InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > RTL 4 dansshow: Dance, Dance, Dance

RTL 4 dansshow: Dance, Dance, Dance

In het najaar van 2015 zendt RTL 4 de dansshow Dance, Dance, Dance uit. In de show zullen vijf bekende Nederlanders met een eigen gekozen partner de sterren van de hemel dansen. In het programma komen alleen de beste bekende Nederlandse dansers en danseressen aan bod. De bekende dansers en danseressen dansen op populaire dansnummers van deze tijd en gebruiken de nieuwste technieken in hun act, zoals videomapping. Ze dansen zowel solo als met hun partner in de wervelende show. De koppels worden beoordeeld door een jury en kunnen uiteindelijk een mooi geldbedrag winnen, dat ze mogen schenken aan een goed doel. Vijf bekende Nederlanders hebben zich al maandenlang laten volgen in de intensieve voorbereiding op de dansshow Dance, Dance, Dance. Iedere ster heeft een eigen persoonlijkheid en manier van dansen en dat wordt bijgehouden in een videodagboek.

Bekende Nederlanders

De bekende Nederlanders die in het programma Dance, Dance, Dance worden gevolgd zijn Humberto Tan, Pip Pellens, Euvgenia Parkhina, Sylvana Simons en Fockeline Ouwerkerk, die samen danst met collega Achmed Akkabi danst. Dansgoeroe Timor Steffens treedt op als coach en zorgt voor alle choreografieën. Tijdens elke show dansen de bekende Nederlanders alleen, maar ook als koppel.

Humberto Tan

Humberto Tan danst met zijn dochter Julia. De in 1965 geboren presentator kennen we van RTL Late Night. Met veel respect voor zijn gasten bespreekt Humberto elke avond de gemoederen in Nederland tijdens dit programma. In vroegere jaren was Humberto onder andere de presentator van Studio Sport en Talpa's Café de Sport. De presentator weet dus in ieder geval genoeg van sport.

Pip Pellens

Actrice Pip Pellens kennen we vooral als de doldwaze Wiet van Houten uit Goede Tijden Slechte Tijden. Ze danst tijdens Dance, Dance, Dance met haar vriend Pim Wessels. In 2012 stond ze als Eva op de podia in het hele land in de musical Lover of Loser. In de musical werd veel gedanst en dat is Pip met de paplepel ingegoten.

Euvgenia Parakhina

Euvgenia Parakhina danst met haar partner Jeroen Jorna. We kennen de Russische als jurylid van onder andere So You Think You Can Dance, Strictly Come Dancing en Sterren op de Dansvloer. Maar dat ze zelf ook goed kan dansen is wel bekend bij het Nederlands publiek. Dit liet ze op televisie zien in Dancing with the Stars als danspartner van een bekende Nederlander.

Sylvana Simons

Neef Regillio Denswil is door Sylvana Simons uitgenodigd om met haar te dansen tijdens Dance, Dance, Dance. Sylvana kennen we als presentatrice van veel RTL programma's, zoals RTL Live, TV Makelaar, Je Echte Leeftijd en Char, het Medium. Maar voor de tijd als presentatrice was ze danseres bij zanger CB Milton. Dat Sylvana voor deze dansshow gevraagd is, is dus niet zo gek.

Fockeline Ouwerkerk en Achmed Akkabi

Collega's Fockeline Ouwerkerk en Achmed Akkabi dansen samen. De twee speelden eerder samen in de dramaserie Moordvrouw en kunnen het op de set goed met elkaar vinden. Fockeline speelde naast Moordvrouw rollen in Zoop, De Co-Assistent en Shouf! Shouf! Achmed speelde onder andere in de film Alibi, Rabat en Chez Nous. De twee lijken op het eerste gezicht niks met dansen te hebben.

Presentatie en juryleden

Presentatrice Chantal Janzen en komiek en presentator Jandino Aspiraat presenteren Dance, Dance, Dance. Ze praten het programma aan elkaar en blikken samen met de bekende Nederlanders terug op hun acts. Ook geven ze het publiek een kijkje achter de schermen.

Na elke act in de show komt er een vakjury aan het woord. Amerikaan Dan Karaty, professioneel danser Timor Steffens en balletdanseres Igone de Jongh geven hun oordeel over de acts en de wijze waarop de bekende Nederlanders de act brengen.

Uitzenddata

Dance, Dance, Dance bestaat uit zes afleveringen waarin de vijf koppels de strijd met elkaar aangaan. De opnames van het programma waren in juni en juli 2015, steeds met een week tussenruimte om de koppels de gelegenheid te geven om tussendoor intensief te trainen voor de volgende act. De uitzendingen van Dance, Dance, Dance zijn op de zaterdagavonden in september en oktober 2015. Op donderdag 3 september is er een speciale kick-off.
© 2015 - 2019 Anteur, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Dan Karaty: choreograaf, danser en jurylidDan Karaty is een zeer populaire televisiepersoonlijkheid, danser en choreograaf. Op televisie is hij het meest bekend a…
Annemarie Keizer: biografie (vrouw van Simon Keizer)Annemarie Keizer, iedereen kent haar wel als de finaliste bij het tweede seizoen van het bekende tv-programma Dance Danc…
Evenementenorganisator Q-danceEvenementenorganisator Q-danceQua festivals en evenementen loopt Nederland voorop. In ons land worden grote festivals georganiseerd waar beleving cent…
Afvallen door te gamen?Afvallen door te gamen?De laatste jaren zijn games steeds populairder geworden als echt afvalmethodes. Wil jij afvallen? Dan is het helemaal ni…
Afvallen met Wii spellenAfvallen met Wii spellenDe Wii is een spelcomputer waarbij je op een actieve manier aan het gamen bent. De Wii richt zich ook op het gezond leve…
Bronnen en referenties
  • http://www.publiek-gezocht.nl/uitzending-bijwonen/dance-dance-dance
  • http://adverterenbijrtl.nl/docs/default-source/publicatie-september/rtl-programmering-september-2015.pdf?sfvrsn=2
  • http://dansmagazine.nl/nieuws/dance-dance-dance-nieuw-dansprogramma-rtl-4
  • https://pressroom.rtl.nl/rtl4/persberichten/persbericht/bners-maandenlang-in-training-alleen-verbluffend-hoog-niveau-goed-genoeg-in

Reageer op het artikel "RTL 4 dansshow: Dance, Dance, Dance"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Anteur
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!