InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Wie is de Mol 2008?

Wie is de Mol 2008?

Wie is de Mol 2008? Wie is de mol is een programma op Nederland 1. Bij wie is de mol nemen 10 kandidaten deel aan het spel. Het doel is er tot het eind in te blijven en het geldbedrag in ontvangst te nemen. In dit artikel krijg je te weten hoe het in zijn werking gaat. Wie is de mol is een spel waarbij de kandidaten zoveel mogelijk geld in de pot moeten spelen. Onder de kandidaten bevindt zich 1 ‘mol’. De taak van de mol is de spellen te laten mislukken en daardoor zo weinig mogelijk geld bij elkaar spelen. De kandidaten moeten na een aantal proeven een test invullen. Hierbij moet je gegevens van de mol invoeren. Natuurlijk weten de kandidaten niet wie de mol is, dus het gaat op gevoel. Na elke ‘executie’ gaat er 1 kandidaat naar huis. Als die kandidaat een vrijstelling heeft verdient bij een opdracht, of hij heeft voldoende Topito’s verzameld, gaat hij niet naar huis. Topito’s kunnen de kandidaten verdienen door middel van individuele spellen te spelen. Wie er tot het eind overblijft wint het spel en krijgt de bij elkaar gespeelde pot. De mol blijft er tot het eind in, omdat hij de test zonder fouten kan maken.

De Kandidaten

Dit seizoen zijn de 10 bekende Nederlanders afgereisd naar Mexico. De kandidaten van dit jaar zijn:
  • Annette van Trigt is presentatrice van het TV Magazine bij VARA. Ook presenteert ze het sportjournaal. Ze doet ook veel radioprogramma’s zoals Bal op het dak en Met het oog op morgen.

  • Dennis Weening werkt op de reclame afdeling van TV west. Hij is vooral actief in de muziek en de jongeren cultuur. Onlangs is hij zijn eigen productiebedrijf gestart.

  • Edo Brunner is acteur en presentator. Hij speelde oa. in de series Baantjer, Kees & Co, Grijpstra en de Gier en Rozengeur en Wodka Lime. Hij is ook te zien in verschillende films waaronder Ja zuster, nee zuster.

  • Joris Linssen houdt zich vooral bezig met programma’s maken. Ook presenteert hij Hello Goodbye. Naast die 2 dingen is Joris artiest en tekstschrijver.

  • Patrick Martens is vooral bekend door zijn rol in Zoop. Ook heeft hij in vele films van Zoop gespeeld.

  • Coen Swijnenstal presenteert radioprogramma’s zoals Swijnenstal. Hij is vooral te horen in de avond en nacht. Sinds september 2006 presenteert hij het populaire radioprogramma Coen en Sander.

  • Dunya Khayame is actrice en is doorgebroken in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze heeft tientallen bijrollen gespeeld in Nederlandse series.

  • Georgina Verbaan is actrice en is vooral bekend geworden door haar rol bij Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze heeft in tientallen speelfilms gespeeld. Georgina zet zich actief in voor goede doelen. Ze voerde actie tegen bond.

  • Nicolette Kluijver is presentatrice, model en zangeres. Vanaf 2006 werkt ze bij BNN en presenteerd programma’s zoals Spuiten en slikken en Try before you die. Als model werkte ze oa. voor Diesel.

  • Regina Romeijn werkte tot voorkort als reisleidster in Frankrijk. Vanaf 2005 presenteerd ze programma’s voor de EO.
© 2008 - 2017 Sjoerdvo, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Reageer op het artikel "Wie is de Mol 2008?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Sjoerdvo
Laatste update: 29-02-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Schrijf mee!