwoordigde Anouk Nederland op het Eurovisiesongfestival in Zweden. Zij zong het nummer ‘Birds’ dat Anouk samen geschreven had met Tore Johansson en Martin Gjerstad. Zij eindigde hiermee op de negentiende plaats. Sinds veertien jaar was dit voor Nederland de hoogste notering. In 2014 treedt Trijntje Oosterhuis op tijdens het Eurovisiesongfestival met het nummer Walk Alone. Dit nummer is overigens geschreven door Anouk.

Anouk privé

Anouk trouwde in 1998 met haar toenmalige manager Edwin Jansen. Dit was echter geen langdurig huwelijk. Na dit huwelijk heeft Anouk een relatie met de drummer van haar band gehad. Daarna kreeg ze een relatie met Remon Stofijn van The Anonymous Mis (een rapformatie). Anouk en Remon trouwden op 16 maart 2004. Zij kregen samen twee zoons en een dochter. Op 5 mei maakten Anouk en Remon bekend dat zij gingen scheiden. In 2009 heeft Anouk een relatie gehad met de rapper Unorthadox. Samen kregen zij een zoon maar in 2010 beëindigde Anouk deze relatie. Op 29 juni 2014 beviel Anouk van een zoon.

Erland Galjaard blij met Anouk

De programmadirecteur van RTL Erland Galjaard is erg blij dat Anouk zich bij de andere juryleden van TVOH 2015 wil voegen. Het was nog altijd een wens van Erland dat Anouk in de jury van The Voice of Holland zou zitten. In 2014 zei Anouk echter nee op de uitnodiging. De lang gekoesterde wens van Erland komt nu toch uit. Met de deelname van Anouk verwacht Erland wat meer rock –‘n –roll in de jury te brengen. Volgens Erland Galjaard is Anouk waarschijnlijk iets ”wilder” dan bijvoorbeeld Marco Borsato. Maar hij verwacht niet dat dit voor problemen gaat zorgen binnen de jury.

Lees verder

© 2015 - 2018 Judyb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Jennie Lena: deelneemster The Voice of Holland (TVOH) 2015Jennie Lena: deelneemster The Voice of Holland (TVOH) 2015Vrijdag 25 september 2015 werd de eerste aflevering van The Voice of Holland 2015 uitgezonden. In de eerste aflevering v…
Miss Montreal, coach van The Voice of Holland 2015Miss Montreal, coach van The Voice of Holland 2015Miss Montreal neemt plaats in de jury van The Voice of Holland 2015. Het programma zal in het najaar van 2015 te zien zi…
Brace: R&B zanger en deelnemer aan The Voice of Holland 2015Brace: R&B zanger en deelnemer aan The Voice of Holland 2015Vrijdagavond 2 oktober 2015 werd de tweede aflevering van The Voice of Holland uitgezonden op RTL4. Bij deze tweede afle…
Iris Kroes: The voice of Holland 2012 winnaresOp vrijdagavond 20 januari 2012 is Iris Kroes uit Drachten (Friesland) uitgeroepen tot winnares van The voice of Holland…
Bronnen en referenties
 • https://pressroom.rtl.nl/rtl4/persberichten/persbericht/anouk-en-miss-montreal-nieuwe-coaches-in-the-voice-of-holland
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Anouk
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/The_voice_of_Holland
 • http://www.metronieuws.nl/showbizz/2015/01/anouk-nu-toch-als-coach-in-the-voice-of-holland
 • http://www.ad.nl/ad/nl/5601/TV-Radio/article/detail/3831085/2015/01/16/The-Voice-vuurwerk-tussen-Marco-en-Anouk-verzekerd.dhtml

Reageer op het artikel "Anouk, coach van The Voice of Holland 2015"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Judyb
Gepubliceerd: 15-04-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!