InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > GTST: De cliffhanger van seizoen 25 (2015)

GTST: De cliffhanger van seizoen 25 (2015)

GTST: De cliffhanger van seizoen 25 (2015) Op 3 juli 2015 werd de cliffhanger van seizoen 25 van de RTL4-soap Goede Tijden Slechte Tijden uitgezonden. Nadat het seizoen op 1 september 2014 gestart was is er een heleboel gebeurd in Meerdijk. Banden kwamen op scherp te staan en oude vetes werden weer opgerakeld. Aan het einde van het seizoen komen al deze gebeurtenissen zoals gebruikelijk tot een hoogtepunt op een moment waardoor je graag uitkijkt naar de volgende aflevering in het nieuwe seizoen. Dit wordt de cliffhanger genoemd. In 2015 blijven we de hele zomer zitten met verschillende vragen, onder andere of Ludo Sanders de cliffhanger zal overleven. Een cliffhanger is een spannend moment aan het einde van een aflevering, waardoor je graag de volgende keer weer wil kijken. Een soap houdt hiermee zijn kijkers aan zich verbonden. Aan het einde van het seizoen volgt vaak een zomercliffhanger of een seizoenscliffhanger. Dit is een nog spannender einde dan de dagcliffhanger, zodat kijkers na de zomerstop weer willen kijken.

Wat vooraf ging aan de cliffhanger

In Meerdijk, de fictieve plaats waar Goede Tijden Slechte Tijden zich afspeelt, gebeurde van alles voordat het moment van de cliffhanger plaatsvond. De belangrijkste momenten om de cliffhanger te begrijpen zijn hieronder op een rij gezet.

Nina Sanders ontwaakt uit een coma, maar herinnert zich niet meer dat Vincent Muller, haar vriendje en neef, het heeft uitgemaakt, omdat hij niet kan leven met de gedachten dat zijn vriendin, zijn nichtje is. Terwijl heel Meerdijk hier al van op de hoogte is houden ze het toch angstvallig voor haar geheim, omdat dit beter lijkt voor haar herstel. Als Nina er achterkomt dat haar ouders haar zo hebben voorgelogen wil ze ze nooit meer zien. Demonstratief gebruikt ze Bing Mauricius, de jongen waar vader Ludo Sanders altijd ergernis mee heeft, als revalidatiecoach. Met hem sport ze om weer fit te worden na haar coma. Bing weet echter heel goed hoe hij haar moet stimuleren en Nina leeft volledig op in zijn bijzijn. Dit leidt tot een verliefdheid. Samen met vriendin Sacha Kramer, maakt Nina plannen om Bing voor haar te winnen. Bing blijkt echter ook verliefd op Nina en kust haar in het bijzijn van Ludo. Nina denkt dat Bing dit alleen maar doet om Ludo te sarren, maar als ze enkele dagen later elkaar treffen in de sauna blijkt dit niet. Bing krijgt een aanval van claustrofobie, maar blijft in de sauna om Nina te bewijzen dat hij haar leuk vindt. Dit is het begin van een relatie. Nina stelt Bing voor aan Ludo en haar moeder Janine Elschot als haar nieuwe vriendje. Ze weet dat de onderlinge verhoudingen niet helemaal goed zijn en zorgt er dan ook voor dat Bing en Ludo samen iets gaan ondernemen om de banden aan te trekken.

Nu het niet meer zo botert tussen Anna Brandt en Wiet van Houten probeert vooral Wiet Anna jaloers te maken. Dit doet ze omdat ze nog lang niet op Anna is uitgekeken. Als Anna haar scooter wil verkopen aan Rover Dekker, gaat Wiet dan ook graag mee op een proefrit. Dit loopt af met een kus in activiteitencentrum Boks, die ook door Anna wordt gezien. Als Anna erachter komt dat Wiet Rover heeft betaald voor de kus is ze woest. Wiet gaat er vanuit dat het nu echt uit is tussen de twee. Met vriendin Rikki de Jong gaat ze op zoek naar een datingsite voor een nieuwe vriend of vriendin.

Halverwege het seizoen worden Sacha Kramer en Nina Sanders beste vriendinnen. Ook de broer van Nina, Lucas Sanders, kan het goed vinden met Sacha. Sacha is verliefd op Vincent Muller, maar dit lijkt niet wederzijds. Als Vincent Muller de app X-Selfie die Lucas en hij samen hebben ontworpen verder wil promoten in Amerika, besluit hij daarheen te verhuizen. Sacha is niet blij met deze verhuizing, maar organiseert wel samen met Lucas een Amerikaans rodeo feest om Vincent uit te zwaaien.

In Boks loopt al enige tijd iemand rond. We zien dat diegene Bing Mauricius in de gaten houdt. Het lijkt een vrouw, want een slanke vrouwenhand met mooie gelakte nagels zien we een deur openen. Grote kans is er dat het Bing's ex Monica is. Monica was destijds Bing's draagmoeder, maar zij heeft hem laten weten dat ze een miskraam heeft gehad. Kijkend Nederland weet echter dat Monica nog zwanger was toen ze Meerdijk verliet.

Rikki de Jong zet een zangcarrière op onder leiding van haar manager Thijs Kramer. Rikki begint echter wat te voelen voor Thijs, maar dit is niet wederzijds. Thijs doet net alsof hij wel iets voelt voor Rikki omdat de zangeres hem heel veel geld oplevert. Met de relatie wil hij Rikki pushen om meer te gaan zingen en sexy fotoshoots te doen. Rikki verwaarloost door haar carrière haar familie en vrienden. Ook zoontje Bram Bouwhuis moet lijden onder haar carrière. Ze gaat zelfs niet met hem naar de begrafenis van zijn oma Bianca Bouwhuis. Dit tot grote onvrede van Bram's vader Sjoerd Bouwhuis. Een grote ruzie tussen Rikki en Sjoerd is het gevolg. Als Rikki door haar vrienden en familie beseft dat ze verkeerd bezig is, wil ze haar carrière beëindigen en verder gaan als singer-songwriter. Thijs is hier helemaal niet blij mee en verbreekt hun relatie. Ook stuurt hij haar een grote schadeclaim, vanwege het weglopen bij een fotoshoot en al het geld dat Thijs misloopt. Rikki kan dit nooit betalen en beseft dat de relatie met Thijs een grote leugen was. Ze heeft veel verdriet en is woedend.

Als Aysen Baydar haar broer en Maxime Sanders haar vriend Ardil Baydar wordt vermoord is heel Meerdijk in rep en roer wie het heeft gedaan. De jongeman is door een raam geduwd van Boks en een aantal meter naar beneden gevallen. Aysen dealt met haar verdriet door zich vast te klemmen in het onderzoek. Maxime stoot juist iedereen van zich af. Ook haar zoon Vincent Muller, met wie ze net pas een band opbouwt. Bianca Bouwhuis zit op dit moment in dubio. Ze is er net achtergekomen dat ze lijdt aan ALS, een slopende ziekte. Ook weet ze dat zij de dader is van de moord op Ardil. Ze besluit na lang overleg met vriendin Julia Loderus haar familie in te lichten. Ze vertelt dat de moord op Ardil een ongeluk was, omdat ze zo boos was dat Ardil haar zoon Sjoerd Bouwhuis meenam in het drugscircuit. Ook vertelt ze over haar ziekte. Bianca belooft zich de volgende dag aan te geven. Er komt echter geen volgende dag voor haar, want ze overlijdt in haar slaap. Aysen ziet hoeveel verdriet haar vriend Sjoerd Bouwhuis hierover heeft en besluit haar relatie met hem gewoon voort te zetten, ook al is ze heel verdrietig dat Bianca haar broer heeft vermoord. Ook Anton heeft veel verdriet over het overlijden van Bianca. Helaas wordt hij al snel gestoord in zijn verdriet als Maxime erachter komt dat Bianca Ardil heeft vermoord. Maxime pakt alles aan om Anton en zijn familie kapot te maken. Ze verschijnt op de begrafenis van Bianca en ruïneert het graf. Anton gaat zo door het lint dat hij bij Maxime in haar atelier tekeer gaat tegen haar. Ook vernielt hij haar portret van Ardil. Maxime doet aangifte tegen hem.

Linda Dekker is terug in Meerdijk. Ze is gescheiden en is met haar zoon Rover Dekker in het vliegtuig gestapt. Janine is blij dat Linda er weer is, maar weet niet dat ze het heel moeilijk heeft. Ze heeft bijna geen geld en kan haar rekeningen niet betalen. Linda is dan ook op zoek naar een baan, net als Rover. Als het een chaos is in De Sapsalon biedt Linda zich aan en al snel krijgt ze een baan als bedrijfsleider in de zaak. Rover doet een sollicitatie bij De Rozenboom, maar krijgt hier een minder goede beoordeling. Rover koopt op kosten van Linda een scooter over van Anna Brandt. Als hij zijn eerste ritje maakt, zorgt hij al voor een ongeluk. Hij rijdt met zijn scooter door de voordeur van De Sapsalon.

De cliffhanger van 2015

De laatste aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden wordt in 2015 op vrijdag 3 juli uitgezonden. Zoals gewoonlijk is dit om 20:00 uur. In de cliffhanger komen al de verhaallijnen op een hoogtepunt.

Bing en Ludo gaan kleiduivenschieten om hun band te verbeteren. Dit lukt de mannen helaas niet. Het eerste gesprek zorgt al voor irritatie en dit loopt alleen maar op naarmate het uitje vordert. Ludo irriteert zich dat Bing alles beter wil kunnen. Bing irriteert zich, omdat Ludo hem telkens beledigt. Op een gegeven moment is Ludo het zat en gaat er vandoor. Bing is boos en gooit uit frustratie het geweer dat hij in zijn hand heeft op de grond. Door deze beweging gaat het geweer af. De kogels uit het geweer belanden in de rug van Ludo en hij valt op de grond. Bing kijkt verschrikt toe.

In Boks wordt het afscheidsfeestje voor Vincent voorbereid. Lucas en Sacha verzorgen de versiering en het eten en drinken. Lucas is van plan om voldoende drank in te slaan. Ook komt er een rodeostier binnen.

Ondertussen is Aysen al een aantal keer onwel geworden. Op aanraden van Sjoerd belt ze de dokter. Die denkt dat ze zwanger is. Aysen wil Sjoerd hier niet mee opzadelen en vertelt hem niks. Aysen doet dan ook alleen een zwangerschapstest. Deze geeft een positieve uitslag.

Tijdens het feestje voor Vincent wordt er goed gefeest. Er wordt veel gedronken, alleen Aysen drinkt niet, omdat Sjoerd het niet wil aangezien ze telkens onwel wordt. Aysen is dan ook degene die Vincent naar huis zal brengen. Hij neemt afscheid wat vooral Maxime heel moeilijk vindt. Jef Alberts steunt haar.

Het feestje is nog niet afgelopen en gaat verder. Iedereen neemt een heleboel shotjes. Als het ochtend wordt zien we de schade die al die shotjes hebben aangericht. Wiet ontwaakt in een luchtballon in de lucht samen met Zeger Philip van Zuylen-de Larrey, een jongen waarmee ze zou gaan daten via de datingsite. Ze weet echter niet meer hoe ze bij hem in de luchtballon is beland. In café De Koning liggen Anna, Tim en Sjors bij te komen. Jef wordt met een kater wakker en slentert naar de bar. Hij vindt een polaroid van het feestje en kijkt heel bedenkelijk bij het zien wat erop staat.

In huize Kramer liggen Lucas en Sacha op de bank. Ze worden wakker van Lucas zijn telefoon. Als hij zijn telefoon heeft uitgezet kijken ze verbaasd op. Er rent een jongetje van twee jaar rond in het huis met krulletjes en een donkerdere huidskleur. Waarschijnlijk gaat het hier om het zoontje van Bing en Monica.

Midden in Meerdijk ligt Thijs naakt op straat. Op zijn voorhoofd staat 'schoft' geschreven. Mensen maken foto's van hem. Als hij ontdekt dat hij naakt is rent hij snel weg. Sjoerd ontwaakt in bed en schrikt als hij kijkt wie er naast hem ligt. Rikki kijkt met een slaperig gezicht in de ogen van Sjoerd. Ondertussen vinden we Anton en Maxime samen terug in het bed van Anton. Ze hebben de nacht met elkaar doorgebracht. Maxime is verbijsterd.

Kijkcijfers van de seizoensfinale

De cliffhanger van GTST leverde 1.250.000 kijkers op. Een niet zo hoog aantal. Dit komt waarschijnlijk door de hittegolf die in Nederland actief is tijdens de uitzending. Wel is de soap het best bekeken programma van de dag. Goede Tijden Slechte Tijden trok zelfs meer kijkers dan het acht uur journaal.

Meerdijk-app

Om de zomer zonder GTST door te komen, heeft de soap een app ontwikkeld om het verhaal achter de cliffhanger te ontdekken. Je surft naar deze website en kan hier inloggen met je RTL-account. Hierna kun je spelen. In de app moet je codes kraken voor informatie. Elke week komt er meer informatie vrij, waardoor je meer te weten komt over het vervolg van de cliffhanger.

The Hangover

Heel veel kijkers vonden de GTST-cliffhanger van seizoen 25 lijken op de film The Hangover. Dit werd zowel positief gezien als negatief. De film The Hangover gaat over een groep vrienden die ontwaakt in een gekke situatie. Tijdens de film gaan ze op onderzoek uit hoe ze hier beland zijn. Want dit weten ze niet meer door hun alcohol- en drugsgebruik. Een aantal fans spreken over jatwerk.

Het zesentwintigste seizoen van Goede Tijden Slechte Tijden start op 31 augustus 2015.

Lees verder

© 2015 - 2019 Anteur, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De soap Goede tijden, slechte tijdenDe soap Goede tijden, slechte tijdenDe eerste aflevering van Goede tijden, slechte tijden was op 1 oktober 1990 en hiermee is het de langstlopende Nederland…
Waar ligt Meerdijk?Waar ligt Meerdijk?Meerdijk is de woonplaats van de personages uit Goede tijden, Slechte tijden. Meerdijk bestaat niet echt maar is fictief…
Celebrity Pole Dancing  seizoen 1 op RTL 5Celebrity Pole Dancing seizoen 1 op RTL 5Op zondag 14 september 2014 start het eerste seizoen van het spraakmakende programma waarin BN'ers gaan paaldansen op RT…
SpangaS: de populaire Nederlandse jeugdserieSpangaS: de populaire Nederlandse jeugdserieAls ouder kun je er vast niet omheen. Je kind kijkt graag naar de belevenissen van de leerlingen van het Spangalis Colle…
RTL 4: Meeuwis & De Mol Maken VriendenRTL 4: Meeuwis & De Mol Maken VriendenZanger Guus Meeuwis en alleskunner Johnny de Mol zijn al jarenlang vrienden. Dolblij waren ze dan ook toen ze te horen k…
Bronnen en referenties
  • www.gtst.nl
  • http://www.doenwenu.nl/nieuws/gtst/gtst-meerdijk-app-hier-gaan-we-verder-met-de-cliffhanger/
  • http://www.mediacourant.nl/2015/07/veel-negatieve-reacties-op-zomercliff-gtst/
  • http://www.telegraaf.nl/filmenuitgaan/rtv/24232825/__Cliffhanger_GTST_trekt_miljoen__.html

Reageer op het artikel "GTST: De cliffhanger van seizoen 25 (2015)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Anteur
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!