InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Dancing Queen 2008

Dancing Queen 2008

Een beroemde en befaamde (show)danseres worden? Dat is de droom van de deelnemers aan het programma 'Dancing Queen' dat SBS6 vanaf vrijdag 8 februari uitzendt. Dancing Queen is een programma van SBS6 dat dit jaar voor het eerst uitgezonden is. In de deze show gaat SBS6 op zoek naar hét nieuwe vrouwelijke danstalent van Nederland. Na een selectie via auditierondes hebben 15 potentiële dancing queens hun kunsten vertoond aan Nederland, waarvan er 9 doorgestroomd zijn naar de Liveshows. In 9 liveshows is het de bedoeling dat de deelnemers zichzelf van hun beste kant laten zien om zo een plekje in de liveshow van de volgende week te veroveren. De winnares mag de titel Dancing Queen 2008 dragen welke een opstapje is naar een prachtige danscarrière.

Afvalrace

De jury:

Tijdens de liveshow beoordeeld een deskundige jury de prestaties en vaardigheden van de danseressen. De jury bestaat uit Marc Forno, Barry Stevens, Mariëlle Bokmans en Ivo Chundro.

Na afloop van het optreden van een danseres beoordeelt de jury het optreden van de danseres. Dit jurycommentaar bestaat uit een vakkundig oordeel over de dans, bestaande uit de kwaliteit en moeilijkheidsgraad van de dans, de houding van de danseres, de uitstraling en de algehele performance. Na afloop van al het jurycommentaar vertalen de juryleden hun oordeel in een cijfer tussen de 1 en de 10.

Marc Forno heeft een speciale rol als jurylid. Tijdens het optreden kan hij namelijk met een druk op de rode knop de dans stilzetten, waarna hij tips, commentaar en aanwijzingen kan geven. Na afloop van het optreden geeft ook hij zijn vakkundig oordeel en vertaalt dit tevens in een cijfer tussen de 1 en 10. Het cijfer dat Marc Forno aan de danseres geeft telt echter drie keer zo zwaar als dat van de andere juryleden.

Het publiek:

Het publiek heeft ook een stem in de uitslag. Via sms en telefoon kunnen zij stemmen op hun favoriet.

Eindoordeel:

Het eindoordeel van de juryleden en het publiek wordt aan het einde van de liveshow gemiddeld. De twee danseressen met het laagste totaalcijfer moeten het de dag erna tegen elkaar opnemen tijdens de dance battle. Wederom geven de jury en het publiek hun stem en degene die aan het einde van de dance battle het laagste eindcijfer heeft moet de show en het dancing queen huis verlaten.

De juryleden

Marc Forno:

Marc Forno is bij het grotere publiek voornamelijk bekend om zijn vlijmscherpe commentaar tijdens 'Sterren dansen op het ijs' en 'So you wannabe a popstar'. Hij heeft als choreograaf veel internationele ervaring. Hij is onder andere betrokken (geweest) bij de Holiday on Ice shows 'Pinocchio on Ice', 'Novomundo' en 'Romanza'.

Barry Stevens:

Barry Stevens is een Engelse choreograaf, regisseur en acteur die echter in Nederland werkt en woont. Het grote publiek kent hem voornamelijk als Bobbie uit de kinderserie 'Ja zuster, nee zuster' en als Kwark in 'Tita tovenaar'. Hij heeft ook gejureerd bij de Soundmixshow. Hij doceert bij de musicalopleiding van de Fontys Hogeschool in Tilburg.

Mariëlle Bokmans:

Mariëlle Bokmans is casting director van grote shows als Novomundo en het Holland Show Ballet, waar zij zelf ooit is begonnen als danseres.

Jurylid Mariëlle Bokmans is begonnen als danseres bij René Froger en het Holland Showballet. Tegenwoordig is Mariëlle casting director van grote shows als Novomundo en van het Holland Show Ballet.

Ivo Chundro:

Ivo Chundro heeft in Amsterdam de opleiding aan de Dansacademie van Lucia Marthas gevolgd en afgerond. Bij het grote publiek is hij voornamelijk bekend als Matt in de musical 'Boyband'. Recentelijk vertolkte hij een hoofdrol in de dansmusical 'Fame'.

Presentatie

De presentatie ligt in de handen van Nance. Nance is begonnen als zangeres en danseres in de formatie Twenty 4 Seven.
Voor SBS6 heeft Nance onder andere 'Sterren dansen op het Ijs' en 'So you wannabe a Popstar' gepresenteerd.

De deelnemers

 • Angela: een 34-jarige danseres die het liefst op Salsa danst. Haar danspartner is Kevin (afgevallen tijdens liveshow 1; verloren van Tatiana)
 • Els: 24-jarige docente dans die het liefst danst op Afrikaans/Hiphop. Haar danspartner is Marcel (afgevallen tijdens liveshow 4; verloren van Myron)
 • Ingrid: 24 jarige freelancer die het liefst danst op Jazz/Hiphop/Modern. Haar danspartner is Uri
 • Iris: 18jarige docente bij een dansschool, danst het liefst op Streetdance/Latin/Klassiek/Jazz/Showdance. Haar danspartner is Giovanni (afgevallen tijdens liveshow 6; verloren van Ingrid)
 • Kim: 23jarige docente dans die het liefst danst op Jazz/Hiphop/Salsa. Haar danspartner is Jeffrey (afgevallen tijdens liveshow 3; verloren van Myron)
 • Lotus: 21jarige docente dans die het liefst danst op Streetdance/Hiphop. Haar danspartner is Terence (afgevallen door blessure voor liveshow 1)
 • Myron: 24jarige docente dans. Haar danspartner is Clifford (afgevallen in liveshow 5; verloren van Nana)
 • Nana: 25jarige docente dans en freelance danseres. Danst het liefst op Jazz/Modern/Urban. Haar danspartner is Louis
 • Tatiana: 21jarige freelance docente dans. Danst het liefst op Jazz/Modern/Ballet. Haar danspartner is Pieter (afgevallen in liveshow 2; verloren van Myron)

De danseressen die nog in de race zijn voor de benoeming tot Dancing Queen wonen vanaf de afloop van liveshow 1 in een speciaal Dancing Queen huis in het hartje van Amsterdam.

Uitzending

 • Elke vrijdagavond van 20:30 tot 22:30 wordt de liveshow uitgezonden
 • Elke zaterdagavond van 21:55 tot 23:00 de dancebattle én uitslag

Update

Vrijdag 14 maart: Nana en Myron strijden zaterdag tegen elkaar in de DanceBattle voor een plek in de halve finale
Zaterdag 15 maart: Nana verslaat Myron in de Dancebattle
Vrijdag 21 maart: Iris en Ingrid strijden zaterdag tegen elkaar in de DanceBattle voor een plek in de finale
Zaterdag 22 maart: Ingrid verslaat Iris in de Dancebattle
Zaterdag 39 maart: en de winnares is:

INGRID

© 2008 - 2017 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Popstars, een nieuw talentenjachtPopstars, een nieuw talentenjachtHet is een hype in Nederland. Talentenjachten. Ook de zender SBS 6 doet hier volop aan mee. Vanaf 22 augustus 2008 kan d…
Queen en Paul Rogers1995 was het jaar dat het laatste album van Queen uit kwam. Het album Made in Heaven werd 4 jaar na de dood van de legen…
TV Serie - ArrowTV Serie - ArrowDe nieuwe hit serie Arrow is op dit moment een sensatie in Amerika. Marvel comics, de uitvinder van stripfiguren zoals b…
Queen Anne-meubelenQueen Anne-meubelenVooral op internet en in brocante winkels zijn nog veel meubelen te koop geïnspireerd op de Queen Anne-stijl. De antieke…
Hondensport: Doggy dancingDoggydance ook wel 'heelwork to music' of 'caninge freestyle' genoemd is een uitdagende en leuke hondensport voor zowel…
Bronnen en referenties
 • http://dancingqueen.sbs6.nl http://nl.wikipedia.org/wiki/Barry_Stevens

Reageer op het artikel "Dancing Queen 2008"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Melod
Laatste update: 30-03-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!