InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > K3 zoekt K3: De bootcamp

K3 zoekt K3: De bootcamp

In het voorjaar van 2015 maken zangeressen Kristel Verbeke, Karen Damen en Josje Huisman van kinderpopgroep K3 bekend dat ze zullen stoppen. Al snel na deze mededeling wordt er een televisieshow in het leven geroepen om een nieuwe K3 te zoeken. Met K3 zoekt K3 hopen ze bij producent Studio 100 het levenswerk van de oude K3 voort te zetten. Op 4 september 2015 start de talentenjacht naar de nieuwe K3. Via audities worden uit ruim 6000 inschrijvingen 26 potentiële K3'tjes gekozen, die mogen deelnemen aan de bootcamp. Na deze bootcamp moeten er nog maar 10 kandidaten over zijn die doorgaan naar de liveshows. Na vier dagen lang audities kijken hebben Gert Verhulst, Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman met behulp van een publieksjury de 26 potentiële K3'tjes uitgekozen.

Kandidaten Bootcamp

Bij de meisjes die zijn uitgekozen voor de bootcamp zitten zowel Nederlandse als Vlaamse kandidaten.

De Vlaamse kandidaten zijn:

Lauren de Ruyck , Nora Gharib, Sarah Bossuwé, Marthe de Pillecyn, Annelore Haesevoets, Laura Aussems, Jasmine Vermassen, Hanne Verbruggen, Laura Pillin, Liesbet Hermans en Roschell de Strooper.

De Nederlandse kandidaten zijn:

Elise van der Willik, Demi Matenahoru, Lisa Michels, Danique van Roosmalen, Jantien Euwe, Silke van Niel, Suzan de Reus, Pippi-Lotte Maessen, Adriënne van der Veen, Anouk de Pater, Liselot Hofman, Klaasje Meijer, Cailin van Loon, Jindra van Schaijk en Keoma Aidhen.

Nieuwe single

Alle meisjes die door zijn naar de bootcamp worden naar de C-Mine in Genk gebracht. De C-Mine is een monument met intact gebleven mijngebouwen en -installaties. Hier krijgen de overgebleven kandidaten de nieuwe single te horen van de nieuwe K3. De single zal 10.000 luchtballonnen heten en dit is ook de naam van het nieuwe album dat K3 zal lanceren.

De kandidaten krijgen een uur de tijd om de nieuwe single in te studeren. Ze krijgen een iPod en een lyrics en mogen een plekje zoeken in het gebouw om de tekst en melodie te leren. Sommige kandidaten kiezen ervoor om nog niet te veel te zingen tijdens het oefenen om hun stem te sparen. Andere kandidaten zingen luidkeels de nieuwe single. Na een uur moeten de kandidaten hun iPod en lyrics inleveren en zullen zij in tweetallen voor de jury verschijnen.

Tijdens de presentatie van het nieuwe nummer voor de jury, bestaande uit Gert Verhulst, Miguel Wiels en de oude K3 valt meteen op dat sommige meisjes de tekst nog niet kennen. Ze neuriën het nummer om te laten zien dat het nummer wel al in hun hoofd zit. Andere kandidaten kennen het nummer na een uur al van binnen en van buiten en doen de jury verbazen.

Na deze eerste opdracht vallen de eerste elf kandidaten al af. Dit zijn Elise van der Willik, Danique van Roosmalen, Jantien Euwe, Silke van Niel, Pippi-Lotte Maessen, Anouk de Pater, Liselot Hofman, Cailin van Loon, Laura, Pillin, Liesbet Hermans, Jasmine Vermassen.

Villa in de Ardennen

De overgebleven kandidaten vertrekken met de K3 tourbus naar de Ardennen om daar te verblijven in een speciaal voor hun ingerichte villa. Voordat ze in de bus stappen kiezen de kandidaten een nummer in een bepaalde kleur. Tijdens de reis naar de Ardennen wordt er bekendgemaakt dat de kleur staat voor een groepje en het cijfer één van de getallen is om het slot van de tandem die klaarstaat te openen. De groepjes die gevormd zijn door de kleuren moeten zo snel mogelijk het cijferslot kraken en de weg vinden naar de villa met hun tandems. Het groepje dat als eerste aankomt bij de villa, mag als eerste een kamer kiezen.

De meiden krijgen in dezelfde groepjes drie lessen in de villa. Een dansles waarbij ze het nummer MaMaSé onder de knie krijgen, een zangles met het nummer Viva Viool en een les in dixie. Na afloop van deze workshops mogen de meisjes zelf groepjes maken om een nummer te gehore te brengen in het theater. Tijdens de repetitie in het theater kijkt de jury mee en kiezen ze alvast de negen kandidaten die door mogen. Zes meisjes moeten afvallen. De meisjes die afvallen zijn Hanne Verbruggen, Jindra van Schaijk, Demi Matenahoru, Annelore Haesevoets, Adriënne van der Veen en Roschell de Strooper.

Wildcard

Nadat de afgevallen meisjes in de auto zijn gestapt om naar huis te gaan gebeurt er iets vreemds. De auto waarin Demi, Hanne en Jindra zitten slaat niet af naar de snelweg, maar maakt een omrit. Ze komen bij een groot landhuis aan waar K3 op hun wacht. K3 vertelt de meisjes dat ze niet zijn afgevallen, maar een wildcard hebben verdiend voor de liveshows. De meiden zijn door het dolle heen. Ondertussen wordt er in de villa ook gestreden om een wildcard. De kinderjury komt een middag op bezoek en zij mogen één persoon een wildcard geven. Na afloop komt Lauren de Ruyck als winnaar van de wildcard uit de bus.

Nu er wildcards zijn uitgedeeld is de spanning om te snijden in de villa. De overgebleven twaalf kandidaten worden verder klaargestoomd om K3 te vervangen. Ze krijgen een fotoshoot voor de nieuwe cd van K3. Daarnaast doen ze een acteerworkshop met echte acteurs uit Hallo K3. Als laatste wordt er een animatiefilm ingesproken, samen met Louis Talpe. Aan het eind van de dag moeten de kandidaten in nieuwe groepjes nogmaals in het theater een nummer vertolken.

Als ze in het theater zijn onthullen de presentatoren de nieuwe regenboogjurkjes. Ook krijgen de kandidaten de pakjes te zien die ze aan mogen tijdens hun eigen optreden. De meisjes zijn door het dolle heen dat ze in de echte pakjes van K3 mogen optreden. Uiteindelijk zitten als verrassing ook nog de familieleden van de kandidaten in de zaal. De jury van K3 zoekt K3 beslist welke twee meisjes er nog af moeten vallen, want er kunnen er maar 10 mee naar de liveshows. De jury beslist dat Keoma Aidhen en Sarah Bossuwé moeten afvallen.

Kandidaten voor de liveshows

De overgebleven 10 meisjes zijn door naar de liveshows. Dit zijn Hanne Verbruggen, Laura Aussems, Lisa Michels, Jindra van Schaijk, Marthe de Pillecyn, Nora Gharib, Demi Matenahoru, Klaasje Meijer, Suzan de Reus en Lauren de Ruyck.

Lees verder

© 2015 - 2019 Anteur, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bootcamp: Sporten in de natuurBootcamp: Sporten in de natuurBootcamp: steeds vaker hoor je ervan of lees je erover. Het is een sportmethodiek die in de Verenigde Staten is ontstaan…
Bootcamp training heeft behalve voordelen ook nadelenBootcamp training heeft behalve voordelen ook nadelenBootcamp is een fitness training die zich al jarenlang in een grote populariteit mag verheugen. Het is inmiddels een ver…
Bootcampen; een gezonde sport in de buitenluchtBootcampen; een gezonde sport in de buitenluchtIn het Amerikaanse leger is het een onderdeel van de training voor de rekruten. Maar het kan ook gebruikt worden als spe…
Bronnen en referenties
  • http://www.sbs6.nl/programmas/k3-zoekt-k3/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/K3_zoekt_K3

Reageer op het artikel "K3 zoekt K3: De bootcamp"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Anteur
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!