Kees & Co (televisieserie)

Kees & Co (televisieserie) Kees & Co was een Nederlandse komedieserie die in 1997 voor het eerst werd uitgezonden door RTL 4. De komedieserie draaide om de familie Heistee en hun buurvrouw Sonja. Op 25 mei 2006 werd de allerlaatste aflevering uitgezonden.

Verhaal

Seizoen 1 t/m 5

Kees & Co gaat over een Nederlands gezin. Kees is goed bevriend met haar buurvrouw Sonja met wie ze een bakkerij runt. Na verloop van tijd besluiten ze om op te stappen wegens een conflict met hun baas. Vervolgens gaan ze maaltijden bereiden voor vliegtuigen. Uiteindelijk besluiten ze om hun eigen cateringbedrijf te beginnen.

Kees’ man Ben is loodgieter en samen met zijn assistente Christien lost hij problemen bij mensen thuis op. Hun kinderen Anne en Rudie zijn pubers en hangen de hele dag rond, gaan naar school of doen andere dingen. Kees is altijd degene die het huishouden doet en met Ben lijkt het alsof ze een derde kind heeft. Haar man koopt en speelt computerspelletjes, laat het eten door zijn vrouw bereiden en vind in principe alles goed wat zijn kinderen doen.

Seizoen 6

Na het overlijden van Ben (hij krijgt een wc-pot op zijn hoofd) is Kees alleen. Haar zoon Rudie en dochter Anne zijn op kamers; Anne komt nog geregeld thuis. Samen met haar vriendin Sonja gaat Kees werken bij Koen Smulders die een eetcafé runt. Sonja is op zoek naar een man en probeert Kees ook zover te krijgen, maar zij heeft het er moeilijk mee na de dood van Ben. Na een tijdje wordt Koen verliefd op Kees en heeft zij ook gevoelens voor hem. Langzaamaan ontstaat er een relatie tussen hen.

Seizoen 7 en 8

Tijdens een avondje eten met haar vriendin Sonja ontmoet Kees een man. Ze raken aan de praat en hebben het gezellig met elkaar. Frank blijkt twee puberende kinderen te hebben: Mariël en Steven. Na de scheiding met zijn vrouw Joke heeft hij de zorg voor zijn kinderen grotendeels op zich genomen.

Als de relatie flink is gevorderd wordt Sonja verdrietig; ze is bang dat Kees bij Frank gaat wonen, waardoor ze alleen zal zijn. Kees belooft haar dat ze er altijd voor haar zal zijn. Uiteindelijk ontmoet Sonja ook een man, uit Australië, en gaat ze trouwen. Kees en Frank hebben ook trouwplannen en daarom besluiten ze tegelijkertijd te trouwen. Kees neemt afscheid van haar huis en trekt bij Frank in. Sonja vertrekt naar Australië.

Cast

Seizoen 1 t/m 5 (1997 – 2001)

 • Simone Kleinsma – Kees Heistee
 • Rik Hoogendoorn – Ben Heistee
 • Robin Tjon Pian Gi – Rudie Heistee
 • Amber Teterissa – Anne Heistee
 • Esther Roord – Sonja Wegeman

Seizoen 6 (2002 – 2003)

 • Simone Kleinsma – Kees Heistee
 • Han Oldings – Koen Smulders
 • Amber Teterissa – Anne Heistee
 • Esther Roord – Sonja Wegeman

Seizoen 7 en 8 (2004 – 2006)

 • Simone Kleinsma – Kees Heistee
 • Victor Löw – Frank Speijer
 • Nikkie Plessen – Mariël Speijer
 • Sascha Visser – Steven Speijer
 • Margo Dames – Joke Speijer

Populariteit van de serie

Over het algemeen was Kees & Co een zeer populaire komedieserie op de Nederlandse zender. Seizoen 1 t/m 5 verscheen op dvd en werd op televisie meerdere malen herhaald waar zo’n miljoen mensen naar keken. Seizoen 6 was minder succesvol, maar seizoen 7 en 8 daarentegen werden goed bekeken. Gemiddeld keken er ruim één miljoen mensen per aflevering.
© 2008 - 2020 Bartw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
recensieJongensboek: Mees Kees van Mirjam OldenhaveDe boeken over Mees Kees van Mirjam Oldenhave zijn heerlijke boeken voor kinderen, maar ook voor ouders om voor te lezen…
Kinderboekrecensie: Mees Kees op kamp - Mirjam OldenhaverecensieKinderboekrecensie: Mees Kees op kamp - Mirjam OldenhaveBij Mees Kees in de klas is het altijd een feest. Mees Kees is de favoriete meester van groep 6. Nou gaan de kinderen va…
De derde film over Mees Kees: Mees Kees op de plankenMees Kees op de planken is het derde avontuur met de bijzondere meester Kees in de hoofdrol. Hij is nog maar stagiair, e…
Personages in de tv serie 'Kinderen geen bezwaar'Personages in de tv serie 'Kinderen geen bezwaar'Kinderen geen bezwaar is een Nederlandse komedieserie, geschreven door Haye van der Heyden. Tussen 2004 en 2013 werden d…

Televisie: Voetbalvrouwen (Seizoen Twee)Ze zijn bloedmooi, hebben de perfecte maten en dragen de hipste kleren. Ze hebben teveel geld én tijd en staan constant…
Dora the ExplorerDora the ExplorerDora the Explorer is een tekenfilm voor jonge kinderen met een educatieve achtergrond. Dora beleeft met haar beste vrien…

Reageer op het artikel "Kees & Co (televisieserie)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Dick van Gent, 23-09-2010 12:45 #2
Ik zou als jullie erachter kunnen komen graag weten (leuk om te weten) wie in de aflevering (van Kees & co) Bart-jan de rol van Bart-Jan speelde. RTL4 titelde toen niet af. Ook op YouTube wordt die aflevering niet afgetiteld.

Jan Meijer, 19-08-2008 17:18 #1
Jammer dat oude kees en co er mee is opgehouden.

Infoteur: Bartw
Gepubliceerd: 23-02-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Reacties: 2
Schrijf mee!