InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > K3 zoekt K3: de eerste liveshow

K3 zoekt K3: de eerste liveshow

In het programma K3 zoekt K3 gaan Kristel Verbeke, Karen Damen, Josje Huisman en Gert Verhulst op zoek naar een nieuwe K3. Kristel, Karen en Josje hebben in maart 2015 besloten een einde te maken aan hun avontuur, maar K3 moet blijven bestaan en wel onder drie nieuwe namen. Na vier auditierondes en twee dagen bootcamp zijn er nog maar tien meisjes over die de nieuwe K3 kunnen worden. Deze tien meisjes gaan in liveshows strijden tegen elkaar. Na een aantal weken zal duidelijk zijn wie de nieuwe K3 gaan vormen. In de tussentijd worden alle tien de kandidaten alvast klaargestoomd voor het echte werk. Na de bootcamps zijn er nog maar tien kandidaten over. Dit zijn Marthe de Pillecyn, Laura Aussems, Suzan de Reus, Lauren de Ruyck, Nora Gharib, Jindra van Schaijk, Klaasje Meijer, Hanne Verbruggen, Demi Matenahoru en Lisa Michels.

Wildcard

Na de bootcamp maken presentatoren Gerard Joling en Niels Destadsbader bekend dat er in de eerste liveshow een wildcard is. In het weekend na afloop van de bootcamp kan er door heel Nederland en België gestemd worden op wie er in de eerste liveshow niet kan afvallen. Degene waarop het meest gestemd wordt is dus gegarandeerd door naar de tweede liveshow. De kandidaten krijgen in de week voor de eerste liveshow al te horen dat Hanne Verbruggen de wildcard heeft gewonnen. De Belgische en Nederlandse kijkers horen dit pas in de eerste liveshow. Hanne is sowieso door naar de tweede liveshow en hoeft zich niet te bewijzen tijdens de eerste liveshow.

Opening

De meiden starten de eerste liveshow gezamenlijk met het toepasselijke nummer 'Zwaai als je verliefd bent'. Elke kandidaat zingt een aantal regels en wordt doormiddel van de naam op het scherm aan het publiek voorgesteld. Na afloop wordt direct bekend gemaakt dat Hanne Verbruggen de wildcard te pakken heeft. Belgische en Nederlandse kijkers vinden haar de leukste potentiële kandidaat om K3 te worden. Hanne mag meteen apart gaan zitten, maar brengt eerst nog het nummer 'Ster' ten gehore. Ook dit is heel toepasselijk voor het moment.

Groepjes

De negen overige kandidaten worden ingedeeld in groepjes en moeten een musicalnummer van K3 laten zien aan het publiek. Het eerste groepje dat gevormd wordt bestaat uit Suzan de Reus, Laura Aussems en Jindra van Schaijk. Zijn brengen het nummer 'Alice in Wonderland' uit de gelijknamige musical. De jury bestaande uit Karen, Kristel, Josje en Gert is niet zo onder de indruk van dit trio en heeft een gematigd commentaar.

Het tweede groepje bestaat uit Marthe de Pillecyn, Klaasje Meijer en Lauren de Ruyck. Zij brengen het nummer 'De drie biggetjes' ten gehore uit de gelijknamige musical. Het wordt een heel vrolijk optreden en de jury is lovend over de drie meiden. Ze vinden het nu al een geslaagd trio om ooit K3 te worden.

De laatste drie meiden zijn Demi Matenahoru, Lisa Michels en Nora Gharib. Zij krijgen het nummer 'Toveren' uit de musical 'Doornroosje'. Ook deze drie dames krijgen een positief commentaar en vormen een geschikt trio om de nieuwe K3 te worden.

Na afloop van de drie optredens mag er gestemd worden op het leukste drietal. Het drietal met de meeste stemmen mag direct door naar de liveshow van volgende week. Na een korte reclame zijn de stemmen van het Nederlandse en Belgische publiek binnen. Zij kiezen voor het trio dat 'De drie biggetjes' zong. Klaasje, Marthe en Lauren zijn dus net als Hanne al door naar de volgende liveshow.

Nederlandstalig lied

De zes kandidaten die nog niet door zijn moeten alle zes een lied brengen dat Nederlandstalig is en best wel eens een lied van de popgroep K3 zou kunnen zijn. Het mag echter niet echt een lied van K3 zijn.

Lisa is de eerste die mag optreden en zij kiest voor het nummer 'Sexy als in dans' van Nielson. Vooral Gert Verhulst is lovend over het optreden van Lisa. Hij vindt dat Lisa nog niet echt uit haar schulp is gekropen en dat ze met dit optreden zichzelf op de kaart heeft gezet.

Laura kiest voor een liedje van Clouseau. De klassieker 'Heb ik je ooit gezegd' wordt met een groot applaus ontvangen. Het rustige nummer past perfect bij de stem van Laura en het wordt dan ook een geslaagd optreden.

Jindra probeert het met het Nederlandstalige nummer 'Zo puur kan liefde zijn'. Door de jury wordt benadrukt dat Jindra een zware week achter de rug heeft. Ze werd op social media met de grond gelijk gemaakt en dit betreurd de jury heel erg.

Demi kiest voor een wat ouder nummer. 'Zoals een mooi verhaal' van Ann Christy brengt zij prachtig. De jury vindt haar stoer en dat past volgens hun goed in de nieuwe K3.

De laatste twee sterren kiezen ook beiden hun eigen nummer. Nora zingt 'Parijs' van Kenny B. Dit bekende nummer vindt zij helemaal bij K3 passen. Suzan kiest voor het nummer 'Je hoeft niet naar huis vannacht' van Marco Borsato.

Na deze optredens kan Nederland en België weer overnieuw gaan stemmen. Het publiek mag één kandidaat doorstemmen. De rest wordt gekozen door de jury.

Uitslag

Eerst wordt de naam bekend gemaakt van degene die door het publiek gekozen is om door te gaan. Jindra van Schaijk is de gelukkige. Vervolgens worden door de jury de andere namen genoemd die ook door mogen. Josje noemt de eerste kandidaat die ook door mag en dat is Nora. Karen noemt de tweede kandidaat waarvan de jury unaniem was. Lisa is de tweede kandidaat die ook door mag. Kristel wil ook nog iemand noemen die mee mag naar volgende week. Demi moet volgens haar meer pit brengen in de nieuwe K3.

De twee kandidaten die overblijven zijn Laura en Suzan. De jury kiest unaniem voor Suzan om mee te mogen naar de week erop. Laura Aussems moet helaas afvallen.

Lees verder

© 2015 - 2019 Anteur, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De beoordeling van de liveshows van The Voice of Hollandmijn kijk opDe beoordeling van de liveshows van The Voice of HollandDe regels voor de liveshows zijn in het derde seizoen aangepast. De aanpassing heeft tot doel om de coaches te dwingen z…
Bootcamp: Sporten in de natuurBootcamp: Sporten in de natuurBootcamp: steeds vaker hoor je ervan of lees je erover. Het is een sportmethodiek die in de Verenigde Staten is ontstaan…
Hoe de oude K3 de nieuwe K3 werdHoe de oude K3 de nieuwe K3 werdIn 1998 veroverde de Belgische meidengroep K3 de harten van vele meisjes en jongens. Soms zelfs van de vaders. In eerste…
K3: levensloop en succesverhaal van de meidengroepK3: levensloop en succesverhaal van de meidengroepJe vindt de meidengroep leuk of niet maar over één ding is iedereen het eens: K3 is een onwaarschijnlijk succesverhaal.…
De Speld in een Hooiberg: op zoek naar de ware liefdeDe Speld in een Hooiberg: op zoek naar de ware liefdeDe Waddeneilanden zijn populair bij televisiemakers en de eilanden spelen verschillende rollen in realityshows. In het a…
Bronnen en referenties
  • www.k3zoektk3.nl

Reageer op het artikel "K3 zoekt K3: de eerste liveshow"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Anteur
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!