InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Expeditie Robinson 2015 - met Ryanne alias Elle Bandita

Expeditie Robinson 2015 - met Ryanne alias Elle Bandita

Expeditie Robinson 2015 - met Ryanne alias Elle Bandita Expeditie Robinson 2015 startte op 3 september 2015. In de eerste aflevering worden de deelnemers gedropt op het eiland, letterlijk in het diepe gegooid, zonder steun van een Kamp Noord of Kamp Zuid. Ze moeten het elk voor zich zien te redden. Expeditie Robinson 2015 heeft daarmee een andere start dan de vorige edities. Wie is aan het eind van de avontuurlijke realityserie de beste Robinson en heeft alle eliminatierondes overleefd? Daar gaat het om bij Expeditie Robinson. De winnaar mag zich Robinson 2015 noemen. Topster van ER2015 is Elle Bandita, dia na het ER-seizoen meerder keren wordt gevraagd om een tv-programma te presenteren.

Deelnemers in het diepe gegooid


Editie 2015 van Expeditie Robinson is anders

Editie 2015 is anders dan de vorige, dat merken de 17 deelnemers als ze gedropt worden op het eiland van bestemming. Het is een Filipijns eiland, waar een huisje staat, met bedden erin. De deelnemers reizen naar Caramoan, een gemeente in de Filipijnse provincie Camarines Sur op het eiland Luzon. Hun bestemming is het onbewoonde eilandje Mantapayas. De bomen en struiken hangen er vol met het heerlijkste eten: bananen, amandelen en papaya’s. Dat was in eerdere edities wel anders. Bovendien zitten ze nu allemaal op één en hetzelfde eiland. Het lijkt een paradijselijk begin, maar schijn bedriegt. Op het eiland van Expeditie Robinson 2015, de 16e 'ER' alweer, is niet echt sprake van een paradijsje. De deelnemers moeten meer dan ooit zien te overleven, met bananen, maar verder op eigen kracht.

Presentatoren Kluijver en Weening

Donderdag 3 september 2015 is de eerste aflevering. RTL 5 zendt het programma uit en de presentatie is in handen van het duo Nicolette Kluijver en Dennis Weening, net als vorig jaar. Zij leiden de avontuurlijke opdrachten in. Het spel gaat in 2015 terug naar de basis. De deelnemers hebben wellicht een bed, maar weinig eten, dat ze voor zichzelf krijgen: zeven handjes rijst en zeven handjes meel. Daar moeten ze het tot de samensmelting mee doen. De deelnemers kunnen zich niet meer wentelen in de beschutting van een kamp: ze staan er allemaal alleen voor. Het is ieder voor zich.
Eindredacteur is Vincent Evers.
Hoofdsponsor van het programma is Fisherman's Friend.

De deelnemers

Zeventien bekende en minder bekende Nederlanders gaan met elkaar de strijd aan op een tropisch eiland.
Bron: RTLBron: RTL
 1. Wietze de Jager
 2. Tim Douwsma
 3. Teske de Schepper
 4. Sharon Doorson
 5. Sandra van Nieuwland
 6. Sander Janson
 7. Ronnie Flex
 8. Oscar Aerts
 9. Marian Mudder
 10. Klaas van der Eerden
 11. Kim Lammers
 12. Kees van der Spek
 13. Jaap Jongbloed
 14. Elle Bandita
 15. Danny Ghosen
 16. Anna Speller
 17. Amara Inwuka

Wietze de Jager

Wietze is 26 jaar oud en een Q-music dj. Hij presenteert een succesvolle ochtendshow waar honderdduizenden Nederlanders elke ochtend naar luisteren.

Tim Douwsma

Tim verwierf werd bekend door zijn deelname in 2007 aan 'So You Wanna Be A Popstar'. Hij haalde toen de finale en heeft sindsdien een bloeiende zangcarrière.

Teske de Schepper

Teske is YouTube/muziekartiest en blogger/vlogger. Van deze hobby heeft ze haar werk gemaakt. Ze is met haar 19 jaar de jongste deelnemer.

Sharon Doorson

Sharon is een Nederlandse singer/songwriter. Toen ze zes was won zij de 'Mini Playbackshow'. De jaren daarna is ze zich gaan specialiseren in de muziek en zingt ze solo.

Sandra van Nieuwland

Sandra debuteerde in ‘The Voice of Holland’ en deed het daarna goed in de hitlijsten. Ze doet theatertours langs Nederlandse theaters.

Sander Janson

Sander is tv-presentator bij John de Mol Producties. Hij presenteerde diverse programma’s, waaronder 'Campinglife'. Hij is freelance publieksentertainer en presentator.

Ryanne - Elle Bandita

Ryanne is een Rotterdamse rockzangeres die zich ook wel Elle Bandita noemt.
Het is een muziekdier die haar eigen muziek maakt maar ook voor anderen, theaterstukken en films schrijft.

Ronnie Flex

Ronnie is rapper en producer en sinds een paar jaar rijzende ster in de rap-wereld. 'Drank & Drugs' is zijn grote hit van 2015.

Oscar Aerts

Oscar studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie en is werkzaam als acteur. Hij speelde ondermeer mee in de speelfilm 'Gooische Vrouwen'.

Marian Mudder

Marian is actrice en schrijfster. Ze is bekend van haar rol in 'Vrouwenvleugel' en als Vera Prins in de serie 'Baantjer'. Daarnaast schrijft ze romans.

Klaas van der Eerden

Klaas is cabaretier die iedere twee jaar een nieuw cabaretprogramma maakt en langs de theaters tourt. Hij werkt ook mee aan televisieprogramma’s zoals 'Foute Vrienden.'

Kim Lammers

Kim is hockeyster die in het Nederlands Hockey elftal speelt. Zij is een scorende speelster. Met haar team behaalde ze goud bij de Olympische Spelen in Londen. In 2006 en 2014 werd ze Wereld Kampioen. Ze is directeur van het Ronald McDonald Centre (sportcentrum voor kinderen met een beperking) in Amsterdam Noord.

Kees van der Spek

Kees bedacht het programma 'Oplichters in het buitenland', het programma dat hij zelf presenteert. Hij werkte jarenlang samen met Peter R. de Vries.

Jaap Jongbloed

Jaap is tv-presentator van ondermeer 'Tros Aktua'. Met Astrid Joosten vormde hij het duo Jongbloed & Joosten. Zij maakten een talkshow. Jongbloed is als eindredacteur en/of presentator bij veel programma’s betrokken.

Danny Ghosen

Danny onderzoekt als journalist/verslaggever voor het EO programma 3Onderzoekt maatschappelijke misstanden. Hij was ook reporter voor PowNews. Danny groeide op in Libanon.

Anna Speller

Anna werd bekend door haar deelname aan het programma 'Starmaker'. Uit het programma kwam de popgroep 'K-otic' voort. Inmiddels is de zangeres ook actrice met al verschillende films en series op haar naam.

Amara Inwuka

Amara is beeldend kunstenares die geniet van wolken en weerbeelden. Ze is weervrouw geworden bij RTL en presenteert het weer voor diverse programma’s.

Aflevering 1 - 3 september 2015

In de eerste aflevering maken we kennis met de deelnemers.

Aflevering 2 - 10 september 2015

De groep moet twee groepen van 8 (een rood en een geel team) maken en de 17e gaat alleen naar een eiland. Marian Mudder kiest ervoor om naar het eiland te gaan, Tayak. De 16 doen een proef waarbij twee ballen over een helling moet worden geduwd en in zee gedumpt. Team geel wint en krijgt immuniteit. Op de eerste eilandraad wordt Kees van team rood weggestemd.

Aflevering 3 - 17 september 2015

De groep moet weer in tweeën worden verdeeld en de laatste oneven deelnemer gaat naar een ander eiland. Klaas biedt zich aan en vaart naar het eiland Tayak, waar Marian al zit. Zij heeft weinig eten, kan niet vissen en weet niet hoe ze het vuur aan moet krijgen. Zij is blij met de komst van Klaas.
Het spel voor de twee teams is er een met water, zwemmen, touwen en ringen. Het slot is ring gooien. Het team dat wint krijgt immuniteit bij de eilandraad. Wietze is de beer, hij zit bij het verliezende team, krijgt veel stemmen en moet naar huis.

Aflevering 4 - 24 september 2015

Klaas ergert zich dat Marian niks doet en niks kan. Sandra komt erbij op Tayak, maar de situatie wordt er voor Klaas niet beter op. Hij spuit zijn gal en daarna gaat het beter. Ook op Mantapayas speelt dat: niet iedereen is bezig. Het eliminatiespel is er een van raderen en water overhevelen tot de vlag omhoog gaat. Team geel weet dit in de hitte het snelst te doen. Teske krijgt bij de stemmingsronde alle stemmen behalve die van haarzelf. Ze moet naar huis.

Aflevering 5 - 1 oktober 2015

De mensen van Mantapayas moeten twee groepen vormen, een van vier en een van zeven. Dat valt nog lang net mee. De groepen worden ingedeeld in Kamp Noord (rood) en Kamp Zuid (geel). De vier van Kamp Zuid moeten naar Tayak, en worden verenigd met de drie die daar al zitten. Het is dan zeven tegen zeven. Kamp Zuid wint de proef met evenwichtsbalken boven water. Kamp Noord moet naar de eilandraad. Ronnie wordt bij de eilandraad naar huis gestemd.

Aflevering 6 - 8 oktober 2015

Op Tayak is weinig voedsel en dat valt de groepsleden daar zwaar. De proef is zwaar en lang: water naar de zee dragen. Kamp Zuid wint weer de proef, al is het op het nippertje. Bij Kamp Noord wordt Jaap naar huis gestemd.

Aflevering 7 - 15 oktober 2015

Op Tayak is het gebrek aan eten een belangrijk onderwerp. De Tayak-groep is heel erg bezig met de samensmelting. Tim heeft zich verwond aan zijn voet. Op Mantapayas blijkt Anna een bindende factor te zijn.

Expeditie Robinson maakt kans op de Televisier Ring: tijdens de uitzending van deze aflevering staat de oproep om op ER15 te stemmen constant in beeld. Team rood/ noord/ Mantapayas (Anna, Ryanne, Oscar, Danny, Sharon) wint de proef van touwtrekken boven water. Op Mantapayas is eten. Volop bananen, bijvoorbeeld. Op Tayak is dat veel magerder. Tim bedenkt een nieuw plan en stelt voor niet Marian maar Sandra eruit te stemmen. Sandra wordt eruit gestemd tot haar verbijstering.
ER2015 wint de Televizierring 2015 niet.

Aflevering 8 - 22 oktober 2015

Expeditie Robinson trekt wekelijks meer dan een miljoen kijkers.
In aflevering 8 is de samensmelting daar: en dan is er een tafel vol met eten. De deelnemers eten hun buikje rond. Op een soort schatkaart staat de route die ze de dag daarop moeten lopen. Er volgt een proef met kokosnoten. Ze moeten allemaal vier kokosnoten zoeken en die meenemen over een parcours. Amara wint immuniteit. De twee laatsten moeten duelleren. Marian is de laatste en dan volgt nog een ronde om te bepalen wie de tweede laatste is. In deze ronde wint Sander immuniteit en is Tim de laatste.
Na deze proef vertrekt de groep naar een nieuw eiland, Sabitan Laya. Marian en Tim moeten duelleren met een proef waarbij ze in een houten kader staan met een blok op hun hoofd. Wie blijft het langste staan? Tim wint. Hij neemt wel een zwarte stem mee naar de eilandraad. Tim wordt weggestemd en gaat naar huis. En toch weer niet. Hij krijgt de kans om alleen en in het geheim op een klein eiland de expeditie voort te zetten. Hij zal dan moeten duelleren met elke afvaller en maakt zo nog steeds kans op de finale.

Aflevering 9 - 29 oktober 2015

Wat volgt is een individuele eliminatieproef. Het is een proef op water. Een kist in het water moet zo ver mogelijk op het strand worden gebracht.
Tim, op verliezerseiland, wil naar huis. Hij geeft op.
Danny wordt eruit gestemd. Hij kan in het geheim de expeditie voortzetten. 'Ja, natuurlijk wil ik dat. Ze hebben heel veel moeite gedaan om me weg te stemmen, dus ga ik heel veel moeite doen om ze te verslaan.'

Aflevering 10 - 5 november 2015

Ryanne heeft nog veel stemmen en vertelt dat aan Kim. "Misschien kunnen we iets bekokstoven."
Danny scoort een splinter onder de nagel van zijn duim en dat doet hem erg zeer. Hij krijgt er zelfs de dokter voor op het eiland, omdat het gaat zweren. De splinter wordt er uit getrokken.
Sharon zit er doorheen en wil naar huis. Ze neemt afscheid. Er komt desondanks een eliminatieproef. Bij het eliminatiespel hangt Kim het langst (er moeten al hangende codes worden onthouden), maar ze is er toch het eerste uit omdat ze de code niet goed heeft. Bij het eerste teken zit ze al fout. Oscar heeft de meeste tekens goed. Hij wint immuniteit en mag met nog drie mensen naar winnaarseiland waar kip aan het spit hangt. Hij neemt Klaas, Anna en Ryanne mee. Sander wordt uit het spel gewipt. Hij krijgt net als Tim en Danny het voorstel om naar het afvallerseiland te verhuizen en neemt dat met beide handen aan.

Aflevering 11 - 12 november 2015

Danny moet met Sander duelleren op afvallerseiland. Danny wint, verrassend genoeg. Kim heeft buikpijn en is zo slap als een dweil. Klaas en Ryanne maken een dealtje terwijl ze in het water zitten, maar Klaas gaat het nu smerig spelen. In de eliminatieproef moeten de deelnemers een kist opgraven, waar een zak in zit. Daar zitten drie touwtjes in en zes ballen. Ze moeten met een anker pontons naar zich toe trekken. De ballen moeten aan de touwtjes worden geknoopt en om een stok worden geslingerd. Kim is de winnaar van deze proef. Zij mag naar winnaarseiland en daar is een douche en lekker eten. Ze mag twee mensen meenemen en kiest voor Klaas en Amara. Ryanne wordt bij de eliminatieronde uit het spel gestemd. Ze gaat naar huis en kiest ervoor om niet naar verliezerseiland te gaan.

Aflevering 12 - 19 november 2015

Danny begrijpt niet waarom er niemand naar zijn eiland komt om met hem te duelleren. Hij zit al zes dagen alleen op afvallerseiland.
In het spel zitten nog Klaas, Anna, Oscar, Amara en Kim op Sabitan Laya en Danny alleen op afvallerseiland.
De vijf van Sabitan Laya moeten in de eliminatieproef vuur en een ladder met bamboe stokken makem, om daarna vuur te ontsteken in een schaal. Klaas is de snelst en hij wint immuniteit; Kim zit hem op de hielen. Amara en Oscar lukt het niet om vuur te maken. Kim en Anna gaan door voor de tweede plaats en Kim wint. Anna krijgt één zwarte stem, Amara en Oscar krijgen twee zwarte stemmen mee. Klaas belooft aan Kim om haar mee te nemen naar winnaarseiland, maar hij kiest uiteindelijk voor Oscar. Hij mag maar één persoon meenemen. Het zit Kim dwars dat Klaas voor Oscar kiest. Kim wordt eruit gestemd, door de twee mannen, want Amara en Anna hebben geen stemmen meer. Kim kiest ervoor om wel naar afvallerseiland te gaan.

Aflevering 13 - 26 november 2015

Danny is van de ratten besnuffeld. Ze komen hem elke nacht opzoeken; hij kan nauwelijks nog slapen. Hij zit nu acht dagen op afvallerseiland, grotendeels alleen. Danny en Kim moeten het spiraalspel spelen. Balancerend op een balk moeten ze elk een ring uit een spiraal slingeren. Danny is een fractie sneller en speelt Kim naar huis.
De immuniteitsproef is er een van blokken stapelen en zo lang mogelijk blijven staan. Amara wint en Anna krijgt twee zwarte stemmen.
Amara neemt Anna mee naar winnaarseiland waar een flesje wijn en lekkere hapjes klaar staan. Anna kiest ervoor om naar verliezerseiland te gaan en te gaan duelleren. Ze weet nog niet wie ze op het eiland aan zal treffen.

Aflevering 14 - 3 december 2015

Anna gaat naar Danny, naar afvallerseiland en duelleert met hem om een plek in de volgende ronde. Wie heeft de ring het eerste los van de spiraal? Anna wint en Danny gaat naar huis.
Amara, Oscar en Klaas strijden tegen elkaar in de laatste reguliere eliminatieproef: ze moeten over een klimnet klimmen en dan ballen vissen in een mandje gooien. Ondertussen moet er een bak met water worden gevuld; die bak is lek. De nummers één en twee moeten op winnaarseiland duelleren. Nummer drie speelt de halve finale. Amara verliest, Oscar en Klaas moeten duelleren. Ze krijgen eerst nog lekkers, zoals een chocolade fondue en een ijsbuffet op winnaarseiland. Amara vaart naar afvallerseiland, naar Anna. Die twee staan al in de halve finale en moeten strijden tegen de winnaar van het duel tussen Klaas en Oscar. De twee mannen moeten een toren bouwen op een standaard met metalen schijven: Oscar wint.

Aflevering 15 - 10 december 2015

De halve finale: Klaas moet strijden tegen Anna en Amara. De drie moeten in de jungle zoeken naar een amulet in de vorm van een dolk. Er zijn er drie verstopt. Wie verliest gaat naar huis. De twee winnaars staan in de finale. Klaas verliest en Amara en Anna staan met Oscar in de finale. Het finalespel is een loodzware proef die uit zeven onderdelen bestaat met kokosnoten lek hakken, zwemmen, hengelen, onthouden en rekenen. Volgende week weten we meer.

Aflevering 16 - 17 december 2015

Oscar liep voor op Amara en Anna, maar hij vergat iets. Of hij dat deze aflevering op tijd kan rechtbreien moeten we nog zien.
Het wordt op de avond van de grote finale duidelijk. Oscar, Amara en Anna hebben 32 dagen Expeditie Robinon volgehouden. Nu komt het op het laatste, lange en zware, spel aan. Oscar loopt voor, maar Amara bouwt met de meeest vaste hand de toren en laat de R van Robinson ontploffen. Amara wint 25.000 euro.

Uitspraken van de deelnemers die de moeite waard zijn

Danny: 'Ik ben bereid op wat er te komen gaat'.
Wietze: 'Als je het spel wilt winnen moet je het spelen.'
Ryanne: (staat op het strand met een deelneemster die vraagt: 'Wat zullen we gaan doen?) 'Ik dacht gewoon een beetje vingeren in de bosjes, maar je hoeft niet mee hoor!'
Ryanne: (geniet van het uitzicht vanaf het strand op de bergen) 'Die bergen zien er uit als op een hoestdrankje. En dan denk ik 'Joh, het bestaat echt!''
Ronnie: 'Het eten is gewoon kut; cassaveprutjes. Iedereen doet net of het heel lekker is.'
Ryanne: (Na de teamverdeling) 'Leuk teampie, hoor! Beauty (de andere ploeg) and Brains (haar ploeg).'
Ronnie: (Tijdens de proef in water) 'Ik zit in een team met mensen uit van die Hollandse families, die altijd gaan zeilen. Die kunnen dit gewoon.'
Ryanne: (Danny konkelt met iedereen) 'Als Danny in een schelp schijt weet hij het nog te verkopen.'
Ryanne: (loopt met brandhout op het strand) 'Ik heb nog steeds niet gepoept. Dan neem je toch gewoon wat brandhout mee!'
Klaas: (zit met Marian op Tayak) 'Ik heb het even gehad met dat vrouwenpraat.'
Danny: 'Sandra wil wel naar dat andere eiland. Pfiuw, doei!'
Klaas: (Marian en Sandra doen yoga op het strand) 'Ik heb nog nooit gehoord dat je met yoga vis kan vangen.'
Ryanne: (bij een proef op een heel hete dag) 'Ik was er wel klaar mee en toen moest het nog beginnen.'
Ryanne: (bij die proef in de hitte) 'Ik voelde me als een kip in een braadcarousel. Ik zou wel zin hebben in zo'n kippetje.'
Ryanne: 'Danny is een fokking rat, maar wel een goeie rat.'
Ryanne: 'Ik zie een kist en ik denk, we krijgen wat te vreten, een biertje, een sigaretje, maar dat ging niet door.'
Ryanne: 'Ik ontplof bijna. Als ik echt ontplof gaan er klappen vallen.'
Ryanne: 'Ik had me voorgenomen om een beetje normaal te doen, maar dat hield ik maar één dag vol.'
Ryanne: (na het samensmeltingsdiner) 'Ik heb zo gevroten dat ik niet eens heb genoten.'
Klaas: (voorafgaand aan de kokosnootproef) 'De moed zakt me compleet in de schoenen.'
Ryanne: 'Moet ik nou een beetje gaan zitten rollebollen? Daar heb ik helemaal geen zin in. Pleur op!'
Ryanne: (is als eerste vrouw boven) 'Nou ben ik opeens een wijf, weet je wel, als eerste boven.'
Kim: 'Danny, de sjacheraar, staat achter het net klaar in de hoop dat iemand een kokosnoot laat vallen.'
Oscar: (over Tim, die fanatiek knokt) 'Een of andere motherfocker staat allemaal focking vieze dingen te doen.'
Ryanne: 'Tim wil zijn wangedrag naar Oscar goedmaken door de vrouwen een kokosnoot te geven.'
Oscar: (over Tim, na een verloren proef) 'Dat hij verloren heeft, ja, dat is je eigen schuld, pik!'
Ryanne: (de deelnemers kunnen gebruikmaken van tien stemmen in een kokertje) 'Dennis legt het spel met de stemmen uit en ik snap er geen hol van.'
Ryanne: (pinkt een traantje weg bij het zien van het mooie nieuwe eiland, Sabitan Laya) 'Alleen is het zand wat smeriger, maar dat zal me aan m'n reet roesten. Ik ben toch al focking smerig.'
Tim: (alleen op een eiland) 'Eigenlijk is het niks voor mij.'
Ryanne: (bij de kistproef die onder water moet worden gedragen) 'Ik schiet al in paniek als ik in bad mijn gezicht was.'
Ryanne: (bij de kistproef die onder water moet worden gedragen, tweede ronde, met onderwaterfobie) 'Ik weet wel dat ik niet bij de kist kom. Ik accepteer die zwarte stem wel.'
Klaas: (op winnaarseiland spreken ze af dat ze Danny eruit stemmen) 'We gaan er met gestrekt been in.'
Sander: (na het eten van eigengebakken brood) 'Ik heb het gevoel van intens geluk.'
Kim: 'De winst is dat ik niet zo hoef te moeten.'
Klaas: (stemt op Danny) 'Je bent een snitch, je bent een rat. Ik wil niet langer met jou op een eiland zitten.'
Danny: (nadat hij met een meerderheid van stemmen eruit wordt gestemd) 'Ik vind het een eer eigenlijk, dat ze zoveel op me hebben gestemd.'
Oscar: (ziet Ryanne met deze en gene konkelfoezen) Ik zie d'er zo openlijk flirten met anderen.'
Klaas: 'Ryanne heeft de plek van Danny overgenomen, wat betreft spionage en gekonkel.'
Sharon: 'Het is echt prachtig hier, maar ik denk alleen maar aan thuis.'
Sander: 'Er wordt heel veel gekonkeld. Ik word er gek van.'
Ryanne: 'Ik ga ze zo hard naaien allemaal. Ik ben zo'n klootzak. Ik ga hiervoor echt naar de hel.'
Ryanne: 'Ik ben wel echt het spel aan het spelen nu, en dat wilde ik proberen. Dus, dat doe ik nu.'
Ryanne: (bij de proef moeten tekens worden onthouden) 'Kut! Mijn geheugen is een zeef. Ik heb zoveel geblowd, en zo.'
Ryanne: 'Misschien kan ik wel een liedje verzinnen om het te onthouden.'
Ryanne: (wat moet worden onthouden bestaat uit kleine letters, hoofdletters en cijfers) 'Voor een hoofdletter zet ik dan een scheetje.'
Klaas: (Over presentator Dennis, die een letter niet goed vindt) 'Wat een naaier!'
Oscar: (Hij en Sander hebben de meeste tekens goed): 'Come on, ik wil nu ook wel eens winnen. Die gast kan blijkbaar alles.'
Ryanne: (bij het zien en ruiken van het eten) 'Ohh, stop het in me, stop het in me.'
Ryanne: (tegen Sander die uit het spel is gestemd) 'Sorry, not sorry. Je bent gewoon te sterk.'
Danny: (Sander komt op afvallerseiland) 'Wat heb ik gedaan om dit te verdienen.'
Sander: 'Ryan, ik kom der an.'
Sander: (nadat hij heeft verloren van Danny en echt naar huis moet) 'Ik hoop dat je die gasten allemaal een poepie laat ruiken.'
Ryanne: (op Twitter @ellebandita) 'Zin in expradritson grabbelton vanandnndnzhzi'
Ryanne: (is een beetje verdrietig omdat ze thuis mist) 'Ik hoef niet altijd grappig te zijn, of irritant of debiel.'
Ryanne: (als ze eruit wordt gestemd) 'Zo voelt het nou als je in je reet wordt genaaid.' Amara 'Ja, zo voelt dat.'
Ryanne: (kiest om niet naar verliezerseiland te gaan, maar echt naar huis te gaan) 'Die hoofdprijs zal me nu ook aan m'n reet roesten. Ik wil naar huis. Ik wil een biertje drinken.'
Klaas: 'Oscar ziet er gespierd uit, maar hij heeft tot nu toe maar één proef gewonnen. Ik wil wel in de finale met hem staan.'
Klaas: (over Oscar, die geen vuur kan makan) 'Ga nou vuur maken oefenen! In de finale zit altijd een vuurproef. Goed, hij doet het niet. Ook goed!'
Anna: (Over Amara en Kim) 'Ik zie ze als twee stiefzusters. De een lacht, ook als ze boos is. De ander kijkt boos, ook als ze lacht.'
Amara: 'Ik zie overal wel iets te eten hangen. Dat zit gewoon in me. Misschien is dat mijn Afrikaanse bloed.'
Kim: (nadat ze er door de stemmen van Klaas en Oscar uit is gestemd) 'Wat een mietjes, eigenlijk.'
Amara: 'Ik kan ook vlammen. Misschien geef ik ze wel van katoen.'
Amara: 'Eigenlijk heb ik wel zin om het helemaal te winnen, of zo.'
Danny: 'Ik heb genoten, gelachen, streken uitgehaald.'
Anna: (Over Klaas die denkt dat Anna hem volgt): 'We zitten in hetzelfde spel, dude. Laat me met rust!'

Legenda
A. Sabitan Laya

Lees verder

© 2015 - 2020 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Jan Jongbloed, keeper van Oranje op twee WK'sJan Jongbloed, keeper van Oranje op twee WK'sJan Jongbloed (25 november 1940) was keeper van het Nederlands elftal van wat wel de gouden generatie werd genoemd. Hij…
Jaap Buijs: één van Nederlands grootste muziekmanagersJaap Buijs: één van Nederlands grootste muziekmanagersJaap Buijs werd geboren op 27 februari 1946 in het dorpje Volendam en hij is zeker tot 2016 één van de grootste namen ui…
Expeditie Robinson 2018 - Boer Jan wordt winnaarExpeditie Robinson 2018 - Boer Jan wordt winnaarExpeditie Robinson 2018 start op donderdag 6 september 2018 om 20:30 uur. Vanaf die datum zendt RTL5 elke week, tot en m…
Kandidaten Wie is de Mol? 2017: de geruchtenKandidaten Wie is de Mol? 2017: de geruchtenHet nieuwe seizoen van Wie is de Mol? wordt elk jaar opgenomen in het voorjaar of de zomer. Seizoen 17 moet opgenomen zi…
Remy Bonjasky: biografie (wereldkampioen kickboksen)Remy Bonjasky: biografie (wereldkampioen kickboksen)Remy Bonjasky ‘The Flying Gentleman' is een van de bekendste namen in de kickbokswereld. Hij is maar liefs drie keer wer…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Expeditie Robinson logo
 • http://www.metronieuws.nl/showbizz/2015/09/hoe-de-nieuwe-robinsons-het-eiland-overleefden geraadpleegd op 3 september 2015
 • http://www.expeditierobinson.nl/nieuws geraadpleegd op 3 september 2015
 • http://tvwatchers.nl/opnames-expeditie-robinson-2015-van-start/ geraadpleegd op 3 september 2015
 • Leeuwarder Courant - Onuitputtelijk, tot de BN'ers op zijn - 22 oktober 2015
 • Afbeelding bron 1: RTL

Reageer op het artikel "Expeditie Robinson 2015 - met Ryanne alias Elle Bandita"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Romello, 29-12-2015 19:28 #20
Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar de artist of componist van het nummer uit aflevering 9 2015, toen Tim alleen op het eiland nog een kans kreeg en Sander met en groepje op winnaars Island mocht. Enkele woorden uit de tekst… daar… A an de andere kant… zou het vele keren mooier zijn. Ik wil zo graag weten woe dit zingt groetjes van Romello uit Suriname en bedankt alvast

Hans, 18-12-2015 19:36 #19
Hi all,

Ik heb zelf niet bijzonder veel James Newton Howard gehoord dit jaar… kan het me zelfs niets heugen.

Wat betreft een CD… dat krijgt RTL5 hoogstwaarschijnlijk niet voor elkaar, omdat je met diverse componisten, filmmaatschappijen en muziekrechten te maken hebt. Daarom verwacht ik dat dit niet gaat lukken.

Groet!
Hans

Ervani, 18-12-2015 08:52 #18
Vraagje, heeft rtl5 niet een cd uitgebracht met alle muziek dan Expeditie Robinsin 2015? is makkelijker lijkt mij dan alles bij elkaar te moeten zoeken! Ideetje misschien rtl5?

Gert Jan, 17-12-2015 20:54 #17
Er wordt regelmatig muziek gebruikt van James Newton Howard, een componist van symfonische filmmuziek, kan iemand mij vertellen waar ik die opnames kan vinden?

Noor, 04-12-2015 11:30 #16
Http://www.expeditierobinson.nl/video/fragmenten/444/stel_je_voor…

Weet iemand wat de muziek is vanaf 1:40 (wanneer Anna zit te huilen)?

Hans, 28-11-2015 00:00 #15
Mvs, wellicht bedoel je het nummer Safe Now van Henry Jackman uit de film Captain Phillips?

Mvs, 26-11-2015 22:33 #14
Weet iemand de muziek die bij het afscheid tussen Kim en Danny, na hun duel, speelt? Ik heb het al vaker in Expeditie gehoord en ook in een film. Shazam komt er ook niet uit en onderstaande suggesties zijn het volgens mij ook niet :)

Hans, 26-11-2015 22:11 #13
Hmm, omdat deze nog niet genoemd is:

Diverse nummers van de soundtrack van The Theory of Everything door Jóhann Jóhannsson komt ook veel langs.

Gjalt, 19-11-2015 22:33 #12
Bedankt Hans!

Eindelijk het nummer gevonden van voor de eilandraad. Ramon djawadi-there is a god in you.
Lang gezocht… Dankjewel!

Jelly, 16-11-2015 04:59 #11
Weet iemand welk nummer wordt afgespeeld in aflevering 11 wanneer Kim, Tamara en Klaas op winnaarseiland zijn, vlak voordat ze de filmpjes mogen zien van vrienden en familie en ook het nummer dat tijdens de filmpjes op de achtergrond wordt afgespeeld?

Hans, 14-11-2015 11:04 #10
Hi,

@Darwin, die muziek is van Ramin Djawadi - Goodbye Brother van de Game of Thrones Seizoen 1 soundtrack.

@Britt, sorry, ik heb de spotjes niet gezien.

Britt, 12-11-2015 23:20 #9
Weet iemand wat voor liedje nu precies gespeeld wordt tijdens enkele reclamespotjes van expeditie robinson?

Darwin, 12-11-2015 20:46 #8
Where we're goin - Hans Zimmer. is de muziek van interstellar die je vaak hoort in ER.

Kan iemand mij helpen aan de muziek die werd gedraaid toen Danny Sander versloeg met de eliminatieproef?

Hans, 09-11-2015 14:20 #7
Om nog wat titels van nummers voor jullie te noemen, die de revue vaak passeren in ER 2015:

Alexandre Desplat - The Imitation Game (Imitation Game)
Tom Holkenborg - Brothers in Arms (Mad Max: Fury Road)
Ramin Djawadji - There is a God in You (Clash of the Titans) Reactie infoteur, 09-11-2015
Dank Hans voor de aanvulling.
Groet,
Sjaan

Tanja, 02-11-2015 10:42 #6
Muziek bij het stemmen op de eilandraad is uit de film Zero Dark Thirty: componist Alexandre Desplat, nummer Seals take off. Reactie infoteur, 02-11-2015
Hartelijk dank voor de reactie en aanvulling.
We krijgen zo het muziekplaatje wel compleet.

Groet,
Sjaan

Dennie, 01-11-2015 17:22 #5
Hoor ook regelmatig muziek van de soundtrack van Gladiator en Jurassic park! Reactie infoteur, 02-11-2015
Bedankt voor de aanvulling.
Groet,
Sjaan

Donny, 03-10-2015 11:55 #4
Hallo,

De muziek in alle seizoenen van Expeditie Robinson is zeker de moeite waard! Dit komt omdat het vaak afkomstig is van Hans Zimmer inderdaad.
De Muziek veelal uit de proeven en eliminatieronde komen van de films The Rock, Batman (Dark Knight) en dit seizoen heb ik het idee dat de muziek ook uit de film Interstellar komt. Ben er nog niet achter welk nummer precies, maar van hiervoorgenoemde 3 films is het sowieso de moeite waard om de soundtrack te luisteren op youtube. Reactie infoteur, 03-10-2015
Dag Donny, bedankt voor deze aanvulling. Mooi!
Groet,
Sjaan

Piejet (infoteur), 25-09-2015 15:38 #3
Dag Hetty,
Dit heb ik als antwoord van RTL gekregen:

Titel track : Hummel gets the rocket
Nummer : 1
CD : The Rock soundtrack
Componist : Nick Glennie Smith/Harry Gregson-Williams/Hans Zimmer
Label : Hollywood records
Lengte : 1 min 6 sec.

Groet,
Sjaan

Piejet (infoteur), 25-09-2015 12:12 #2
Dag Hetty,
Vooralsnog geeft RTL Nederland het antwoord dat het niet bekend is welke muziek er onder ER zit. Dat kan natuurlijk niet waar zijn en daarom heb ik het nogmaals gevraagd, maar ik weet niet of ik nog antwoord krijg.
Beetje raar, vind je niet?

Groet,
Sjaan

Hetty, 05-09-2015 20:52 #1
Heb weer naar ER 2015 uitgekeken!
Zou graag willen weten welke muziek er tussendoor klinkt. Reactie infoteur, 06-09-2015
Dag Hetty, We gaan op zoek en komen er, hopelijk met een paar titels, op terug.
Groet,
Sjaan

Infoteur: Piejet
Laatste update: 09-08-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: Reality Shows
Bronnen en referenties: 6
Reacties: 20
Schrijf mee!